De Cactusoase, een bijzonder belevenispark in de Achterhoek.

Indianen en cowboys, historisch boerenleven, cactussen, een piramide, speurtochten en cactussen… Overal waar je kijkt in de Cactusoase is wat te zien en vooral cactussen spelen een grote rol. Blogger Marije ging samen met haar kinderen en een vriendin op pad om deze unieke plek te ontdekken.

Belevenispark de Cactusoase

Eerlijk is eerlijk ik kan mij geen voorstelling maken bij een cactusoase. Cactussen zullen er vast genoeg zijn, maar verder? Bij binnenkomst worden we enthousiast begroet door Anny Cactus die ons met haar rode cowboyhoed en brede lach welkom heet in de Oase. Even moet ik wennen aan het enorme enthousiasme, maar haar energie werkt aanstekelijk en ik krijg gewoon zin om deze plek echt te ontdekken.

Cactussen in cactusoase
De prik van de cactus

Wat is de Cactusoase?

De Cactusoase bevindt zich in Ruurlo in de Achterhoek. Mijn voorstelling vooraf klopt redelijk, want overal waar ik kijk zie ik cactussen. Het park is 6000 vierkante meter groot en er is van alles te beleven.

miniatuurtrein cactusoase
In de Cactusoase rijden ook miniatuurtreinen rond.

Creatieve activiteit in de Cactusoase

Wij starten de ontdekkingsreis met het beschilderen van een plantenpotje. In een kleine ruimte, die gezellig is aangekleed, nemen we plaats om onze potjes te schilderen. Anny maakt ons wegwijs en al snel start Elin enthousiast met vrolijke kleuren en een mooi lijnenspel. Irza schildert een zon op haar potje: “Want cactussen hebben wel warmte nodig”.

De kinderen om ons heen zijn hier al vaker geweest en vertellen vol enthousiasme over de papegaai die kan praten en de modelspoorbaan. “Mama gaan we snel op zoek naar de pratende papegaai?” vraagt Irza met twinkelende ogen aan mij.

Schilderen in de cactusoase
Druk aan het schilderen…
knutselen cactusoase
Onze bloempotjes krijgen steeds meer kleur…
Eindresultaat
Het eindresultaat samen met de kleine cactussen die we mee naar huis mogen nemen.

Als echte cowgirl en indiaan de Oase door

Onze potjes staat te drogen en nu is het tijd voor de speurtocht. Elin wordt eerst omgetoverd tot een cowgirl door een mooie cowboyhoed en Irza krijgt een Indianencape om waardoor zij nu onze indiaan is. We starten met de Wild West Route, een route waarbij we de cactussen en de oase beter leren kennen. “Irza kijk uit dat je ze niet aanraakt hoor want ze prikken” hoor ik Elin tegen Irza zeggen. Zij zucht en antwoordt “Er zijn toch overal weggetjes gemaakt waar je loopt, dan hoef je ze niet aan te raken!”

cowgirl en indiaan
Een echte cowgirl en kleine indiaan
ontdekking cactusoase
Samen gaan ze op ontdekking in de Cactusoase

Speuren naar letters

De speurtocht zit leuk in elkaar en prikkelt beide meiden om alles te bekijken. De verschillende letters die we vinden zijn het antwoord op het raadsel. Als het antwoord goed is, dat mag je een cactus voor in je potje uitzoeken die je mee naar huis mag nemen. Enthousiast rent Irza door de oase heen om achter iedere hoek weer wat nieuws te ontdekken: “Waar i