Safari Lodge op de Veluwe: glamping met kinderen via ‘Ons plekje in het bos’

Kamperen met kinderen, de meeste ouders vinden het fantastisch. Blogger Kirsten absoluut niet, die gaat liever naar een vakantiepark of appartement. Toch liet ze zich verleiden om met haar gezin een weekend door te brengen in een safari lodge op de Veluwe van ‘Ons plekje in het bos’. Genoten haar kinderen van hun tijd op de camping of kiest het gezin de volgende keer toch weer voor een hotelletje?

Kamperen kun je leren

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik vind kamperen serieus verschrikkelijk! De tent/caravan/vouwwagen opzetten, de douchehokjes, (lekke) luchtbedden, beestjes, geklungel met koken en niet te vergeten de welbekende wc-rol onder de arm. Nope, niet voor mij. Maar dus ook niet voor mijn gezin…

Erwin vond kamperen vroeger best leuk. En ik heb ook wel leuke herinneringen aan de camping. De hele dag buiten spelen, in het water en in het zand. De instant vriendjes, die in de tent naast je verblijven of verderop op de camping. En de lange warme avonden spelletjes doen bij de tent.

Maar Matteo en Olivia hebben geen idee dat kamperen überhaupt een ding is, misschien vinden ze het wel super leuk. Om daar achter te komen en om uit te vinden om glamping een goed compromis kan zijn, proberen we de safari lodge op de Veluwe van ‘Ons plekje in het bos’ in Beekbergen uit. Samen met oma Marion en ome Roald.

Safari lodge ‘Ons plekje in het bos’

Volgens de website van ‘Ons plekje in het bos’ heeft de 7-persoons safari lodge op de Veluwe alles wat ik zoek in een appartement: ruim, luxe en compleet ingericht met keuken en badkamer met toilet en douche. Maar dan met een tentdoek eromheen. Dit klinkt veelbelovend. En aan het weer zal het niet liggen, we krijgen een zomers weekend met alleen maar zon. Vol goede moed vertrekken we naar Beekbergen!

Adembenemend grote tent

Als ik de safari lodge binnen stap, valt mijn mond open van verbazing. Wauw, deze tent is echt adembenemend groot! Ik weet gewoon niet waar ik moet kijken. We hebben vroeger wel eens geslapen in zo’n ingerichte bungalowtent, maar dat is niet te vergelijken. Opeens begrijp ik ook waar het woord glamping vandaan komt, dit is echt super-de-luxe. Hier kan ik best aan wennen.

Onze safari lodge op de Veluwe van 'Ons plekje in het bos'
Onze safari lodge op de Veluwe van ‘Ons plekje in het bos’
Dit is geen tent, dit is een villa!
Dit is geen tent, dit is een villa!
Onze safari lodge op de Veluwe heet Serengeti
Onze safari lodge op de Veluwe heet Serengeti

Indeling van de safari lodge

De safari lodge heeft een grote leefruimte, met bank en stoelen. Een eettafel met plek voor zes mensen. Een keuken, met vierpits gasstel, waterkoker, Senseo en een ruime koelkast met vriesvak. Verder is er een badkamer met wastafel, toilet en uit eigen ervaring kan ik vertellen dat de regendouche de perfecte opwarmer is na een koude nacht. Op het tentdoek na, is dit gewoon een appartement. So far so good!

Wat een fijne leefruimte, met zitgedeelte en grote eettafel
Wat een fijne leefruimte, met zitgedeelte en grote eettafel
Een prachtige keuken met alles erop en eraan
Een prachtige keuken met alles erop en eraan
Een bijzonder luxe badkamer voor een tent
Een bijzonder luxe badkamer voor een tent

Slapen in de safari lodge op de Veluwe

Ik kan nog steeds de kriebels krijgen, als ik terugdenk aan de intense struggle met je luchtbed in een tent. Geloof me, die strijd is voorbij in de safari lodge in Beekbergen. Er zijn namelijk drie slaapkamers. Matteo mocht kiezen tussen tweepersoonsbedstee met Roald of stapelbed met Roald. En kiest uiteindelijk voor dat laatste. Zodat oma Marion er ook bij kan, in het eenpersoonsbed op de kamer. Olivia en ik slapen in de kamer met tweepersoonsbed en babybedje. En we slapen heerlijk, want de bedden liggen eigenlijk net zo lekker als thuis.

Het stapelbed waar Roald en Matteo prima in slapen
Het stapelbed waar Roald en Matteo prima in slapen