Baby Swimmer, review van een zwemband voor een baby

0
239
dav

Zwemmen met een baby is niet altijd even gemakkelijk. De zus van blogger Iris D. testte de Baby Swimmer van Swim Essentials uit. Ze ging met haar dochter S. naar het zwembad om deze zwemband voor baby’s uit te proberen.

Baby Swimmer van Swim Essentials

De postbezorger overhandigt me een felroze/geel pakketje met panterprint. Om blij van te worden. Als ik het openmaak valt me meteen op hoe klein de zwemband opgevouwen is. Handig om mee te nemen dus.

Ik blaas de Baby Swimmer op en bekijk hem goed. De zwemband is lichtblauw met vrolijke plaatjes. Ook zitten er balletjes in die heen en weer rollen en geluid maken. S. pakt de Baby Swimmer op en begint er meteen mee te spelen.

De Baby Swimmer zit vrolijk verpakt!
De Baby Swimmer zit vrolijk verpakt!
De opgeblazen Baby Swimmer: je ziet de vrolijke print..
De opgeblazen Baby Swimmer: je ziet de vrolijke print.

Zwemmen met je baby: gebruik van de Baby Swimmer

De volgende dag pak ik alle spullen in om te gaan zwemmen en verbaas me weer over de grootte. De Baby Swimmer is echt een klein pakketje wat makkelijk toe te voegen is aan alle spullen die je nodig hebt als je met een baby gaat zwemmen.

In het zwembad blaas ik de baby zwemring op en gaan we het water in. Ik doe de zwemband om en vraag me af of de sluiting voor of achter moet. Eerlijk is eerlijk, ik heb het papier wat erbij zat niet gelezen en dus weet ik het niet. Ik doe de sluiting voor en laat mijn dochter los. Ze vindt het niet zo prettig en begint te huilen. Ze blijft huilerig dus ik besluit de ring los te maken. Nadat ik haar getroost heb doe ik de Baby Swimmer andersom om, met de sluiting naar achteren. Dit gaat beter en zit voor haar blijkbaar fijner. Het lijkt beter te kloppen dus had ik hem daarnet gewoon verkeerd gedaan.

Mijn dochter drijft heerlijk in het water en begint er lol in te krijgen. Ze spettert en trappelt met haar beentjes. In het begin wil ze mij nog graag aanraken. Ze zoekt met haar handje en ogen naar mij. Maar na een tijdje merk ik dat ze echt ontspannen wordt. Ze laat zich lekker drijven op het water en kijkt om zich heen.

Zwemmen met een baby zwemring

De Baby Swimmer is een nekring. Dit betekent dat de zwemband om de nek van je kindje zit. Ik had er mijn twijfels over of dat nou echt wel lekker zit, maar S. heeft er echt geen last van. Het materiaal wat om de nek zit, voelt zacht aan en schuurt niet.

Omdat de band om de nek van je kindje zit, is het hele lichaam onder water. Dit zorgt er voor dat je kindje het veel minder snel koud heeft als in een traditionele baby zwemband. Tijdens een weekendje weg heeft S. haast continue bij ons in het water gelegen, zonder dat ze het koud kreeg.

Wat vooral ontzettend leuk is aan de Baby Swimmer, is dat je samen met je baby kunt spelen in het water. Als we een weekendje weg zijn, neem ik mijn dochter mee de stroomversnelling in, met de baby zwemring om. Natuurlijk houd ik haar wel lichtjes vast, maar ze drijft verder heerlijk op het water. Ze heeft er plezier in en blijft continue drijven. Ik geniet er echt van om haar los te kunnen laten in het water en te zien hoeveel plezier ze er aan beleeft. Ook vind ik het fijn om rondjes om haar heen te zwemmen en met haar te spelen.

De Baby Swimmer kun je al snel gebruiken. De baby hoeft er niet voor te kunnen zitten of het hoofd zelfstandig rechtop te kunnen houden. De band ondersteunt het nekje en je baby zal automatisch een beetje achterover gaan liggen. Je baby heeft hierdoor veel bewegingsvrijheid.

Baby Swimmer kopen

De Baby Swimmer is geschikt voor baby’s van 0 tot 24 maanden met een maximum gewicht van 14 kilo. Deze zwemband voor baby’s is o.a. te koop bij Bol.com.

De baby zwemring kost 14,95 euro en het pakketje past gewoon door de brievenbus.

Praktische informatie

De sluiting rondom de nek van de baby is volledig waterdicht. Maar let wel op! De tweede keer dat ik de Baby Swimmer gebruik, blaas ik hem te gehaast op. De zwembad is niet zo hard als de eerste keer en nu komt er water bij haar nekje. S. vindt het leuk want ze houdt van water en wil het oplikken. Hierdoor beweegt ze naar voren. De ring is echt veilig want wat ze ook probeert, ze kiept niet om in het water.

Aan de baby zwemring zitten twee sluitingen, voor extra veiligheid. Baby’s kunnen deze echt niet zelf open krijgen. Je kunt de Baby Swimmer prima in je eentje omdoen. Het gaat gemakkelijk en snel.

Naast gebruik in het zwembad kun je de Baby Swimmer ook prima gebruiken thuis in bad. Zo kan je baby echt ontspannen na een drukke dag bijvoorbeeld.

Let op: verlies een kind dat nog niet kan zwemmen nooit uit het oog in het water! 

De veiligheidsclip sluit de zwemring extra veilig af.
De veiligheidsclip sluit de zwemring extra veilig af.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige tips over vakantie met kleine kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Instagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Swim Essentials. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.