REVIEW: Getingaryds Camping

Omdat we graag snoepstadje Gränna wilden bezoeken lag het voor de hand om in die omgeving een camping te zoeken aan het Vännern. In het boekje “Rustiek kamperen in Scandinavië” vond Saskia Getingaryds Camping.

Ligging en omgeving Getingaryds Camping

Getingaryds Camping ligt aan de oostkant van het Vännern, vlakbij Gränna. Volg in Gränna de doorgaande weg (niet de snelweg) naar het noorden en dan ligt de camping aan je linker hand.

Ligging

Natuurlijk bezoek je Gränna en geniet je van de zuurstokken die ze daar verkopen. Wij waren vooraf van plan om een dagje naar het eiland Visingsö te gaan, vanaf Gränna vaart er een veerpont heen. Maar we hadden meer zin in een relaxte dag en kozen ervoor om ruïne Brahehus te bekijken. Vanaf de ruïne heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Het tweede deel van de dag hebben we gebruikt om af te koelen in het meer (zwemschoentjes meenemen, er liggen stenen!).

Kiezelstrandje en een kleine pier met steiger bij het Vännern
Kiezelstrandje en een kleine pier met steiger bij het Vännern
Brahehus ruine nabij Gränna.
Brahehus ruine nabij Gränna.

Accommodatie

Getingaryds Camping is een echte trekkerscamping. De meeste mensen blijven 1 à 2 nachten. In het kampeergedeelte zie je dit duidelijk terug: overdag is het bijna leeg en aan het einde van de middag stroomt het vol. De drukte bepaalt ook hoeveel ruimte je op je kampeerplek hebt.

De camping oogt heel ruimtelijk, dat wordt mede veroorzaakt door het geringe aantal bomen. Er staat één bomenrijtje op de camping zelf en tussen de camping en het meer staat begroeiing. Veel schaduwplekken zijn er dus niet.

Naast de kampeerplekken zijn er kampeerhutten. De hutten staan op een rij aan de rand van de camping en zijn allemaal voorzien van een picknicktafel. De hutten zijn licht en ruim van binnen.

De kampeerhutten op Getingaryds Camping staan op een rijtje aan de zijkant van de camping.
De kampeerhutten op Getingaryds Camping staan op een rijtje aan de zijkant van de camping.
Onze hut
Onze hut
Een mini-keukentje: met magnetron, zonder kookplaat.
Een mini-keukentje: met magnetron, zonder kookplaat.
De kampeerhutten hebben 2 stapelbedden en een tafeltje met stoelen.
De kampeerhutten hebben 2 stapelbedden en een tafeltje met stoelen.

Sanitair en eten

Het sanitairgebouw is basic en schoon. Het voldoet prima, maar het houdt niet over. Op een drukke dag is twee toiletten en twee douches voor de dames wat beperkt. Gelukkig verspreidt de drukte zich behoorlijk, dit komt vermoedelijk omdat hier niet veel gezinnen komen. Er is een wasmachine aanwezig.

In de kampeerhutten is geen kookgelegenheid, maar in het centrale gebouw zijn er voldoende kookplaten beschikbaar.

Bij de receptie zijn enkele basis producten en ijsjes te koop.

Getingaryds Camping met kinderen

Op de camping is een speeltuintje, een groot grasveld en mini-golf. Elke avond werd het springkussen opgeblazen en was het mogelijk om een ritje te maken op een pony. Grootste attractie voor kinderen is natuurlijk het meer. Lekker spelen met water en steentjes, meer hebben ze toch niet nodig?

Getingaryds Camping is geen gezinscamping en dat is in dit geval een pré. Er heerst een rustige sfeer, terwijl er wel voldoende te doen is voor de kinderen die er wel zijn.

Het speeltuintje op Getingaryds Camping
Het speeltuintje op Getingaryds Camping
Privé springkussen
Privé springkussen

Prijsniveau

Voor de 4-persoons kampeerput betaalden wij 50 euro per nacht. De kampeerprijzen zijn ons onbekend en niet te vinden op de zeer beperkte website van Getingaryds Camping.

Getingaryds Camping op Zoover

En wat zegt Zoover? Dat kan je hier lezen.

Heb je vragen over deze camping en onze ervaringen? Ben je er zelf geweest en wil je je tips delen? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Meer lezen

Op zoek naar meer fijne kleine campings? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelWandelen met kinderen: ‘Op zoek naar Woudy’ op de Needse Berg
Volgend artikelGeocaching met kinderen
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.