Review: Minimeis baby- en kinderdrager voor op je schouders

Ga je ook vaak met baby of peuter naar plekken waar het niet handig manoeuvreren is met kinderwagen of buggy? Lees dan hier Karijns ervaringen met de Minimeis baby- en kinderdrager: een drager waarbij je kind op je schouders zit in plaats van op je rug.

Review: Minimeis baby- en kinderdrager

Wij hadden thuis weliswaar een rugdrager liggen, maar die had zijn beste tijd gehad. Op een kleedjesmarkt gescoord voor een paar euro. Het ding heeft prima gefunctioneerd, maar was niet erg comfortabel. Tijd voor een nieuwe. Mijn oog viel op een nieuw soort baby- en kinderdrager: de Minimeis. Hierbij draag je je kind niet op de rug, maar op je schouders. Een prachtig blauw ontwerp, het feit dat we hem zowel voor onze baby als peuter konden gebruiken en de belofte dat het een lichte drager was: ik was om. We hebben de drager met onze baby en peuter op verschillende terreinen getest en dit zijn onze ervaringen.

In de tas zit de Minimeis baby- en kinderdrager
In de tas zit de Minimeis baby- en kinderdrager
In de tas zit de basis met een zitje voor baby's en voor peuters
In de tas zit de basis met een zitje voor baby’s en voor peuters

Gebruiksvriendelijkheid van de Minimeis

De Minimeis wordt geleverd in een blauwe tas. In de tas zit de drager met twee verschillende zitjes: één voor kinderen van 8 maanden tot 1,5 a 2 jaar, en één voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Het baby-dreumeszitje heeft een vijfpuntsgordel, die voor de oudere kinderen niet. De Minimeis is inderdaad licht, veel lichter dan onze oude rugdrager. We krijgen bij de drager een handleiding in het Engels (de Nederlandse volgt in oktober). Ook is op de site van Minimeis een instructiefilmpje te bekijken. Beide zijn helder.

De twee zitjes kun je van de basis van de drager klikken. Dit gaat vrij eenvoudig. Het is de eerste keer even zoeken met alle klittenbandjes en touwtjes, maar eigenlijk wijst het zich van zelf. Wel heb ik ruzie met het uitklappen van het frame van de drager. Aan één zijde krijg ik de stok niet makkelijk in elkaar. Baby’s zet je in de drager vóórdat je de drager op je schouders zet. Ook dit gaat makkelijk. Jammer is wel dat we onze bijna 11 maanden en best mollige baby niet helemaal strak ingesnoerd krijgen. Dreumesen en peuters zet je probleemloos in het zitje nadat je de drager op je schouders hebt gezet.

Test Minimeis met peuter
Test Minimeis met peuter
Wandelen door het bos
Wandelen door het bos

Comfort van de kinderdrager

De drager is goed strak aan te snoeren rond je borst. Het voordeel van de drager is dat je niet voor- of achterover gaat hellen, zoals je geneigd bent te doen met een rugdrager. Omdat je kind in het verlengde van jezelf zit, heb je die behoefte niet. Wel even opletten dat je extra lengte hebt! Zowel mijn man als ik vinden de drager vreemd genoeg comfortabeler wanneer we onze driejarige dragen dan wanneer onze baby op onze rug zit. We denken dat dit komt omdat onze baby wat meer achterover helt, omdat hij minder lang en minder zwaar is.

Het prettige van de drager is dat kinderen hoog zitten en dus alles kunnen zien. Dat zorgt voor dikke pret. Onze baby kraait het uit van plezier. Op het kikkerpad in het bos probeert hij de blaadjes van de bomen te plukken. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten torent de peuter boven de anderen uit en kan ze alle optredens en theater goed zien.

Een nadeel van de drager is dat kinderen geen ondersteuning hebben als ze in slaap vallen. Als onze baby in slaapt valt, halen we de drager van de schouders en dragen we hem een stukje in onze armen. Ook vinden we dat de ondersteuning op hobbelige paden niet altijd voldoende is voor onze baby. Omdat hij wat los in het zitje zit, heeft hij veel speling. Daar heeft hij last van en is ook niet comfortabel dragen. Onze peuter is zo zwaar dat ze wel stabiel blijft zitten.

Kortom: wij vinden de Minimeis een mooie, lichte baby-kinderdrager, die gemakkelijk in het gebruik is én vooral geschikt voor kinderen tussen de 1,5 en vijf jaar. De Minimeis kost 149 euro en is te bestellen via de website.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige tips? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Minimeis. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.