Twente Ballooning met kinderen bezoeken is spektakel op hoogte

Suzanne vertelt over een indrukwekkend uitje met haar kinderen: Twente Ballooning.

Twente Ballooning

Elk jaar in augustus vindt het evenement Twente Ballooning plaats. Bij ’t Hulsbeek in Oldenzaal gaan dan vier avonden lang 30 tot 35 heteluchtballonnen de lucht in. Maar dit zijn geen gewone luchtballonnen. De meest vreemde vormen zitten er tussen met piloten van over de hele wereld. Zowel in 2013 als in 2014 zijn wij als gezin naar dit prachtige schouwspel geweest. Voor kinderen is een luchtballon al iets geweldigs. Maar het zien opstijgen van zoveel luchtballonnen tegelijk is pas echt indrukwekkend!

Luchtballonnen, waar je maar kijkt tijdens Twente Ballooning.
Luchtballonnen, waar je maar kijkt tijdens Twente Ballooning.
Een echte Angry Bird luchtballon!
Een echte Angry Bird luchtballon!
Luchtballonnen uit allerlei landen komen naar Twente Ballooning.
Luchtballonnen uit allerlei landen komen naar Twente Ballooning.
Dit soort luchtballonnen spreekt kinderen erg aan.
Dit soort luchtballonnen spreekt kinderen erg aan.

Luchtballonnen en meer

Behalve de vele luchtballonnen is er nog veel meer vermaak. Zo is er voor de kinderen een quad-baan ingericht, waar je kinderen (tegen meerprijs, dat wel) op een quad door het mulle strand mogen rijden. Er staan enkele kermisattracties opgesteld, er is een ballonnenwedstrijd, de brandweer Hengelo is aanwezig (waarbij de kinderen zelf de waterspuit mogen bedienen), er zijn springkussens en een braderie. Op zaterdag is er bovendien nog een optocht van oldtimers.

Quad rijden voor kinderen, da's gaaf!
Quad rijden voor kinderen, da’s gaaf!

Nightglow bij Twente Ballooning

Het hoogtepunt is op vrijdagavond. Dan vindt de traditionele nightglow plaats. Zodra het donker is, worden de ballons langs de waterkant opgesteld. Zij worden ruim een kwartier lang verlicht door de ballonbranders op de maat van meeslepende muziek. Deze show van licht, muziek, ballons en vuurwerk laat bij velen een onvergetelijke indruk achter. Helaas heb ik de nightglow nog niet mee mogen maken. Het slot is voor mijn kinderen van 5 en 7 jaar oud nog echt te laat. Maar zodra ze oud genoeg zijn en op zaterdagochtend vroeg geen andere verplichtingen hebben, zijn wij als gezin van de partij om dit spektakel te zien!

Als de kinderen groter zijn mogen ze ook mee naar Nightglow.
Als de kinderen groter zijn mogen ze ook mee naar Nightglow.

Praktische informatie

De 5 euro entree per persoon (prijspeil 2014) voor Twente Ballooning is niet goedkoop (kinderen tot 5 jaar gratis), zeker niet als je bedenkt dat voor een aantal attracties bijbetaald moet worden, maar het parkeren is dan wel weer gratis.

Op zoek naar meer leuke evenementen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.