Een frisse duik in SEA LIFE Scheveningen

Pré het kindertijdperk heeft blogger Elsbeth met haar man in Den Haag gewoond. Geregeld liepen ze in het weekend over de boulevard in Scheveningen. Maar nooit een bezoek gebracht aan SEA LIFE. Nu, bijna 10 jaar en 2 jonge meiden verder, is het dan eindelijk zo ver! Op een warme zondagmorgen in de zomervakantie, vertrekken ze naar de boulevard in Scheveningen.

Maak een vroege start bij SEA LIFE Scheveningen

En we zijn niet de enigen… Zorg dat je bij mooi strandweer niet te laat aankomt in Scheveningen, anders is het lang wachten in de files voor de parkeergarages. Gelukkig zijn er meerdere parkeergarages in de directe omgeving van SEA LIFE en hebben wij beet in garage Nieuwe Parklaan. Deze ligt op een kleine 10 minuten lopen van het park vandaan.

SEA LIFE ligt aan de boulevard in Scheveningen.
SEA LIFE ligt aan de boulevard in Scheveningen.

SEA LIFE in het teken van de sterren van de zee

Al bij de ingang wordt op een tv- scherm de film Finding Nemo afgespeeld. Het park staat namelijk tot en met 31 augustus 2016 in het teken van de sterren van de zee. Naast de dagelijkse presentaties zijn er leuke, extra kinderactiviteiten rondom de nieuwste film Finding Dory. Wij hebben tijdens een van de regenachtige middagen afgelopen week de film bekeken. Eline en Emily herkennen Dory en Nemo meteen. Pluspunt: ze worden zo lekker afgeleid in de rij van de kassa.

We krijgen een mooie papieren duikbril mee voor de meiden. Ook is er voor Eline een speurtocht. We starten onze duik en zien direct na de ingang het eerste aquarium met vissen. Nieuwsgierig bekijken Eline en Emily de vissen van dichtbij.

Ben jij klaar voor je duik?
Ben jij klaar voor je duik?
Nieuwsgierige zusjes.
Nieuwsgierige zusjes.

Het Noordzee aquarium is best spannend

Echt spannend wordt het pas als we een donkere ruimte binnen stappen. Het grote Noordzee aquarium ligt voor ons. We zien onder meer roggen en een heuse stierkophaai. Emily is razend enthousiast en wijst elke vis aan die ze ziet en roept naar iedereen die in haar buurt komt: “Kijk, vis!”. Door de trap op te klimmen kunnen we ze zelfs van bovenaf bekijken.

Kijk, een vis!
Kijk, een vis!
Goedemorgen....
Goedemorgen….
Bekijk de vissen ook eens van boven.
Bekijk de vissen ook eens van boven.

Echte zeeanemonen voelen in de Voelpoel

Dan valt ons oog op de Voelpoel. Onder begeleiding van een medewerker van SEA LIFE mag je hier diverse diertjes, die voor de kust leven, aanraken. Ik ga eerst en raak de zeeanemoon met een vinger aan. Het is zacht, een beetje plakkend. Ja, nu durven Eline en Emily ook.

De vragen van de speurtocht zijn voor Eline met haar 3 jaar nog wel te lastig. Maar de stempels die ze mag zetten bij elk goed antwoord, kan ze als de beste. Nadat de stempel met de rog in haar logboek is geplaatst lopen we door. Er wordt een poppenkastvoorstelling gegeven. Nu hebben wij niet de meest geduldige dametjes, dus na 5 minuten wiebelen op de stoel willen ze door. Er is nog zoveel moois te zien!

We lopen de jungle binnen van het Amazonia aquarium. Er piept een schildpad tevoorschijn vanachter een boomstam. Met veel moeite klimt hij er bovenop. Tot grote hilariteit van alle kinderen laat hij zich zo, plons het water in vallen. De spetters vliegen ons om de oren. We zien echte piranha’s. En allemaal grote vissen, waar ik tot mijn grote spijt vaak de naam niet van weet. Gelukkig staan overal bordjes met uitleg, zodat ik bijna alle vragen van Eline kan beantwoorden.

Een echte zeeanemoon voelen in de Voelpoel is best spannend.
Een echte zeeanemoon voelen in de Voelpoel is best spannend.
Samen stempelen in het duikblog.
Samen stempelen in het duikblog.
Er is heel veel moois te zien.
Er is heel veel moois te zien.
De beroemde plons schildpad.
De beroemde plons schildpad.

We hebben Dory gevonden!

Ja hoor, daar in het aquarium zien we toch echt Dory zwemmen. Wat fijn: er staan krukjes klaar die je voor het glas kunt schuiven, zodat ook de allerkleinsten het allemaal goed van dichtbij kunnen bekijken. En door de glazen bollen worden de vissen enorm uitvergroot, waardoor het net lijkt alsof de vis naast je zwemt.

Wij hebben Dory gevonden.
Wij hebben Dory gevonden.

Bekijk de vissen in de onderwatertunnel

We komen aan bij de onderwatertunnel. Ook hier is aan de kleinsten gedacht: Emily klimt meteen de verhoging op zodat ze de vissen van nog dichterbij kan bekijken. Dit is wel indrukwekkend. Een medewerker van SEA LIFE komt naar ons toe of we mee willen doen met een quizvraag: eet een haai planten of vissen? Ik fluister Eline het goede antwoord in. Ze krijgt een sticker die we meteen op haar jurk plakken: trots!

Samen in de onderwatertunnel loeren naar de vissen.
Samen in de onderwatertunnel loeren naar de vissen.

De nieuwe tentoonstelling van SEA LIFE: Wow, wat een klauw!

We gaan via de kwallen de trap op (er is een lift aanwezig) en komen opnieuw in een mooi aangeklede zaal met zeepaardjes. Nieuw is de tentoonstelling “Wow, wat een klauw!”. Deze is te zien tot en met 31 december 2016. Centraal staat de gepantserde divisie van de onderwereld: de krab. Je kunt hier alles over de krab lezen, voelen en zien. Centraal in de ruimte staat een groot, rond aquarium met de Japanse spinkrab. Ik moet even slikken: deze wil ik niet in het echt tegenkomen. Op het bordje lees ik dat hij wel 4,5 meter groot kan worden…

Dansende kwallen.
Dansende kwallen.
Alles weten over de krab.
Alles weten over de krab.

Buiten wonen de pinguïns en de otters van SEA LIFE

Buiten is ook een restaurant aanwezig, waar je vanaf het terras uitzicht hebt over de boulevard en het strand. Hier wonen ook de pinguïns en otters. Er zijn baby pinguïns, die begin mei uit hun ei zijn gekropen. Wij zijn echter precies tussen twee voedertijden in. En met dit warme weer blijven ze lekker koel binnen zitten. Ik geef ze groot gelijk! Via de otters lopen we door naar de souvenirwinkel, waar we onze duiklogboek inleveren. We krijgen een mooie sticker met pinguïns.

Buiten lopen we direct het strand op en gaan we picknicken in het zand. Wij hebben samen een heerlijke frisse duik gehad in SEA LIFE!

Het is veel te warm buiten voor de pinguïns.
Het is veel te warm buiten voor de pinguïns.
Lekker spelen in het zand.
Lekker spelen in het zand.

Meer informatie

SEA LIFE Scheveningen ligt op de boulevard in Scheveningen, Strandweg 13. Het park gaat om 10 uur open en biedt je dus een perfecte start voor een dagje strand. Of als uitje tussendoor, als je even aan de warme zon wilt ontsnappen. Kaarten zijn online met korting te koop (vanaf 10,75 euro) of aan de kassa. Kinderen onder de 3 jaar hebben gratis entree. SEA LIFE is volledig rolstoel- en kinderwagen toegankelijk. Gedurende de dag zijn er diverse presentaties die je kunt bijwonen bij de verschillende dieren. Ook is een tour achter de schermen mogelijk. Kijk voor meer informatie en toegangsprijzen op de website.

Zouden jouw kinderen een bezoek aan SEA LIFE ook zo leuk vinden?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in Den Haag nog meer voor kinderen te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met SEA LIFE Scheveningen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.