Stensö Camping in Kalmar: een groene camping aan de oostkust van Zweden

2
324
De kampeerplekken liggen tussen de bomen.
De kampeerplekken liggen tussen de bomen.

Een camping direct aan zee, dat vind je bij Stensö Camping in Kalmar. Saskia verbleef er enkele dagen in een kampeerhut en bekeek ook de kampeerplekken en de faciliteiten op deze Zweedse camping. Ze weet het zeker: hier kan je best langer blijven! Nieuwsgierig naar Stensö Camping? Lees dan verder.

Ontdek gelijk de prijzen van Camping Stensö

Stensö Camping in Kalmar, aan de oostkust van Zweden

Stensö Camping ligt op loopafstand van het Zweedse plaatsje Kalmar. Vanaf hier kan je met de brug naar het eiland Öland. De camping ligt op een schiereiland en grenst aan de oostkust. Op de camping komt een mix van trekkers die enkele dagen blijven, kampeerders die er een week of langer staan en enkele seizoensplekken. Het zijn vooral vakantiegangers uit heel Europa die hier komen. Stensö Camping ligt op een goede locatie om in te passen in een rondreis door het Zuidoosten van Zweden.

Kalmar is bekend vanwege het kasteel. De wandelroute naar Kalmar gaat langs de kust. Je ziet het kasteel van Kalmar al van verre liggen. Het is zeker de moeite waard om van binnen te kijken en regelmatig zijn er extra activiteiten.

Het kasteel van Kalmar.
Het kasteel van Kalmar.

Op het eiland Öland is vooral het landschap, de flora en fauna bijzonder. Een deel van het eiland is zelfs UNESCO Werelderfgoed. Wij gingen er naar Olands Djurspark, een combinatie van dierentuin, pretpark en aquapark. Het is er zelfs mogelijk om in een huisje bij de dieren te overnachten. Die gaat op ons wensenlijstje voor de volgende keer.

Oland.
Öland.
Dierentuin, pretpark en aquapark in een.
Dierentuin, pretpark en aquapark in een.

Vanaf Stensö Camping is het mogelijk om een dagtrip te maken naar maritieme stad Karlskrona, naar de glasblazerijen in Smaland en ook Astrid Lindgren Varld is te bereiken al ben je dan wel een lange dag weg.

Een dagje op de camping blijven kan prima bij Stensö Camping. Vanaf de picknicktafel bij onze hut zien we letterlijk de hertjes voorbij lopen. Direct naast de camping is een zandstrandje te vinden. Een prima plek voor een dagje relaxen.

De kaart van Stensö Camping.
De kaart van Stensö Camping.
Vanuit onze stuga zien we zomaar een hertje voorbij lopen.
Vanuit onze stuga zien we zomaar een hertje voorbij lopen.

Overnachten op Stensö Camping

Op Stensö Camping zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten. Verspreid over de camping liggen kampeerplekken, informeel gerangschikt in het groen. De camping wordt niet te vol gepropt, hierdoor is er genoeg ruimte rondom je eigen tent, vouwwagen of caravan. Het terrein is op sommige plekken licht glooiend, dat is wel even opletten als je je kampeermiddel ergens neer zet. Campers worden zoveel mogelijk bij elkaar gezet, maar wel op gewone kampeerplekken en niet op een geasfalteerde camperplaats.

De kampeerplekken liggen tussen de bomen.
De kampeerplekken liggen tussen de bomen.
Door het vele groen heeft de camping een rustige uitstraling.
Door het vele groen heeft de camping een rustige uitstraling.
Nadeel is wel dat de auto's over de camping rijden. Door de kronkelige paden is men wel genoodzaakt langzaam te rijden.
Nadeel is wel dat de auto’s over de camping rijden. Door de kronkelige paden is men wel genoodzaakt langzaam te rijden.

Wij slapen in een van de stuga’s. Deze staan op een rij naast elkaar aan de rand van de camping. Met vrij uitzicht! Elke stuga heeft een picknicktafel ernaast staan. Van binnen zijn de stuga’s modern. Een complete en erg nette keuken, tafel met 4 stoelen en 2 stevige stapelbedden. Wij vinden dit een hele handige manier om in Zweden te overnachten. Kies jij deze zomer voor het eerst voor een stuga? Lees dan ook ons blog met handige tips voor het overnachten in een Zweedse stuga.

Onze stuga.
Onze stuga.
De binnenkant van de stuga.
De binnenkant van de stuga.
Het uitzicht.
Het uitzicht.

Voor een kampeerplek betaal je 355 SEK (circa 36,50 euro) per nacht voor een plek met elektra. Een stuga voor 4 personen kost 1025 SEK (circa 105 euro) per nacht, prijspeil 2017. Meer informatie en de actuele prijzen zijn te vinden op de website van Stensö Camping. De in dit blog genoemde prijzen gelden voor het hoogseizoen met 2 volwassenen en 2 kinderen.

Sanitair en overige voorzieningen

Voor de kampeerders met eigen kampeermiddel is er een sanitairgebouw. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt, maar toen we er even keken zag het er schoon en eenvoudig uit. Zoals op zoveel Zweedse campings is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een gezamenlijke keuken.

De stuga’s hebben een eigen sanitairgebouw waar je met het gebruik van een cijfercode in kan. De badkamertjes die je hier aantreft zijn compleet met toilet, douche, wastafel en een bankje waar je je spullen op kan zetten.

De gezamenlijke kookruimte in het sanitairgebouw op de camping.
De gezamenlijke kookruimte in het sanitairgebouw op de camping.

Bij de receptie van de camping is een kleine kampeersupermarkt te vinden. Dagelijks zijn er verse broodjes te koop en ook andere dagelijkse boodschappen kan je hier kopen. De plaatselijke supermarkt is echter voordeliger. In de campingwinkel kan je ook terecht voor een ijsje of het huren van fietsen.

Tegenover de ingang van de camping is een restaurant met terras te vinden. Heb je geen zin om te koken of wil je gewoon even op een terrasje zitten, dan kan dat hier. Als je twee minuten verder loopt is er een midgetgolfbaan te vinden.

De receptie en campingwinkel.
De receptie en campingwinkel.
De midgetgolfbaan.
De midgetgolfbaan.

Stensö Camping met kinderen

Stensö Camping heeft een leuke speeltuin die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. De kleintjes spelen in het zand en de grote kinderen springen op de airtrampoline. Daarnaast zijn er meerdere speeltoestellen bij de speeltuin.

Tussen de ingang van de camping en het restaurant is een groot grasveld. Een prima plek om te voetballen of te badmintonnen. Op de camping zelf zijn genoeg mogelijkheden om verstoppertje te spelen.

Vanaf de camping loop je in 5 minuten naar het strandje. Hier kunnen kinderen met zand en water spelen of een verfrissende duik nemen. Het water is helder en door de beschutte ligging zijn er nauwelijks golven.

De speeltuin.
De speeltuin.

Zou Stensö Camping iets voor jou zijn? Of ben je er misschien al een keer geweest? Deel je ervaring gerust hieronder, dat vinden we leuk.

Ontdek alles over de camping in Zweden hier

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar campings in Zweden? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram.