Landal Adventure, een digitale speurtocht door de natuur

Landal Adventure is een nieuwe game waarbij je met een digitale speurtocht door de natuur gaat. Onderweg verzamel je bouwmaterialen om daarna je eigen virtuele boomhut te bouwen. Saskia probeerde Landal Adventure uit op Landal Miggelenberg. 

Gamende kinderen toch naar buiten krijgen….

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen is, maar onze 10-jarige zoon is dol op gamen. Fortnite, Minecraft, Pokémon Go en allerlei andere games speelt hij met het grootste plezier. Als je hem laat kiezen, dan gaat hij liever gamen dan naar buiten.

Herkenbaar?

Zo ja, dan ga jij ook heel erg blij zijn met het nieuwste initiatief van Landal: de Landal Adventure app. Een game die geïnspireerd is op Minecraft en Pokémon Go. Speciaal gemaakt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Mijn zoon staat al te trappelen van ongeduld tijdens ons weekendje op Landal Miggelenberg: “Gaan we nu beginnen mam?”

Landal Adventure app

We downloaden de Landal Adventure app op zijn telefoon (een iPhone 6), mijn telefoon (een iPhone XS) en op de telefoon van mijn man (een Samsung S9). Helaas valt de Landal Adventure app op de iPhone 6 steeds uit. Ook na opnieuw downloaden en installeren blijft dat probleem. Op onze andere telefoons werkt de Landal Adventure app prima. “Neem mijn telefoon maar” zegt mijn man en hij geeft zijn telefoon af. 

In de app kiezen we welke taal we willen doen en of we als mannetje of vrouwtje door de game willen lopen. 

Dan is het tijd om naar buiten te gaan voor onze expeditie. Op de telefoon zien we de plattegrond van Landal Miggelenberg, het vakantiepark waar we zijn. Landal heeft deze app gemaakt voor alle vakantieparken die ze hebben in binnen- en buitenland. 

Daar gaan we. Op zoek naar de mystery boxes.
Daar gaan we. Op zoek naar de mystery boxes.
Met de Landal Adventure app lopen we echt en virtueel door het vakantiepark.
Met de Landal Adventure app lopen we echt en virtueel door het vakantiepark.

Op expeditie naar de mystery boxes met grondstoffen

“Ik zie de eerste mystery box, we moeten die kant op!” roept mijn zoon. En ja, ook ik zie de box op mijn scherm. Als we dicht genoeg bij de mystery box zijn kunnen we ‘m openen door een mini game te spelen. Hierbij moeten we in een bepaald tempo op het scherm tikken. “Ik heb hout gekregen, jij ook?” Ja, ik ook. Kijk, dat kunnen we straks goed gebruiken om onze digitale boomhut te bouwen.

Onderweg komen we om de paar honderd meter een mystery box tegen met daarin grondstoffen. We krijgen zelfs nog extra grondstoffen. Dus met een flinke voorraad hout, stenen, linnen en plantaardig materiaal komen we terug bij ons huisje. Tijd om de boomhut te maken.

Yes, mystery box gevonden!
Yes, mystery box gevonden!
Ook via het Landal Adventure boekje en onverwachts in de app krijgen we extra grondstoffen.
Ook via het Landal Adventure boekje en onverwachts in de app krijgen we extra grondstoffen.
"Die kant op voor de volgende mystery box"
“Die kant op voor de volgende mystery box”
Om de paar honderd meter vinden we een nieuwe mystery box.
Om de paar honderd meter vinden we een nieuwe mystery box.

Een boomhut maken in de Landal Adventure app

In de app switchen we makkelijk van de ‘expeditie-modus’ naar de ‘boomhut-modus’. Hier kunnen we eerst kiezen of we een boomhut in een boom willen maken of een huisje op palen. De keuze is snel gemaakt, het wordt een echte boomhut.

Met ons hout kunnen we vlonders rondom de boom maken. We bouwen er muren bij en plaatsen er een dak op. Oeps. De voorraad hout is op. Nu hebben we niet genoeg voor een trap… dan maar een vlonder afbreken. Keurig krijgen we er weer grondstoffen voor terug, deze kunnen we nu inzetten om een trap te kopen.

“Kijk mam, mijn boomhut heeft drie glijbanen, dan kun je tegelijk naar beneden” vertelt mijn zoon enthousiast. “En daar heb ik een parcours gemaakt met netten waar je over kunt klimmen.” 

Wat grappig om te zien dat hij een hele andere boomhut bouwt dan ik. Beide zijn we in ieder geval erg enthousiast over de Landal Adventure game. Ik weet zeker dat we de app bij een volgende vakantie bij Landal er weer bij gaan pakken.

Het is makkelijk schakelen van de zoektocht naar de mystery boxes naar het bouwen van de boomhut.
Het is makkelijk schakelen van de zoektocht naar de mystery boxes naar het bouwen van de boomhut.
Het bouwen van de boomhut werkt erg intuïtief.
Het bouwen van de boomhut werkt erg intuïtief.
Kijk nou, wat leuk om te maken!
Kijk nou, wat leuk om te maken!

Verschillende levels in de Landal Adventure app

De Landal Adventure app heeft vijf verschillende levels. Hoe hoger je komt, hoe meer je kunt kopen voor je boomhut en hoe meer grondstoffen je vindt in de mystery boxes. Dat stimuleert om regelmatig naar buiten te gaan om nieuwe mystery boxes te vinden.

Na een wandeling van een kwartiertje hebben we alweer heel wat verzameld. Zo kunnen we de boomhut steeds mooier maken en komen we een lever hoger.

Met de augmented reality functie in de app is het mogelijk om de gemaakte boomhut ergens in de omgeving te plaatsen en er dan een foto van te maken. Net alsof je zelf een boomhut bouwt voor Landal!

Met twee wandelingen door het park en twee keer op de telefoon een kwartiertje bouwen aan de boomhut in het vakantiehuisje, zitten we in level 3. Ook tijdens een weekendje weg kun je dus al een heel eind komen met de boomhut.

Win een overnachting in een echte boomhut op Landal Miggelenberg

Ga jij ook een boomhut maken in de Landal Adventure app? Plaats daarna een foto van het eindresultaat op social media en gebruik de hashtag #OntdekLandal. Uit alle inzendingen wordt 1x per kwartaal een winnaar gekozen. Deze mag komen overnachten in de beroemde boomhut op Landal Miggelenberg. En ik kan je zeggen dat die heel erg tof is!

Met het delen van jouw boomhut kun je in een overnachting in deze boomhut winnen. Enne, dan is het dus die kant op om bij een mystery box te komen.
Met het delen van jouw boomhut kun je in een overnachting in deze boomhut winnen. Enne, dan is het dus die kant op om bij een mystery box te komen.

Landal Adventure boekje

Bij de receptie van Landal is een Landal Adventure boekje te koop voor 2,99 euro. Hiermee kun je allerlei extra’s voor in je game krijgen en ervoor zorgen dat je na je vakantie bij Landal verder kunt spelen met de Landal Adventure app. Elke 24 uur is er dan bij jou in de omgeving een mystery box te vinden.

Is de Landal Adventure game ook leuk zonder dit boekje? Ja, het boekje is de kers op de taart die ook zonder kers goed smaakt.

In het Landal Adventure boekje zijn allerlei extraatjes te vinden.
In het Landal Adventure boekje zijn allerlei extraatjes te vinden.

Handig om te weten over de Landal Adventure app

Er is goed nagedacht over de Landal Adventure app. Zo krijg je een melding in je scherm als je bij de grens van het park komt, hierdoor worden kinderen niet verleid om het vakantiepark te verlaten. Wel zo veilig.

Afhankelijk van in welk Landalpark je bent, kunnen kinderen een boomhut, strandhut, berghut of watervilla kiezen om te bouwen. Deze wordt geplaatst in een landschap met bos, water, strand of bergen.

Om de Landal Adventure game te spelen heb je geen internet nodig. Zorg wel dat je de app vooraf download. Dan kun je beginnen met spelen zodra je op het Landalpark bent. Ga je daarna nog een keer naar een vakantiepark van Landal? Dan kun je doorbouwen aan je boomhut. De reeds verzamelde grondstoffen blijven behouden en ook als je opnieuw wilt beginnen aan de boomhut krijg je de grondstoffen terug. 

Er is bij de ontwikkeling van de app rekening mee gehouden dat kinderen vaak een wat ouder toestel hebben. Helaas viel bij ons op de iPhone 6 de app toch steeds uit. Soms kan het wel helpen om de app opnieuw te installeren.

De Landal Adventure app is te downloaden in de appstores voor iOS en Android. Gebruik is gratis en er zijn geen in-app aankopen. Naast de Landal Adventure app is er voor het park van Hof van Saksen een eigen app met de Hof van Saksen Adventure. De game is hetzelfde, alleen de huisstijl is anders.

Ga jij de volgende keer als je bij Landal bent de Landal Adventure game spelen?

Meer lezen

Als rasechte Landalfans hebben we natuurlijk meer over deze vakantieparken in het groen geschreven. Klik en kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Landal. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

In dit blog staan affiliatelinks. Doe je een aankoop via zo’n linkje, dan krijgen wij een klein beetje provisie. Het kost jou geen cent extra, maar het helpt ons om deze website draaiende te houden. Dank je wel dus, als je hiervan gebruik maakt.

Vorig artikel13 gezinsvriendelijke activiteiten voor een vakantie in en rondom Zadar
Volgend artikelCitytrip Praag met kinderen
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.