Seisenbergklamm, een avontuurlijke tocht door een prachtige bergkloof

Wandelen met kinderen in Oostenrijk is heerlijk. Het liefst wandel je op een plek die voor de kinderen ook uitdagend en leuk is. Daphne vond in Oostenrijk in Weisbach bij Lofer een geweldige bergkloof, de Seisenbergklamm. Met bruggetjes, paadjes, watervallen en grotten om doorheen te lopen. Zouden jouw kinderen zo’n wandeling ook geweldig vinden?

Seisenbergklamm in Oostenrijk

Op ongeveer een half uurtje rijden vanaf onze accommodatie, Chalet Sonnentanz, ligt het plaatsje Weisbach bij Lofer. Hier is een mooie bergkloof te vinden. De foto’s op internet zien er spectaculair uit. Hoewel J. niet bijzonder veel zin heeft om te wandelen is ze voor deze wandeling wel te porren. We zijn benieuwd naar wat we vandaag te zien gaan krijgen.

We zijn er bijna
We zijn er bijna
Stromend water blijft leuk om naar te kijken
Stromend water blijft leuk om naar te kijken

Een Duitstalige speurtocht door de bergkloof

Wanneer we bij de kassa komen, krijg ik voor de meiden een speurtocht mee. Helaas is deze alleen in het Duits te verkrijgen en is mijn Duits niet goed genoeg om de speurtocht goed te kunnen volgen. Al snel blijkt dat helemaal niet erg te zijn. De meiden kijken hun ogen uit. Overal kleine watervallen, leuke paden en zoveel moois te zien. De speurtocht hebben we helemaal niet nodig tijdens deze wandeling.

Leuke paden langs de berg
Leuke paden langs de berg

Mooie paden op weg naar de kloof

De route naar de kloof toe heeft allemaal leuke paden langs de berg. De meiden gaan de trappetjes in volle vaart op en houden goed tempo. Dat ik soms even wat foto’s wil maken hebben ze weinig boodschap aan. Ze vinden het veel belangrijker om de trappetjes op en af te gaan en te ontdekken wat er om de hoek te zien is.

Wat is het hier mooi!
Wat is het hier mooi!
Wat is er als we verder lopen te zien?
Wat is er als we verder lopen te zien?
Watervallen overal
Watervallen overal
Overal stroomt water
Overal stroomt water

De Seisenbergklamm

Na een heleboel trappetjes, paadjes en watervallen komen we in de Seisenbergklamm. De meiden doen snel hun capuchon op want het water druppelt naar beneden. Voor hen is het één groot avontuur en ze hebben lol als ik moet bukken en zij er zo onderdoor kunnen. De meeste gedeeltes zijn prima begaanbaar, al is op een aantal plekken de doorgang vrij smal.

De kloof door
De kloof door
Soms smalle stukken
Soms smalle stukken
Het druppelt hier
Het druppelt hier

Nog meer watervallen bij de Seisenbergklamm

Aan de andere kant van de Seisenbergklamm zijn een paar plekken waar de meiden bij het water kunnen spelen. Steentjes zoeken, met takjes in het water spelen en steentjes wassen. Een prima plek om even pauze te houden. Het zonnetje is inmiddels een beetje gaan schijnen, dus zittend op een grote steen geniet ik van de spelende meiden.

Spelen met steentjes
Spelen met steentjes
Prachtig uitzicht terwijl de meiden spelen
Prachtig uitzicht terwijl de meiden spelen

De terugweg: niet door de Seisenbergklamm

Je kan er voor kiezen om terug door de Seisenbergklamm te wandelen. Onderweg zijn we mensen tegengekomen die dat deden. Wij zijn nieuwsgierig wat we verder tegen komen en besluiten de officiële terugweg te nemen. Je kan ook verder wandelen, maar dit is voor ons ver genoeg.

Er staat ongeveer anderhalf uur voor de gehele wandeling. Wij hebben er circa 2 uur over gedaan, maar hebben onderweg ook een broodje gegeten en gespeeld.

De terugweg is een bospad. Het bospad is niet erg bijzonder, maar de meiden vinden een wandelstok en vinden dit ook leuk. Aan het einde van het bospad is het uitzicht wel prachtig!

De speeltuin bij de Seisenbergklamm

Na de wandeling door de Seisenbergklamm spelen de meiden even in de speeltuin. Ook is er een restaurant waar je iets kunt eten, ijsjes kunt halen en wat souvenirs kunt kopen.

De speeltuin
De speeltuin

Het blote voetenpad bij de Seisenbergklamm

Op de heenweg zijn de meiden al met hun schoenen over het blote voetenpad geweest, maar voor we terug naar Chalet Sonnentanz gaan willen ze graag op blote voeten lopen. De dennenappels zijn volgens N. het fijnst om op te lopen, dat voelt als een echte massage.

Het blotevoetenpad
Het blote voetenpad

Handig om te weten over een bezoek aan de Seisenbergklamm met kinderen

De Seisenbergklamm is te bezoeken van eind april/begin mei tot eind oktober ongeveer. Neem een kijkje op de website van de Seisenbergklamm voor actuele openingstijden en meer informatie. De wandeling kan je in ongeveer een anderhalf uur lopen. Als je rustig aan doet, de speeltuin en het blote voetenpad ook bezoekt, kan je je hier makkelijk een middag vermaken. Volwassenen betalen 6,50 euro entree en voor kinderen tot 15 jaar betaal je 4,30 euro (prijspeil 2022). 

Wist jij dat de Seisenbergklamm zo mooi is en dat je er zo goed met kinderen kan wandelen?

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over Salzburgerland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.