Avontuur op hoogte bij de Dachstein Gletsjer in Oostenrijk

In het Oostenrijkse Steiermark ligt de Dachstein Gletsjer. Beleef hier een echt avontuur op hoogte met de Skywalk en de ’trap naar niets’. Blogger Elsbeth was zo dapper dat ze het aandurfde. Op KidsErOpUit deelt ze nu haar ervaringen. Durf jij ook?

Avontuur op hoogte bij de Dachstein Gletsjer

Soms lees je over een plek waarbij je meteen weet: hier moeten we heen! Dat was ook het geval toen ik las over de opening van de ‘Skywalk’ en de ‘trap naar niets’ boven de Oostenrijkse Dachstein Gletsjer. Maar let op: dit uitje is niet geschikt voor gezinnen met hoogtevrees…

De Dachtsein Gletsjer ligt in het midwesten van Oostenrijk, op ongeveer anderhalf uur rijden van Salzburg. Met haar 2.700 meter is het de hoogste berg van de deelstaat Steiermark en belooft het ons een prachtig uitzicht.

Samen met onze 1-jarige dochter Eline, reizen mijn man en ik in juli met de auto naar de gletsjerbaan. Vanwege drukte moeten we de auto op een tien minuten lopen van de baan neerzetten. Je kunt ook de speciale shuttlebus vanaf Schladming nemen, die je voor de ingang van de baan afzet.

Het dalstation.
Het dalstation.

Panorama gondel

Met een panorama gondel worden we in groepen in 10 minuten naar boven gebracht. De wachttijden zijn in de zomer lang. Het is daarom aan te raden vooraf online kaartjes te kopen via de website. De gondel is rondom volledig van glas gemaakt, waardoor we onderweg een 360 graden uitzicht hebt over de bergtoppen. Bovendien kunnen we via een trap op het dak van de gondel klimmen: de ultieme cabrio ervaring!

De panorama gondel.
De panorama gondel.
Alleen de gondel is al indrukwekkend met het glazen dak.
Alleen de gondel is al indrukwekkend. Zeker als je op het dak staat.

Skywalk

Direct bij het bergstation ligt de Skywalk. Dit is een glazen panoramaplatform boven de Hunerkogel, die ook wel het ‘balkon van de Alpen’ wordt genoemd. Ik loop tot aan de rand en kijk onder mijn voeten: ik sta op een glasplaat, met onder mij een gapend gat van 250 meter diep…

De Skywalk.
De Skywalk.

Hoogste hangbrug van Oostenrijk

De Skyline rolband brengt ons vanaf het bergstation verder omhoog naar de start van het rondwandelpad. Dit pad begeleidt ons langs de rotswanden naar de hoogste hangbrug van Oostenrijk. We lopen tussen de (besneeuwde!) bergtoppen door. Ik moet even slikken als ik mijn eerste stap op het rooster van de brug zet. Helemaal omdat de stevige wind er voor zorgt dat de brug flink schommelt. Achter me hoor ik Eline vrolijk brabbelen, zij zit veilig op de rug bij papa en vindt het allemaal prachtig.

De skylinerolband.
De skyline rolband.
De harde wind geeft een extra dimensie aan het lopen op de brug.
De harde wind geeft een extra dimensie aan het lopen op de brug.
De hangbrug is niet voor mensen met hoogtevrees....
De hangbrug is niet voor mensen met hoogtevrees….

Trap naar niets

Aan het einde van de brug lopen we zo door naar de ‘trap naar niets’. Veertien traptreden naar beneden, leiden ons naar een klein glazen platform waar we even stilletjes kunnen genieten van al het moois om ons heen. Het is wel even wachten voordat we het platform kunt betreden, iedereen wil graag alléén op de foto. Maar als ik eenmaal aan de beurt bent, weet ik meteen dat het ‘t wachten meer dan waard is.

De trap naar niets.
De trap naar niets.
Indrukwekkend!
Indrukwekkend!

IJspaleis Dachstein

Verderop kunnen we de gletsjer ook van binnen bekijken. Er is een ijspaleis met sculpturen, een zuilengalerij en versieringen gemaakt van ijs. De licht- en geluidseffecten maken het geheel indrukwekkend. Hier kunnen kinderen lekker even echt met sneeuw en ijs spelen – midden in de hete zomer. Het is dus aan te raden een warme trui mee naar boven te nemen. Eline heeft vooral oog voor het roze konijntje.

Het roze konijn in het ijspaleis.
Het roze konijn in het ijspaleis.
Het ijspaleis.
Het ijspaleis.

Praktische informatie

Wil jij de Dachstein Gletsjer ook een bezoek brengen? De kosten voor een bezoek variëren per onderdeel, leeftijd en tijdstip. Kijk voor de actuele prijsinformatie en openingstijden op de website van de Dachstein. Je kunt op deze site ook vast een ticket voor de panorama gondel kopen, zodat je niet in de rij hoeft te wachten.

Tip: nog meer gletsjers zien? Lees dan het blog van collega-blogger Melissa over de Kaunertaler GletscherstrasseKaunertaler Gletscherstrasse.

Het bergrestaurant.
Het bergrestaurant.
Van dit uitzicht krijg je toch geen genoeg?
Van dit uitzicht krijg je toch geen genoeg?

En, durf jij het aan om de Dachstein Gletsjer te bezoeken?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer in de bergen te doen is met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

4 REACTIES

    • We kunnen ons herinneren dat er wel mensen naar beneden aan het lopen waren, maar dat zag er uit als een zeer lastige route en is voor gevorderden. Een officiële route naar beneden zien we echter niet terug op de wandelwegen kaart: http://www.derdachstein.at. Groetjes Elsbeth

  1. Van de week geweest erg mooi, maar moet wel zeggen dat we schrokken van de prijzen. Wij zelf betaalde 44 euro per persoon, ons zoontje van 5, 27 euro. De jongste van 3 was gratis. Het was erg druk, gelukkig hadden we gereserveerd, want anders kon je niet met de lift.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.