Opklapbare sleestep ‘Snow Kick’ van Decathlon, de favoriete slee van mijn kinderen

De opklapbare sleestep ‘Snow Kick’ van Decathlon ziet er best bijzonder uit. “Zouden de kinderen dit leuk vinden?” vraagt Saskia zich af. Er is maar één manier om erachter te komen: inpakken en meenemen naar de sneeuw!

Opklapbare sleestep ‘Snow Kick’: welke leeftijd, belastbaarheid en afmetingen

Voordat ik vertel hoe de opklapbare sleestep ‘Snow Kick’ bevalt, eerst maar eens wat feitjes op een rij. Die zijn namelijk best belangrijk.

Dit is 'm: de opklapbare sleestep 'Side Kick' van Decathlon.
Dit is ‘m: de opklapbare sleestep ‘Side Kick’ van Decathlon.

Leeftijd en belastbaarheid sleestep

De sleestep is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen, tenminste, volgens de gegevens op de website van Decathlon. De maximale belastbaarheid is 50 kg en daarmee zal 99,9% van de volwassenen te zwaar zijn voor de opklapbare sleestep. Onze inschatting is dat de sleestep geschikt is voor kinderen van 6 tot circa 14 jaar, al zal dit natuurlijk per kind verschillen. 

Gewicht en afmeting van de ‘Snow Kick’

Het gewicht van de sleestep is 2,5 kilo en ingeklapt zijn de afmetingen: 93 cm lang, 11,5 cm breed en 22 cm hoog. Hierbij klap je het stuur eenvoudig in. De opklapbare sleestep is op zich een compact pakket, maar ook weer niet een sleetje dat je zomaar ergens tussen de rest van de bagage stopt. 

De ‘Snow Kick’ is te koop in de Decathlon en in een deel van de winkels.

De sleestep is geschikt tot 50 kg.
De sleestep is geschikt tot 50 kg.
De sleestep is eenvoudig in te klappen.
De sleestep is eenvoudig in te klappen.

De ‘Snow Kick’ in elkaar zetten

Wij nemen de opklapbare sleestep ‘Snow Kick’ in de doos mee op vakantie. Bij het uitpakken bij onze accommodatie bedenk ik me opeens dat de sleestep misschien wel in elkaar gezet moet worden. En ja hoor, er komt een bouwpakketje uit de doos. Gelukkig met de benodigde inbussleutels, dus we hoeven niet op zoek naar gereedschap.

Mijn man zet de sleestep vrij snel en zonder al te veel gemopper in elkaar. Het valt op dat de sleestep helemaal niet zwaar is. Nog even het verstelbare stuur wat hoger zetten en dan zijn we klaar voor de echte test.

Onze ervaring met sleestep ‘Snow Kick’

“Ik wil eerst”, “Nee, ik mag eerst” en “Ik ga als eerste”. Zo buitelen onze twee kinderen over elkaar heen als we met de sleestep naar buiten gaan. Mijn 11-jarige dochter en 9-jarige zoon voelen zich beide duidelijk aangetrokken tot de opklapbare sleestep.

Remmen met de sleestep

Als mijn dochter even is afgeleid, loopt mijn zoon al met de ‘Snow Kick’ naar boven. Niet veel later komt hij in vliegende vaart naar beneden om onderaan de berg een flinke duikeling te maken: “Er zit geen rem op, hoe moet ik dan stoppen?” Ik denk alleen maar dat het dragen van een helm geen overbodige luxe was geweest…

Hij staat de sleestep nu zonder problemen af aan zijn grote zus. Die gaat een stuk beheerster naar beneden en remt tijdens het glijden al wat met haar voet. Aan het eind laat ze de sleestep uitglijden en springt er dan vanaf. Kijk, zo moet je ‘m stoppen.

Favoriete slee

Om de beurt mogen ze op de sleestep. De ‘Snow Kick’ is al snel de favoriete slee van onze kinderen. Ze gaan flink hard de helling af en worden steeds handiger in het netjes stoppen. Onze zoon gaat er zelfs kunstjes mee doen. Hij springt met de sleestep tijdens de afdaling stukjes omhoog en gaat na de landing vrolijk door met sleeën.

“Mam, er is ook een heel klein nadeeltje aan de sleestep” zegt mijn dochter “Als je beneden bent, dan moet je er ook weer mee naar boven lopen.”

Je kunt er best heel hard mee.
Je kunt er best heel hard mee.
Beide kinderen zijn erg enthousiast over de sleestep.
Beide kinderen zijn erg enthousiast over de sleestep.
De 'Side Kick' glijdt soepel over de sneeuw.
De ‘Side Kick’ glijdt soepel over de sneeuw.
Nadeel van sleeën: je moet weer naar boven lopen.
Nadeel van sleeën: je moet weer naar boven lopen.

Handig om te weten over de sleestep

De sleestep is geschikt om op sneeuw te steppen. Gebruik ‘m niet op een ondergrond met een ijslaagje, dan is de kans dat je kinderen een flinke smak maken groot. 

De ‘Snow Kick’ sleestep kost bij Decathlon 49,99 euro. Je krijgt er twee jaar garantie op.

Mijn kinderen blijven de hele vakantie discussiëren over wie er op de sleestep mag. Natuurlijk is het pedagogisch gezien goed dat ze leren wachten, maar heel eerlijk snap ik wel dat ze er beide graag op willen. Het is gewoon een heel tof ding. Een tweede sleestep gaat er daarom bij onze volgende wintersportvakantie zeker komen. Leren wachten doen ze maar een andere keer.

Kende jij deze toffe sleestep van Decathlon al? 

Meer lezen

Op zoek naar meer handige tips en leuke ideeën voor wintersport? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Wij mochten de sleestep lenen van Decathlon voor deze review. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.