Camping De Wije Werelt: slapen in een unieke boomhut op de Veluwe

 

Glamping is een trend die inmiddels al aardig ingeburgerd raakt. Vooral het slapen in een safari-lodge is erg populair. Maar wist je dat er ook andere unieke logeerplekken zijn? Wat dacht je van een Boet, een Pod of een Geurt? Vlakbij Otterlo ligt camping De Wije Werelt. Hier kun je verschillende aparte logeermogelijkheden huren voor een of meerdere nachten. Annemiek en haar gezin krijgen de mogelijkheid een nachtje te logeren in een boomhut op de Veluwe, een zogenaamde Zwerfhut op Hoogte. Ja, je leest het goed: deze zwerfhut ligt enkele meters boven de grond en is alleen met een trap te betreden.

Camping De Wije Werelt: slapen in een boomhut op de Veluwe

“Slapen we in de hoge?” Dat is de eerste vraag die mijn zoon stelt als we bij de receptie binnenlopen om de sleutel van onze zwerfhut op te halen. De mevrouw van de receptie lacht vriendelijk en vraagt ons of we zeker weten de hoogste willen, omdat deze het meeste wiebelt. Wiebelt? Euh… Dat hadden we niet verwacht te horen. ‘Gelukkig’ krijgen we de lagere toegewezen, die nog steeds zo’n drie meter boven de grond uitsteekt. We zijn dik tevreden.

Bij aankomst hebben we de boomhutten, zoals wij ze voor het gemak noemen, al zien liggen. Een klein veldje, ingericht met enkele safari-lodges en twee Zwerfhutten op Hoogte, zoals ze officieel heten. In het midden van het veld is een stuk gras omgewoeld alsof er wilde zwijnen op bezoek zijn geweest. Het stuk is afgegrensd met blokken hout en takken. De bedoeling is dat op den duur heide gaat groeien en mooi paars zal gaan bloeien.

De Zwerfhut op Hoogte, een bijzondere logeeraccommodatie op de Veluwe
De Zwerfhut op Hoogte, een bijzondere logeeraccommodatie op de Veluwe
Zwerfhut op Hoogte, een unieke kans om te slapen in een boomhut op de Veluwe
Zwerfhut op Hoogte, een unieke kans om te slapen in een boomhut op de Veluwe

Inclusief bedstee, sfeerkachel en privé-familieschommel

Het zwerfhuttenveldje op Camping De Wije Werelt is afgezet met een hek en via een poortje gaan we naar binnen. Hoe dichterbij we komen, hoe gaver we het vinden. Er staan twee ligstoelen en een stevige picknicktafel klaar en onder het huis hangt een schommel. Alles is van hout. Kiezen is moeilijk: gaan we eerst even schommelen of meteen naar boven. We kiezen het laatste. Schommelen kan straks nog.

We lopen de trap op en maken de grote voordeur open. Natuurlijk kijken we eerst rond. Er staat een grote tafel met daaromheen houten banken met extra kussens. Er is een aanrecht met elektrisch kookplaat en koelkast. In verschillende kasten zien we servies, glaswerk en bestek. Aan alles lijkt gedacht. Centraal in de zwerfhut staat een pelletkachel. Heerlijk voor koele avonden. Door de centrale plek bestaat echter ook het risico dat je je er aan gaat branden.

De grote tafel met daaromheen de banken met extra kussens
De grote tafel met daaromheen de banken met extra kussens

""</p

Alles is van hout en alles ruikt naar hout in deze boomhut
Alles is van hout en alles ruikt naar hout in deze boomhut

Als we de trap op gaan vinden we vier bedden op de verdieping. Twee bedden liggen wat dicht tegen het schuine dak en lijken daardoor iets krapper dan de andere twee bedden. De kinderen hopen dat wij aan de schuine kanten gaan liggen. Dan ontdekken we beneden een bedstee en besluiten we dat dat de beste plek voor ons ouders is. Probleem opgelost.

Kijk, hier slapen wij!
Kijk, hier slapen wij!
Slapen in een bedstee
Slapen in een bedstee

Baden in het groen in de badkamer in de ‘boomhut’

We verkennen verder en doen een andere deur open. Hier vinden we een mini-badkamertje met toilet, douche en wasbak. De muren zijn van boven tot beneden bekleed met een foto van een bos. Erg gaaf gedaan en het past helemaal bij de sfeer van deze boomhut.

Douchen in het bos
Douchen in het bos

Als we de tassen hebben neergezet en de knuffels in de bedden liggen, is het tijd om te gaan schommelen. Een brede houten bank hangt met stevige kettingen aan de vloer van de hut. We passen er met gemak met z’n vieren op en terwijl we schommelen genieten we van het moment.

Spelen en eten in De Houtzagerij

Dan is het tijd om de camping te verkennen. Eerder waren we hier al op bezoek tijdens de workshop natuurfotografie voor kinderen. Lieke en Faas willen daarom heel graag naar De Houtzagerij om daar te spelen. Zelf hebben we wel zin in een kop koffie en zoeken een plekje bij het raam. Het is vakantie en het is druk. Bijna alle tafeltjes zijn bezet en op veel tafeltjes staat al een bordje ‘gereserveerd’. Daarom informeren we vast naar de mogelijkheden voor vanavond en schrikken als we horen dat dan al bijna alles gereserveerd is. Gelukkig is er nog een hoge tafel beschikbaar.

""</p

Na de koffie lopen we buiten een rondje. De kinderen pakken een skelter en verkennen de speeltuinen buiten. We zien dat op vrijwel alle kampeerveldjes een klein speeltoestel beschikbaar is. Op de grote velden staan wat grotere toestellen. Er is een volleybalnet en een interactief pannaveldje, een openluchtzwembad en kinderboerderij. En natuurlijk is er direct achter De Houtzagerij een ingang richting het bos van Oerrr en daarachter een grote zandverstuiving ’t Mosselse Zand, midden in natuurgebied Planken Wambuis. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

De receptie, winkel en wasserette
De receptie, winkel en wasserette
Spelen in de grote speeltuin bij De Houtzagerij
Spelen in de grote speeltuin bij De Houtzagerij
Spelen op de Hertenweide
Spelen op de Hertenweide
Er is een kleine kinderboerderij met geitjes en konijnen
Er is een kleine kinderboerderij met geitjes en konijnen

In de vakantieweken wordt alle kinderen een activiteitenprogramma aangeboden, afgestemd op de verschillende leeftijden. Er wordt geknutseld en gespeeld, er zijn voorstellingen en op de avond van onze logeerpartij wordt er voor kinderen vanaf acht jaar een bosspel georganiseerd. 

In de vakanties wordt een activiteitenprogramma aangeboden
In de vakanties wordt een activiteitenprogramma aangeboden

Welterusten, heerlijk slapen in de boomhut

Na het avondspel is het tijd om de bedden uit te testen. Met andere woorden: kinderbedtijd. Door het open karakter krijgen de kinderen alles mee wat er beneden gebeurt. Dat kan onhandig zijn als je kinderen moeilijk in slaap komen. 

In de bedstee is het even zoeken naar een lichtknopje. Daarvoor moet je al half in bed kruipen. Om het houten rolgordijn te sluiten, moet je even wat kunsten uithalen, maar als het eenmaal dicht is, verduistert het goed. We slapen heerlijk op de stevige matrassen.

Boomhut by night
Boomhut by night

Ontwaken op de Veluwe

Als we ’s morgens uit het raam kijken, zien we vogels druk in de weer op het middenveldje. Zwijnen zijn er niet, helaas. We halen broodjes, sap en koffie in het winkeltje en realiseren ons dat we alweer moeten gaan inpakken. Jammer, want het is zo’n leuke plek om te blijven. Het compacte, gezellige geheel, de geur van hout die helemaal in je kleren trekt en het besef dat we een unieke ervaring beleefd hebben. Dat maakt het vertrek niet leuker. En voor wie zich afvraagt hoe het zit met dat wiebelen in de lage zwerfhut? Ook de lagere variant wiebelt een beetje!

Uitkijken op het veldje met de safari-lodges en het ruige stukje natuur
Uitkijken op het veldje met de safari-lodges en het ruige stukje natuur

 

Heb jij als eens in een boomhut geslapen zoals deze op Camping De Wije Werelt? En, wiebelde die toen ook een beetje?

Praktische informatie

Camping de Wije Werelt ligt in Otterlo en biedt verschillende verhuurmogelijkheden, van baby-safaritent tot Veluwse Zwerfhut XL. Er zijn er volop mogelijkheden om te kamperen met eigen tent, caravan of camper. Prijzen zijn te vinden op de website van Camping De Wije Werelt. Hier vind je meer informatie over de faciliteiten en de omgeving.

De camping heeft een breed aanbod van georganiseerde activiteiten voor kinderen tot natuurbeleving (wandelen, fietsten) voor alle leeftijd. Het programma wordt bij aankomst meegegeven en is ook via de website te bekijken. De Houtzagerij is een restaurant met speelgelegenheid. Campinggasten krijgen een polsbandje waarmee gratis gespeeld kan worden. Voor meer informatie over de Houtzagerij, verwijzen we graag naar het blog van Jolinda.

De Zwerfhut op Hoogte beschikt niet over veiligheidsmaatregelen zoals je die verwacht voor jonge kinderen. Dus geen traphekjes, geen dichte stopcontacten en de kachel staat centraal in de ruimte, zonder hekje eromheen. Ook voor grotere kinderen en volwassenen is het dus oppassen geblazen.

Meer lezen

Ben je benieuwd naar wat je nog meer met kinderen kunt doen in de omgeving van Otterlo op de mooie Veluwe? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Camping De Wije Werelt. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.