Goede sneeuwlaarzen voor tienermeisjes en stoere jongens

Sneeuwlaarzen hebben de kinderen van Saskia nodig voor hun wintervakantie in Zuid-Tirol. Saskia gaat dus op zoek naar geschikte sneeuwlaarzen voor haar tienerdochter en stoere zoon van 9 jaar. 

Op zoek naar goede sneeuwlaarzen

Toen de kinderen klein waren kocht ik sneeuwlaarzen op Marktplaats of goedkoop bij de Hema. Meer dan een beetje rondom huis door de sneeuw banjeren deden ze niet. Nu is dat anders. We willen in de sneeuw wandelen in Zuid-Tirol en de sneeuwlaarzen moeten tegen een stootje kunnen tijdens het sleeën. Daarnaast wil ik dat ze de sneeuwlaarzen makkelijk aan en uit kunnen doen én dat ze goed aansluiten. Verder een goed profiel op de zolen zodat we geen uitglijers krijgen.

Oh ja, ik heb zelf ook sneeuwlaarzen nodig. Voor mijn tienerdochter en mij speelt mee dat de sneeuwlaarzen er leuk uit moeten zien. Verder hebben we graag warme voeten, vooral als we een hele dag buiten zijn.

Mijn zoon heeft maar één wens: “Ik wil er graag een beetje blauw in.”

Sneeuwlaarzen voor tienermeisjes

Eerst ga ik voor mijn tienerdochter kijken. Sneeuwlaarzen die er leuk uit zien voor een brugklasser lijken me best lastig te vinden. “Ik wil echt niet voor gek staan met lelijke laarzen” geeft ze als extra instructie mee. Ja, ja, voer de druk maar verder op.

Al vrij snel vind ik bij KEEN Footwear hele leuke sneeuwlaarzen, de ELSA II Waterproof Wool Boots. Op het plaatje zien ze er bijna uit als gewone zwarte laarsjes, compleet met echte veters. Ze heeft schoenmaat 38, maar zal in de sneeuw dikke sokken dragen. Daarom bestel ik maat 38,5 voor haar. De ELSA II Waterproof Wool Boot blijkt klein te vallen, dus de maat 38,5 gaat retour. Eens kijken of 39,5 beter zit. Stiekem schrik ik wel een beetje van deze schoenmaten, wat wordt mijn dochter groot….

Ik vind de ELSA II Waterproof Wool Boots zelf ook erg mooi. Zou mijn brugklasser er bezwaar tegen hebben als haar moeder dezelfde sneeuwlaarzen heeft? Gelukkig, ze vindt dat zelfs leuk. En zo komt er voor mij een maat 40,5 in huis. Ook bijna een maat groter dan ik normaal draag. Die maat zit prima.

De sneeuwlaarzen van mijn dochter en mij.
De sneeuwlaarzen van mijn dochter en mij.

Sneeuwlaarzen voor stoere jongens

Voor mijn zoon slaag ik ook bij KEEN Footwear. Zwarte sneeuwlaarzen met de door hem gewenste blauwe accenten, model Kids’ LEVO Waterproof Winter Boots. En voor hem geen veters, maar een elastische koordsluiting. Ideaal voor kinderen die veters strikken ‘a waste of time’ vinden.

Hij hangt qua schoenmaat tussen 34 en 35 in, dus bestel ik de sneeuwlaarzen voor hem in maat 35. Die passen goed.

De sneeuwlaarzen - met blauw - van mijn zoon.
De sneeuwlaarzen – met blauw – van mijn zoon.

Onze ervaring met de sneeuwlaarzen

Een paar weken later staan we in Zuid-Tirol in de sneeuw. Met heerlijk warme voeten, ook op de dagen dat we de hele dag buiten op pad zijn. Het profiel onder de zolen werkt goed op een besneeuwde ondergrond. Alleen op ijs moeten we even opletten.

Echt mooie sneeuwlaarzen

Mijn dochter draagt haar sneeuwlaarzen het liefst met haar spijkerbroek erin, want dan kan je ze het beste zien. Dat een groot deel van de tijd haar skibroek over de sneeuwlaarzen heen valt vindt ze eigenlijk jammer. Ik kan me dat goed voorstellen, de ELSA II Waterproof Wool Boots zijn echt sneeuwlaarzen die gezien mogen worden. 

Even relaxen in de sneeuw.
Even relaxen in de sneeuw.
Hier zie je al een deel van het mooie bewerkte gedeelte. Ook is het goede profiel zichtbaar.
Hier zie je al een deel van het mooie bewerkte gedeelte. Ook is het goede profiel zichtbaar.
De sneeuwlaarzen zijn het mooiste met de spijkerbroek erin.
De sneeuwlaarzen zijn het mooiste met de spijkerbroek erin.

Goed aangesloten en stevig

Vooraf ben ik benieuwd hoe onze veters het houden als ze nat zijn. Zijn ze dan makkelijk los te krijgen? Dat blijkt geen enkel probleem te zijn. Mijn zoon is ondertussen erg blij met zijn elastische koordsluiting. Beide modellen sneeuwlaarzen zijn goed aan te sluiten rondom de enkels en sneeuw maakt geen enkele kans om in de laars te komen. 

De sneeuwlaarzen bieden voldoende stevigheid. Ik heb nogal de neiging om op onbenullige momenten mijn enkel te verzwikken en dan te vallen. Maar dat overkomt me deze vakantie helemaal niet, terwijl de ondergrond behoorlijk onverwachte hoogteverschillen kent. Zelfs de kinderen valt dat op en op de laatste dag concluderen ze verbaasd: “Mam, je bent deze vakantie nog helemaal niet gevallen!”

Tot boven je knie wegzakken in de sneeuw? De voeten blijven droog en warm met deze sneeuwlaarzen.
Tot boven je knie wegzakken in de sneeuw? De voeten blijven droog en warm met deze sneeuwlaarzen.

Waterproof

Zoals het stoere jongens betaamt struint onze zoon graag door het water. Zelfs als er sneeuw ligt en het water ijskoud is. Mijn eerste neiging is om te roepen dat hij dat niet moet doen, maar het is al te laat. “Kijk, ik loop door het water en ik blijf droog” roept hij blij. Nog een paar keer passeren we water tijdens onze wandeling en elke keer loopt hij er met zijn sneeuwlaarzen doorheen. Over de gladde stenen. Maar hij blijft overeind én zijn voeten blijven droog. 

Kijk mam, ze zijn waterdicht.
Kijk mam, ze zijn waterdicht.

Praktische informatie

Ga je met sneeuwlaarzen in de bergen wandelen? Zorg dan dat je ze een halve tot een hele maat groter koopt dan je gewone schoenmaat. Zo kan je voet bij het naar beneden lopen wat naar voren schuiven zonder dat je hele pijnlijke tenen krijgt. Net als bij bergschoenen dus.

Onze sneeuwlaarzen zijn van KEEN Footwear, een specialist in outdoorschoenen. De ELSA II Waterproof Wool Boots voor dames kost 119,95 euro*. De Kids’ LEVO Waterproof Winter Boots van mijn zoon kost 89,95 euro*. Ik kan me voorstellen dat je dit duur vindt als je het vergelijkt met sneeuwlaarzen van low-budget schoenwinkels. Dat is echter geen eerlijke vergelijking. De sneeuwlaarzen van KEEN Footwear zijn meer te vergelijken met speciale bergschoenen voor in de winter dan simpele laarzen met een voering. Het prijsverschil zie je terug in de kwaliteit en het uiterlijk van de sneeuwlaars.

*prijspeil winter 2018/2019.

Meer lezen

Op zoek naar meer wintersporttips? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met KEEN Footwear. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.