De film National Parks Adventure in het Omniversum: een echte belevenis

Een avondje film, maar dan anders. Blogger Lineke beleeft het met haar zoon in het Haagse Omniversum. Daar is de film National Parks Adventure net in premiere gegaan. Ga je mee naar de natuurparken in Amerika?

National Parks Adventure in het Omniversum

‘Heb je zin om met me mee te gaan naar de film?’ vraag ik mijn oudste zoon. En of hij daar zin in heeft. ‘Welke film draait er?’  En ineens realiseer ik me dat ik had moeten vragen of hij zin heeft in een belevenis met mij. Dat is een film in het Omniversum eigenlijk. Onderweg naar Den Haag vertel ik hem wat hij een beetje kan verwachten. We zijn uitgenodigd voor de première van ‘National Parks Adventure’, over natuurparken in Amerika.

Op weg naar National Parks Adventure in Omniversum.
Op weg naar National Parks Adventure in Omniversum.

Het Omniversum

In hartje Den Haag vinden we het Omniversum. In dit Haagse koepeltheater kun je verschillende grootbeeldfilms bekijken. Het scherm heeft de vorm van een halve bol. Het valt om het publiek heen en daardoor word het kijken van een film een echte belevenis. Je bent eigenlijk onderdeel van de film of het onderwerp dat je kijkt.

Het Omniversum.
Het Omniversum.

Vanwege de première van National Parks Adventure in het Omniversum is de ingang feestelijk verlicht met vuurkorven. We wandelen naar binnen en worden hartelijk ontvangen. Met een folder, een kop koffie en zakje popcorn gaan we even zitten. Leuk, in de tafels zitten wereldbollen. We kijken gelijk even waar de nationale parken in Amerika liggen. Op de schermen die er hangen zien we welke films er op dit moment te zien zijn in het Omniversum. Wij komen hier zeker nog eens terug. Bram kijkt vol bewondering naar de promo voor de onderwater film ‘Under the sea’.

Waar ligt Amerika?
Waar ligt Amerika?
Wat is er veel te zien!
Wat is er veel te zien!

Helemaal achterin

De zaal gaat open en we lopen met de massa mee naar binnen. Een indrukwekkend scherm en een rij stoelen die tot ver omhoog doorloopt. Dankzij een insiders tip lopen wij naar de hogere rijen stoelen en zitten praktisch achteraan. Dan schijn je het beste overzicht te hebben op de film. Het kan letterlijk duizelingwekkend zijn als je eenmaal in de film zit.

Over de film

In 2016 viert men in Amerika het 100 jarig bestaan van de National Park Service. Opgericht door president Roosevelt en inmiddels hebben ze 408 nationale parken in beheer. Een perfecte reden om de prachtige grootbeeldfilm National Parks Adventure te gaan zien.

In de film worden we meegenomen naar verschillende nationale parken in Noord Amerika. Een Amerikaans drietal, een bergbeklimmer, fotograaf en een student, neemt ons mee op reis. We zien indrukwekkende landschappen, weerbeelden en uitzichten voorbij komen. Daarnaast kijken we mee met de sportieve activiteiten van het drietal. Dat zorgt voor soms spectaculaire en angstaanjagende beelden. Maar ook parkbewoners als prairiehondjes en beren zijn filmsterren. Canyons, geisers, meren, rivieren en besneeuwde bergtoppen, we zien het allemaal. De verteller van het verhaal bij de Nederlandse versie is Chris Zegers. De Engelstalige verteller is Robert Redford.

Ssst, de film begint.
Ssst, de film begint.
Kijk mam, een prairiehondje.
Kijk mam, een prairiehondje.

Is de film een aanrader?

Ja, dat vind ik wel. Zeker als je al eens een Nationaal Park in Amerika bezocht hebt. Houd je van natuur, dan zit je ook goed. Heb je nog een Amerika reis op je bucket lijst staan, dan schuift hij nu zeker een plaatsje omhoog. Je zit 45 minuten geboeid te kijken.

Is de film leuk voor kinderen?

Dat zal per kind verschillen. Mijn zoon van 8 vond de film indrukwekkend. Schrok soms van de harde onverwachte geluiden. Raakte enthousiast bij het zien van de beren. En zat hard te lachen bij de beelden van de prairie hondjes. Toch zei hij na afloop dat hij liever die onderwater film had willen zien. Of die met de panda’s. Of toch die van de South Pacific.

Welke film zou jij willen zien?
Welke film zou jij willen zien?

In het Omniversum is keuze genoeg. Op dit moment draaien er 8 verschillende films. Voor ieder wat wils. Van dieren tot treinen tot wetenschap. Dus zoek je nog een uitje voor de vakantie of het weekend? Denk dan eens aan het Omniversum. Ook heel goed te combineren met een bezoek aan andere bezienswaardigheden in Den Haag.

Praktisch

Een kaartje voor volwassenen kost 10,75 euro, kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 8,75 euro (prijzen van 2016). Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang mits ze op schoot zitten. Kijk voor het actuele filmaanbod, overige entreeprijzen en combinaties op de website van het Omniversum

Het openbare parkeerterrein voor de ingang van Omniversum heeft slechts een beperkt aantal plaatsen en is snel vol. Rondom Omniversum zijn verschillende gratis parkeermogelijkheden. In de straten rondom Omniveruum kun je afhankelijk van het tijdstip gratis parkeren. Tijden en tarieven van betaald parkeren staan altijd vermeld op de parkeerautomaten.

Alle voorstellingen zijn Nederlandstalig, maar via een oortelefoon ook te volgen in het Engels. Je kunt hiervoor je eigen oortelefoon gebruiken, maar ze zijn tevens aan de kassa verkrijgbaar voor 1 euro.

Ben jij al eens met je kinderen naar het Omniversum geweest? Hoe vonden ze het?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in Den Haag? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Wij bezochten de premiere op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelVeelbelovend: Wales met kinderen
Volgend artikelLandal Hochwald in de voorjaarsvakantie
Lineke blogt al lange tijd mee met KidsErOpUit. Ze heeft twee zonen (2007 en 2010) en is getrouwd met Jan. Ze zijn dol op uitjes en vakanties met elkaar. Nieuwe bestemmingen ontdekken en samen herinneringen maken. Lineke is verzot op het zoeken en vinden van bijzondere overnachtings adresjes. Hotel, boomhut of trollenhuisje...alles kan. Nog genoeg te ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.