REVIEW: Hallevik Camping

Tijdens een rondreis in Zweden mag een bezoek aan de kustlijn niet ontbreken. Saskia verbleef aan de kust op Hallevik Camping. De belangrijkste reden om voor deze camping te kiezen was de ligging op de route die we wilden rijden.

Ligging en omgeving Hallevik Camping

Hallevik Camping ligt vlakbij het vissersdorpje Hallevik op het schiereiland Listerland. Dit schiereiland ligt aan de zuidoostkust van Zweden en is een halve dag rijden vanaf de ferryhaven in Travemunde. Vanaf snelweg E22 ben je in een kwartiertje op de camping. Maritieme stad Karlskrona is 1,5 uur rijden.

De camping ligt bij een sportpark en direct aan zee. Op weg naar de camping hadden we al de mooiste en schoonste strandjes gezien, dus hoog gespannen verwachtingen! Het strandje bij de camping viel tegen, we troffen modderig zand en zagen kwallen. Niet direct aantrekkelijk om een duik in te nemen. Bij het plaatsje Hallevik schijnt het strand veel mooier te zijn, helaas hadden we geen tijd meer om daar heen te gaan.

vakantie met kinderen, Hallevik camping, Zweden, kampeerhutten, rondreis, kamperen met kinderen, kids er op uit
Het strandje bij de camping. Op de foto lijkt het best aardig.

De kustlijn en de bijbehorende stranden zijn een belangrijke trekpleister voor de campinggasten. Nationaal Park Stenshuvud is de moeite waard om heen te rijden, net als Karlskrona. Beide zijn echte aanraders om met kinderen heen te gaan. Op ons wensenlijstje stond ook Eriksberg Naturreservat, maar we hadden duidelijk tijd te kort in deze omeving en zijn daar niet geweest. In Mörrum staat het laxaquarium, hier kan je kennis maken met de geschiedenis van de zalm en het zalmvissen. De rivier is daar prachtig. De bijbehorende tentoonstelling viel ons erg tegen en heeft me doen afvragen of sommige auteurs van reisgidsen ooit ter plaatse zijn geweest…

vakantie met kinderen, Hallevik camping, Zweden, kampeerhutten, rondreis, kamperen met kinderen, kids er op uit, morrum, laxaquirium
De rivier bij Mörrum, een bezoekje waard.

Accommodatie

Hallevik Camping is een echte kustcamping, verwacht dus geen ruime plekken als je met eigen kampeermiddel komt. Op de website wordt gesproken over plekken van 100 tot 200 m2, dat is best ruim, maar zo komt het niet over. De meeste plaatsen zijn bezet door kampeerders die het hele seizoen hun caravan en voortent laten staan. Echt gezellig is dat niet als je als vakantieganger komt. Voor tenten (zonder electra) is er een apart tentenveld, daar is het een stuk beter toeven. In totaal zijn er 350 plaatsen, waarvan 50 zonder electra.

vakantie met kinderen, Hallevik camping, Zweden, kampeerhutten, rondreis, kamperen met kinderen, kids er op uit
Op de voorgrond het veld van de kampeerhutten en op de achtergrond de (seizoens)kampeerplekken en de zee.
vakantie met kinderen, Hallevik camping, Zweden, kampeerhutten, rondreis, kamperen met kinderen, kids er op uit
Wij zaten in de rechter hut.
vakantie met kinderen, Hallevik camping, Zweden, kampeerhutten, rondreis, kamperen met kinderen, kids er op uit
De binnenkant van de hut. De stapelbedden vielen bij de kinderen erg in de smaak.

Wij verbleven in een kampeerhut. De hutten staan aan een grasveld met speeltoestellen en hebben dus ruimte om zich heen. Er zijn 8 standaard 4-persoons kampeerhutten, 4 hutten voor 2-personen en 3 luxere hutten met eigen sanitair. Daarnaast is er een grote hut van 36 m2 en zijn er8 appartementen te huur.

Sanitair en eten

Het sanitair was ruimschoots voldoende en is recent uitgebreid. Wij hebben vooral gebruik gemaakt van het nieuwe sanitair, dat was altijd fris en schoon. Douchen kost 50 cent. Een nadeel van het sanitairgebouw is dat je er alleen met een pasje in kan, met kinderen vind ik dat niet praktisch. Ze kunnen niet makkelijk even zelf naar het toilet, wij moesten altijd mee om het pasje goed te laten werken.

Bij de ingang van de camping is een horecagelegenheid. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt.

Hallevik Camping met kinderen

Op het veldje bij de kampeerhutten staan speeltoestellen voor kleine kinderen. Op het veld is genoeg ruimte om te voetballen of een ander balspel te doen. Voor grotere kinderen is er een tafeltennistafel.

Prijsniveau

Een kampeerplek met electra kost in het hoogseizoen 33 euro per nacht. Een gewone 4-persoonshut kost circa 60 euro per nacht, een 4-persoonsappartement ruim 90 euro per nacht en de hut van 36 m2 is 120 euro per nacht. Voor het actuele prijsniveau kijk je op de website van de camping.

Ligging

Hallevik Camping op Zoover

En wat zegt Zoover? Dat kan je hier lezen.

Heb je vragen over deze camping en onze ervaringen? Ben je er zelf geweest en wil je je tips delen? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Meer lezen? Klik en kijk hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelZweden: science center Innovatum in Trollhättan
Volgend artikelZo kampeer ik: in een Wildbeast Dangare tent
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.