Watersportcamping Heeg: kamperen en glamping bij de Friese meren

0
304

Zijn je kinderen voorzien van een zwemdiploma? Dan is Watersportcamping Heeg een erg leuke camping voor jullie. Voor een weekendje weg of je grote vakantie. Met je eigen kampeermiddel of in een van de huuraccommodaties. Er is voor ieder wat wils. Saskia overnacht er in het laagseizoen in een chalet en deelt haar ervaringen in dit blog.

Boek gelijk een leuke vakantie naar Watersportcamping Heeg

Ontdek hier de leukste reisaanbieders voor een vakantie naar de camping:

Watersportcamping Heeg: kamperen en glamping bij de Friese meren

Watersportcamping Heeg ligt, zoals de naam al aangeeft, bij het plaatsje Heeg. Midden in het Friese merengebied is het een ideale uitvalsbasis voor iedereen die graag op het water is. De camping verhuurt o.a. kano’s, SUP-boarden en zeilbootjes.

De eigenaren van Watersportcamping Heeg willen duidelijk de campinggasten laten lachen. Zo staan er vrolijk geschilderde caravans waar in de zomer de extra medewerkers overnachten. Wil je stiekem zoenen? Dan kan je terecht in een telefooncel met gordijntjes. Voor dwarsliggers is er zelfs een speciale tent. Op de bordjes staat niet alleen waar het sanitairgebouw is, maar ook welke kant je op moet voor de zonsondergang. Het zijn kleine dingen, maar ze toveren wel direct een lach op je gezicht en zorgen voor verwondering bij onze kinderen.

In september 2016 genieten we van een heerlijk nazomers weekend op Watersportcamping Heeg.

Kamperen voor dwarsliggers.
Kamperen voor dwarsliggers.
De vrolijk gekleurde caravans en daarvoor een van de speeltoestellen.
De vrolijk gekleurde caravans en daarvoor een van de speeltoestellen.
Volg het bordje maar om de zonsondergang te zien op Watersportcamping Heeg.
Volg het bordje maar om de zonsondergang te zien op Watersportcamping Heeg.

Onze ervaring bij Watersportcamping Heeg

Op vrijdagavond rijden we naar Heeg. Ik zie dat we pas aankomen nadat de receptie dicht is. Na een telefoontje is snel geregeld dat onze sleutel ergens wordt verstopt zodat we wel gewoon ons chalet in kunnen. In de envelop met de sleutel zit ook een kaartje van de camping. Hierdoor vinden we onze accommodatie heel makkelijk.

Over de camping loopt een breed pad. Auto’s mogen alleen hier rijden. We parkeren op een van de parkeerplaatsen aan het pad en lopen vanaf daar naar ons veldje. Ik ben meteen verrast door de ruimte en de slimme opstelling van de chalets. Er staan zes chalets op het veld. Drie aan de linkerkant en drie aan de rechterkant. Daartussen ligt een grasveld en dankzij een groene haag kijk je niet direct bij je overburen naar binnen. Wij hebben het middelste chalet aan de linkerkant. De chalets staan net iets gedraaid waardoor we vanuit de woonkamer vol zicht op het Friese landschap hebben.

Het paadje naar de chalets.
Het paadje naar de chalets.
De chalets staan net iets schuin waardoor je mooi uitzicht hebt.
De chalets staan net iets schuin waardoor je mooi uitzicht hebt.
Uitzicht vanaf het chalet-veldje: weilanden, koeien en in de verte de bootjes.
Uitzicht vanaf het chalet-veldje: weilanden, koeien en in de verte de bootjes.

Elk chalet heeft een eigen thema dat terug komt in de inrichting. Eigenlijk zijn de chalets qua indeling vergelijkbaar met stacaravans die je op veel andere campings ook ziet. Maar op Watersportcamping Heeg kan je goed zien dat aandacht voor de inrichting veel doet. Een grote IXXI-afbeelding hangt aan de muur. Het meubilair is fris en origineel. Er staat een fijne bank, leuke tafeltjes en een doorzichtige fauteuil van kunststof. C. is onder de indruk: “Een glazen stoel! Kunnen we daar op zitten?” vraagt hij voorzichtig. Als we vertellen dat dat gewoon mag zijn beide kinderen de rest van het weekend niet meer uit de stoel te krijgen.

Het chalet heeft twee slaapkamers. Op de ouderslaapkamer staat een twee persoonsbed. De kinderkamer heeft 2 stapelbedden, hierdoor zou je zelfs met een gezin met 4 kinderen hier terecht kunnen. Alleen de woonkamer heeft niet zoveel stoelen. Maar als je met mooi weer vooral buiten leeft dan kan het wel. Omdat er een ronde tafel in de woonkamer staat is het technisch gezien wel mogelijk om twee stoeltjes erbij te schuiven als je met zes personen verblijft.

De woonkamer met de 'glazen' stoel.
De woonkamer met de ‘glazen’ stoel.
Eettafel met IXXI tegen de wand.
Eettafel met IXXI tegen de wand.
De vrolijke gele keuken.
De vrolijke gele keuken.
Slaapkamer van de kinderen.
Slaapkamer van de kinderen.
De ouderslaapkamer.
De ouderslaapkamer.

Relaxen in de hottub

Op Watersportcamping Heeg is het mogelijk om een hottub te huren. Deze wordt bij je accommodatie gezet, samen met enkele bakken met hout. Een van de medewerkers stookt de hottub op en dan is het wachten totdat het water warm is. Ik vind dit echt het toppunt van glamping. In het heerlijke warme water, vuurtje erbij, eventueel een wijntje en dan relaxen. We zien de koeien in de wei, in de verte de masten van zeilboten, fietsers passeren. Als je wilt ontstressen is zo’n hottub echt geweldig.

Wij gaan er eerst ’s middags in. Daarna doen we het deksel erop om het water warm te houden voor na het eten. Dat hadden we beter niet kunnen doen. Het water is een paar uur later heel erg heet. Sterren kijken vanuit de hottub gaat ‘m dus niet worden. Dan hadden we het deksel eraf moeten laten. Voordat we gaan slapen doen we het deksel weer op de hottub. Het vuur is inmiddels uit. De volgende ochtend heeft het water een aangename temperatuur en gaan G. en C. er nog even in.

Speeltuinen en een strandje op de camping

Op en rondom Watersportcamping Heeg is veel water te vinden. Ik zou er daarom zelf niet voor kiezen om met kinderen zonder zwemdiploma hierheen te gaan. Je zit zeker met ondernemende peuters geen moment rustig. Toch zijn er voor de kleinste wel speeltuintjes op de camping.

Dochter M. en zoon C. hebben vooral lol met de speeltoestellen die meer geschikt zijn voor grotere kinderen. Ik kan ze dankzij hun zwemdiploma’s met een gerust gevoel zelf over de camping laten lopen.

Wij zijn op Watersportcamping Heeg tijdens de hele zomerse en warme september van 2016. Spelen met zand en water op het strandje van de camping kan dus prima. C. vermaakt zich met zand en steentjes in het water gooien. Het zijn dit soort kleine dingen waar hij uren zoet mee kan zijn. Kinderen hebben wat dat betreft weinig nodig.

Speltuintje voor de kleinere kinderen met daarachter het strandje en het water.
Speltuintje voor de kleinere kinderen met daarachter het strandje en het water.
Strandje voor urenlang speelplezier.
Strandje voor urenlang speelplezier.
Camiel geniet.
C. geniet.

Kamperen en glamping op Watersportcamping Heeg: de accommodaties

Op Watersportcamping Heeg kan je kamperen met je eigen kampeermiddel, zowel voor kortere tijd als tijdens een heel seizoen. De kampeerplekken zijn verdeeld over kleinere veldjes met bomen ertussen. Hierdoor is het net alsof je op een kleine camping staat. Er zijn in totaal 150 toerplaatsen en 25 seizoensplaatsen.

Een van de kampeervelden.
Een van de kampeervelden.
Sanitair gebouw.
Sanitair gebouw.

De chalets staan zoals eerder gezegd bij elkaar op een veldje. Ook hier is een opstelling gekozen waardoor je het gevoel hebt genoeg privacy te hebben en toch niet alleen te zijn. Combineer je een chalet met de hottub, dan heb je het gladping-gevoel helemaal te pakken.

Een week in het hoogseizoen in een chalet kost 687 euro, exclusief schoonmaakkosten. Voor 170 euro ben je er al een weekend in het laagseizoen. Een kampeerplek met 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar kost 30,80 euro (prijspeil 2016). Voor de dutchtub betaal je 97 euro per dag, dat is echt een heerlijke ervaring om jezelf cadeau te doen. Meer info over prijzen en beschikbaarheid is te vinden op de website van Watersportcamping Heeg.

Zou Watersportcamping Heeg iets voor jou zijn?

Boek een leuke vakantie naar Watersportcamping Heeg

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in Friesland met kinderen te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Watersportcamping Heeg. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.