Uit eten bij Hudson Rotterdam met kinderen

Na een dagje Rotterdam als afsluiter lekker uit eten met kinderen? Dat kan bij Hudson Rotterdam. Dit restaurant bevindt zich middenin het gezellige Witte de With kwartier, in de buurt van veel van de bezienswaardigheden die deze stad biedt. Blogger Iris peilde of het Amerikaanse restaurant ook kindvriendelijk is.

Amerikaans uit eten in Rotterdam

“Amerikaans eten? Gaan we naar de McDonalds?” vraagt T. (7) als we vertellen waar we gereserveerd hebben. Nee, geen McDonalds gelukkig. We hebben even geen zin in grote restaurants met speelhokken vol krijsende kinderen en de geijkte menu’s voor volwassenen. Maar ook niet in stijve tafels en stilte, waar onze kinderen zich niet op hun gemak voelen en niet veel van de kaart lusten. Na even online zoeken, komen we op Hudson uit.

Hudson Rotterdam in het gezellige Witte de With kwartier
Hudson Rotterdam in het gezellige Witte de With kwartier.
Buiten bekijken de jongens alvast de kaart voor een eerste indruk
Buiten bekijken de jongens alvast de kaart voor een eerste indruk.

Gezellige sfeer bij Hudson Rotterdam

Hudson Rotterdam is een hip restaurant in de stad met een stoere uitstraling. Er zijn geen speciale kinderfaciliteiten, maar wel een kindermenu en een gezellige sfeer. Een goede middenweg, wat ons betreft. We strijken neer bij een tafel in een hoek van het restaurant. “Ik vind het wel een beetje donker hier”, zegt B. (9) kritisch. “En is er geen speelhoek?”. Nee, die is er niet.

Na een kleine teleurstelling over de afwezige speelhoek, pakken de jongens het kindermenu erbij. Dat valt wel in de smaak. “Ik wil een Spongebob!”, roept T. enthousiast. “Of nee, toch een Kapitein Kip! En een Ice Age als toetje!”. De menu’s zijn niet duur, voor 9,75 euro eet je kind al een menu, inclusief dessert. Dat is een ijsje dat geserveerd wordt in een beker die mee naar huis mag. ‘Met een verrassing’, staat er op het kindermenu. Dat vinden ze natuurlijk interessant.

De gerechten op het kindermenu hebben aansprekende namen.
De gerechten op het kindermenu hebben aansprekende namen.

Spelen met bierviltjes

Onze pre-tiener E. van bijna 12 wil niet meer van kindermenu’s eten. Zij zoekt een flinke steak uit op de kaart, net als haar vader. Zelf ga ik voor een van de heerlijk klinkende burgers. De serveerster helpt ons vriendelijk en geduldig als de jongens twijfelen wat ze willen drinken. Dan is het een tijdje wachten op ons eten. Helaas is er niet zoiets als een kleurplaat of iets anders om kleinere kinderen bezig te houden. Dat vinden die van ons niet zo erg, want ze ontdekken de stapel bierviltjes op onze tafel. Al snel ontstaat er een spelletje ‘wie raadt wat ik maak van viltjes?’ Zo houden ze zich goed bezig tot ons eten komt.

Glijbaanfrietjes eten

“Wow, wat veel!”, roept T. als hij zijn grote bord met eten voor zich krijgt. Het zijn inderdaad Amerikaanse porties. Maar blijkbaar is het lekker, want de kinderen zijn gelijk stil en de borden gaan bijna leeg. B. is gefascineerd door de holle, halfronde frietjes. “Het lijken wel allemaal glijbanen!”. Ons eten smaakt goed en ook E. werkt haar steak met smaak naar binnen.

Beker mee naar huis

De ijsjes die bij het kindermenu horen, worden geserveerd in een beker die ze mee naar huis mogen nemen. Het zou een bolletje vanille-ijs met slagroom zijn, maar er zit een soort knettersuiker overheen. T. vindt het wel leuk, maar B. houdt niet van dingen over zijn ijs en eet het niet op. “Maar ik heb toch al lekker gegeten en ik zit heel vol hoor!”, zegt hij erbij. Na een kopje koffie en thee staan we vrij snel weer buiten.

Is Hudson Rotterdam kindvriendelijk?

Onze conclusie? Je kunt bij Hudson lekker en vrij snel eten, maar misschien is het meer geschikt met iets oudere kinderen, omdat er buiten het kindermenu geen speciale kinderfaciliteiten zijn. We zagen geen kinderstoelen. Zelf iets meenemen om ze te vermaken zou natuurlijk kunnen. Er is een gezellige, ongedwongen sfeer in het hippe restaurant, dus je hebt niet het gevoel dat je kinderen stil hoeven te zijn. Dus wil je lekker eten met kinderen in Rotterdam en je kids vinden het niet erg om even niet vermaakt te worden, dan is Hudson Rotterdam geschikt.

Zou jij Hudson overwegen om te gaan eten met kinderen in Rotterdam? Of ga je liever naar restaurants die meer faciliteiten hebben voor kinderen?

Meer over Hudson lees je op hun website.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke dingen te doen in Rotterdam met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie”

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelLjubljanski grad, het indrukwekkende kasteel van Ljubljana
Volgend artikel10 leuke uitjes voor kinderen met autisme
Iris is gek op reizen, nieuwe plekjes ontdekken en leuke uitjes ondernemen. Samen met Ronald heeft zij drie kinderen (2005, 2007, 2009). Voor vakanties stelt ze het liefst eigen rondreizen samen, die ze daarna met haar gezin uitvoert. Haar ideale vakantie is een mix van cultuur, natuur, af en toe een pretpark of dierentuin en bruisende steden. Ze vindt het een leuke uitdaging om onderweg kindvriendelijke restaurants te verkennen. Iris is blogger bij KidsErOpUit én redacteur Steden.

1 REACTIE

  1. Ik merk regelmatig dat mijn kinderen niet graag mee uit eten gaan met mij. Dit komt door het geringe aanbod op de menukaarten, of het aanbod wat eentonig is. De menu’s bij Hudson vinden ze daarentegen erg lekker. Waarschijnlijk omdat de borden mooi opgemaakt is en er naast patat en vlees, ook komkommer bij zit, wat ze lekker vinden. Een aanrader voor elke ouder om naartoe te gaan met de kids!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.