Met kinderen naar de Kitzsteinhorn, de hoge berg bij de gletsjer in Kaprun

De meeste skiërs zullen het eens zijn, de gletsjer in Kaprun is een prachtige plek om te skiën. Niet alleen omdat het sneeuwzeker is en er door de hoogte het hele jaar sneeuw ligt. Ook de pistes zijn prachtig, de liften meer dan prima en als je een beetje afwisseling wilt behoort een dagje skiën in Zell am See ook tot de mogelijkheden. In de meivakantie ging Daphne echter niet naar omhoog bij de Kitzsteinhorn om te skiën, maar om met haar dochters te genieten van de tocht naar boven en het uitzicht.

Met kinderen naar de Kitzsteinhorn bij de gletsjer in Kaprun

Het laatste weekend dat de seizoenspassen geldig zijn, een berg verse sneeuw (bijzonder voor eind april) en nog een zondag ook. Het is druk bij de gletsjer en dat merken we met parkeren. Langs de weg kan je gratis parkeren en hoewel we een eind verder staan hoeven we niet te lopen. Zodra we uit de auto stappen stopt er een gratis skibus die ons voor de deur van de kabelbaan af zet. Dat scheelt weer.

Bij de kassa is het niet druk en ook bij de gondel richting de Kitzsteinhorn hoeven we niet te wachten en stappen we vlot in. Onderweg naar de gletsjer toe heb ik de meiden geprobeerd uit te leggen wat een gondel precies is. Ze hebben behalve in een sleepliftje bij Snowworld geen echte skilift of skipiste gezien. We zien de gondel al in de verte, het ziet er maar apart uit vinden ze. Maar zodra ze erin zitten zijn we het meteen eens: dit is vele malen beter dan een sleepliftje.

Best spannend in een gondel
Best spannend in een gondel

Van gondel naar gondel naar boven

Samen genieten we van het uitzicht. “Zijn dat echte huizen daar beneden?”, vraagt J. “Wat zijn ze klein zeg!” En dan zitten we pas in de eerste gondel, we gaan nog veel hoger. Als we bij uit de eerste gondel stappen, kunnen we meteen doorlopen naar de tweede. Deze ziet er weer ander uit. Meiden vinden het enorm leuk en stappen vlot in. Bovenaan bij de tweede gondel moeten we een stukje de piste over. Overal sneeuw, skiënde mensen, muziek, dit voelt echt als wintersport!

Bijna boven op de Kitzsteinhorn

Met de volgende gondel gaan we naar de top. N. ziet een stoeltjeslift waar ze eigenlijk wel in wil, maar dat kan zonder ski’s niet. Gelukkig maakt de gondel met verwarmde bankjes een hoop goed. Langzaam zien de steeds meer toppen van bergen, wat zijn we hoog zeg! Even lijkt het dat we er zijn, maar dan merken we dat we kunnen blijven zitten in dezelfde gondel om nog hoger te komen. Als we uit de laatste gondel stappen denken we nu echt boven te zijn. Er is echter nog een soort shuttletreintje voor het laatste stuk naar de top van de Kitzsteinhorn. Terwijl we wachten maken we wat foto’s van het uitzicht, wat is het hier mooi zeg! Het laatst stukje met het treintje brengt ons naar 3029 meten hoogte.

Daar komt de shuttle aan
Daar komt de shuttle aan

3029 meter hoog op de Kitzsteinhorn bij de gletsjer in Kaprun

Boven aangekomen op de Kitzsteinhorn is het best koud en na het maken van wat foto’s zijn de meiden klaar om weer naar beneden te gaan. Zelf had ik daar best een tijdje kunnen blijven zitten. Het uitzicht, is mede door het zonnige weer, prachtig. Maar de meiden beslissen anders en dus beginnen we aan dezelfde tocht naar beneden.

Weer naar beneden

Zodra we weer in de gondel zitten gaat E. liggen en valt in slaap. Na die koude lucht slaapt een gondel blijkbaar heerlijk. De meiden kijken naar de skiënde mensen op de gletsjer in Kaprun en ze hopen dat ze volgend jaar ook echt mogen skiën, liefst hier natuurlijk.

Daar gaan we weer
Daar gaan we weer
Het dal komt in zicht
Het dal komt in zicht

Praktische informatie

Voor een reisje naar de top van de Kitzsteinhorn bij de gletsjer in Kaprun betaal je als volwassene 39 euro en voor kinderen 19 euro. Kinderen uit 2012 of jonger (prijspeil 2017) zijn gratis. Voor actuele prijzen en openingstijden kijk je op de website van Kitzsteinhorn. Eén kleine tip, mocht je graag skiën, neem dan je ski’s mee. Want als je zo boven aan een prachtige piste staat, dan begint het wel te kriebelen.

Wist jij dat je zo hoog kon komen bij de gletsjer in Kaprun?

Meer lezen

Op zoek naar meer bergachtige blogs? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

2 REACTIES

  1. Op zoek naar een mooie vakantieplek in Oostenrijk kom ik zomaar op een recensie van mijn oud collega Daphne. Wat grappig en wat een leuk site is dit. Groetjes Ingrid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.