Bretagne: Camping Le Balcon de la Baie

1
291
Standplaats op camping Le Balcon de la Baie met uitzicht op de baai van Mont St Michel.
Standplaats op camping Le Balcon de la Baie met uitzicht op de baai van Mont St Michel.

Blogger Suzanne is er goed in om fijne kleinschalige kindvriendelijke campings vinden. Eerder schreef ze enthousiast over Les Suchères in de Auvergne, deze keer vertelt ze over een heerlijk kampeerplekje in Bretagne: camping Le Balcon de la Baie.

Kamperen op camping Le Balcon de la Baie in Bretagne

In Saint-Marcan, Noord-Bretagne, ligt camping Le Balcon de la Baie. Deze camping heeft drie terreinen met in totaal ongeveer 75 kampeerplaatsen, bestaande uit mobil homes voor de verhuur en standplaatsen. Beschut tussen de bomen staan de mobil homes met daartussen enkele kampeerplekken, achterop het terrein ligt nog een groter kampeerveld en dan is er nog het derde centrale gedeelte. Wij kregen een prachtige plaats op het centrale deel toegewezen: vlak, ruim en met uitzicht op de zee. De plaatsen zijn gesitueerd rondom het zwembad en volleybalveld en bieden voldoende privacy door natuurlijke bossages op de erfgrens.

Standplaats op camping Le Balcon de la Baie met uitzicht op de baai van Mont St Michel.
Standplaats op camping Le Balcon de la Baie met uitzicht op de baai van Mont St Michel.
Op camping Le Balcon de la Baie vind je ruimte kampeerplekken.
Op camping Le Balcon de la Baie vind je ruimte kampeerplekken.
Elke avond genieten van de ondergaande zon.
Elke avond genieten van de ondergaande zon.

Gastvrije ontvangst

De ontvangst was hartelijk, door een Frans echtpaar dat goed Engels spreekt. We mochten ons eerst rustig installeren en later inchecken. Super! Terwijl wij de vouwwagen neerzetten, vermaakten de jongens zich al snel met een aantal Nederlandse leeftijdsgenoten. Na een uurtje waren ze vertrokken om te gaan zwemmen! En terwijl de kinderen lekker genoten van het zwemmen en het spelen, konden we in alle rust alles inrichten. Met als gevolg dat we om 18.30 uur helemaal klaar waren voor een heerlijke vakantie van 3 weken.

Kindvriendelijke camping zonder animatie

Door de vele Nederlandse leeftijdsgenoten werd de camping direct goedgekeurd door de kinderen. Hoewel camping Le Balcon de la Baie geen enkele vorm van animatie kent, hebben ze zich geen seconde verveeld. Er waren altijd wel vriendjes om verstoppertje, buskruit, flessenvoetbal, jeu-de-boules of Kubb te spelen en om te voetballen. Na een paar dagen hadden ze een flinke vriendengroep om zich heen verzameld en wilden ze niet mee de camping af om Bretagne te verkennen. We spraken uiteindelijk met de andere ouders af om op dezelfde dag uitstapjes te gaan maken. Dat werkte!

Flessenvoetbal spelen op de camping.
Flessenvoetbal spelen op de camping.

Uitstapjes in de omgeving van camping Le Balcon de la Baie

In de directe omgeving van de camping is heel veel te zien en te doen. Heel dichtbij ligt het bekende Unesco werelderfgoed Mont-Saint-Michel, maar ook Saint Malo en Cap Frehel met Fort la Latte, de prachtige Middeleeuwse stad Dinan en oesterstad Cancale waren prima bereisbaar binnen een (half) uur.

Cap Frehel.
Cap Frehel.
Saint Malo.
Saint Malo.
Mont St Michel.
Mont St Michel.

Leuke uitjes voor de kinderen waren Alligator Bay en het Grand Aquarium in Saint Malo. We gingen vaak naar het strand. De jongens zochten ladingen schelpen, de één nog mooier dan de ander. We aten mosselen in restaurants langs de kustweg, we maakten lange strandwandelingen om tijdens eb bij de zee te komen. We hebben gevliegerd. We bezochten een Amerikaanse begraafplaats met 4.400 graven. Een indrukwekkend stukje geschiedenis die vooral onze oudste niet onberoerd liet. We genoten vooral van het prachtige stukje Frankrijk!

Schelpen zoeken op het strand.
Schelpen zoeken op het strand.
Vliegeren op het strand.
Vliegeren op het strand.
Eindeloze strandwandelingen.
Eindeloze strandwandelingen.

Faciliteiten op de camping

De faciliteiten op de camping zijn beperkt. Maar daar houden wij wel van. Zoals gezegd is er geen animatie en er wordt niets georganiseerd. De kinderen vermaken zich hier zelf, op het veld, in de speeltuin en in het zwembad. Elke ochtend tussen 8.30 en 9.00 uur (wekker zetten dus!) kwam de bakker met vers brood op de camping. Leuk voor de kinderen om brood te halen, ze leren een paar woordjes Frans, want het bakkersechtpaar spreekt geen woord Engels. Er is ook geen restaurant op de camping. Wel is er elke bijna avond een mobiele kraam met pizza, mosselen, gebraden kip of friet. Het is veel leuker en lekkerder om langs de kust in een restaurant te gaan eten. Voor 50 euro kun je met z’n vieren gemakkelijk eten. De receptie heeft beperkte openingstijden, maar je kunt daar wel alle informatie krijgen voor bezoekjes in de omgeving. De eigenaren geven goeie tips en weten veel.

Kortom, camping Le Balcon de la Baie is absoluut een aanrader voor gezinnen met kinderen! Het bereisbaar in één dag (800 kilometer vanaf Utrecht) en ligt in een prachtige omgeving. De tarieven vallen niet tegen. Wij waren voor het verblijf van 19 nachten met vier personen, een vouwwagen en elektra zo’n 650 euro kwijt. (Prijspeil 2016.) De meeste bezienswaardigheden zijn gratis toegankelijk, met uitzondering van kastelen e.d. Meer informatie over de camping is te vinden op de website van camping Le Balcon de la Baie. Op Zoover heeft de camping een 9,1 (september 2015).

Meer lezen

Op zoek naar een kleine kindvriendelijke camping in Frankrijk? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.