Stedentrip Wenen met kinderen: tips voor de leukste bezienswaardigheden

Een stedentrip Wenen met kinderen staat al een tijdje op het verlanglijstje van Saskia. In het pré-kindertijdperk was ze er al een paar keer met Gerard. Tijdens haar Interrail-reis is er de kans om Wenen met kinderen te bezoeken. Hier lees je haar tips.

Een stedentrip Wenen met kinderen

Wenen, de stad van Sissi, doet denken aan romantiek. Maar is Wenen met kinderen ook leuk om te bezoeken? Eigenlijk weet ik het antwoord wel. Ja, Wenen is een goede keuze voor een stedentrip met kinderen. Er is genoeg te doen in de Oostenrijkse hoofdstad om je minstens drie dagen te vermaken met alleen al de highlights.

In dit blog vertel ik je eerst hoe je in Wenen komt en waar je met kinderen goed kunt overnachten. Daarna nemen we je mee langs de bekendste bezienswaardigheden en lees je hoe het is om deze met kinderen te bezoeken. Tot slot enkele speciale kinderactiviteiten in Wenen.

Hoe kom je in Wenen?

Als je Wenen bezoekt tijdens de zomervakantie dan is de kans groot dat je met de auto gaat.

Wij ontdekten dat Wenen ook met de trein goed bereikbaar is. Vanuit Hannover namen wij de nachttrein naar Wenen tijdens onze Interrail-reis, maar het is ook mogelijk om ‘s ochtends op tijd uit Nederland te vertrekken en zo’n 10,5 uur later in Wenen aan te komen.

Als je je treintickets op tijd boekt, dan betaal je ongeveer 99 euro voor een volwassene (prijspeil 2018) en kinderen t/m 11 jaar zijn gratis. Echt niet duur! Je koopt je treinkaartje heel makkelijk via NSInternational. Reizen met de trein met de kinderen hebben wij als heel relaxed ervaren.

Naar Wenen met kinderen? Overweeg eens om met de trein te gaan.
Naar Wenen met kinderen? Overweeg eens om met de trein te gaan.

Heb je weinig tijd of woon je dichtbij een luchthaven? Dan kun je natuurlijk ook naar Wenen vliegen. Vergelijk op Vliegtickets.nl de tarieven.

Een stedentrip Wenen is goed te combineren met Bratislava en/of Boedapest. Met de trein reis je makkelijk tussen deze steden.

Ligging Wenen:

Hotels met familiekamer in Wenen

Wij bezoeken Wenen tijdens onze Interrail-reis. We komen zelfs twee keer in deze stad en kiezen ervoor om in twee verschillende hotels te slapen, beide vlakbij Wien Hauptbahnhof. Vanaf hier zijn we met de U-bahn zo in het centrum van Wenen.

Wij hebben in deze twee hotels met familiekamer in Wenen overnacht:

  • Meininger Hotel Wien Hauptbahnhof. Prima basic hotel met een voordelig ontbijtbuffet (6,90 voor volwassenen en kinderen de helft hiervan). Voor 2 nachten inclusief ontbijt betaalden we 257 euro. Onder dit hotel is een parking, handig als je met de auto bent.
  • A&O Hotel Wien Hauptbahnhof. Ook een basic hotel. Hier hebben we niet ontbeten i.v.m. vroeg vertrek, maar het prijsniveau is vergelijkbaar. Voor 1 nacht betaalden we 83 euro. Dit hotel heeft een parkeergarage ernaast.

Wil je liever wat centraler overnachten? Kies dan een hotel in de omgeving van het Museum Quartier en de Hofburg. Hier betaal je meestal wel meer voor.

Tijdens onze stedentrip Wenen met kinderen hadden we de ANWB Extra-reisgids Wenen bij ons. Een handig gidsje met een goede uitneembare kaart van de stad.

Vierpersoonskamer in het A&O Hotel. De kamers bij het Meininger Hotel zijn vergelijkbaar.
Vierpersoonskamer in het A&O Hotel. De kamers bij het Meininger Hotel zijn vergelijkbaar.