Challenge 3 uitjes voor 25 euro: de goedkope uitjes in de winter van Karijn

0
219
goedkope uitjes in de winter

Drie goedkope uitjes in de winter in de omgeving van Deventer vinden. Met maximaal één buitenactiviteit. En dat had blogger Karijn nog zelf verzonnen ook. Kat in ’t bakkie, dacht ze. Uitje één, naar de maandelijkse theatervoorstelling in de Deventer bibliotheek, was zo bedacht. Uitje twee ook, het speelbos op de Sallandse Heuvelrug is een jaarlijks succesnummer in onze familie.

Maar die derde. Ja, tuurlijk, ze kon genoeg bedenken: naar Museumcafe de Kribbe bijvoorbeeld, in Wilp. Fijn ruim café waar je heel goed warme chocolademelk kan drinken. Maar eigenlijk is het daar in de zomer veel leuker. Dan kan je er naar toe fietsen en met het pontje over de IJssel gaan. Een ander idee was tuincentrum Borghuis in Deurningen, net achter Hengelo. Met schaatsbaantje, draaimolen en levende kerststal. Karijns kinderen komen er elk jaar wel met opa en oma die in de buurt wonen, een gegarandeerde ochtend pret. Maar ja, Suzanne gaf al de goede tip voor de Intratuin in Duiven. Ze heeft haar hoofd er flink over gebroken. Maar het is gelukt: koffie drinken in Fooddock.

Nieuwsgierig naar onze zelf opgelegde spelregels van deze challenge? Lees dan even hier.

goedkope uitjes in de winter

Goedkope uitjes in de winter: Kindervoorstelling in bibliotheek

De bibliotheek van Deventer heeft een club enthousiastelingen die allerlei leuke dingen voor kinderen organiseert. Check bijvoorbeeld het programma rondom het Sinterklaasfeest. Maar ook in alle vakanties zijn er extra activiteiten en onze favoriete zijn de theatervoorstellingen die elke eerste zondag van de maand (Koopzondag) plaatsvinden. Voor 2,50 euro per persoon zie je een voorstelling van ongeveer een uur. De ene keer een try out van een kindervoorstelling, de andere keer een stuk dat normaal gesproken alleen op scholen opgevoerd wordt. De voorstellingen zijn meestal al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

De laatste keer bezochten wij Joep van Theater Gnaffel. Onze jongste dochter van 3,5 ging voor het eerst echt mee. Licht gespannen zat zij samen met haar zus vooraan. De kinderen worden op de voorste rijen op kleine stoeltjes gezet, volwassenen nemen op de achterste rijen plaats.  De voorstelling Joep gaat over een stotterend lammetje. Hij wil aan iedereen vertellen hoe hij zich voelt, maar dat is best lastig. Joep wordt telkens onderbroken, tót hij Dirk, zijn buurschaap, ontmoet. En dan…..? De kinderen kijken ademloos naar de figuren die op het toneel verschijnen. Mijn jongste dochter begrijpt niet veel van het verhaal maar geniet van alles wat er op het toneel en om haar heen gebeurt. De oudste begrijpt het wel en ‘vindt het zielig voor Joep’. De voorstelling duurt een klein uurtje en is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder.

Totale kosten: 7,50 euro voor één volwassene en twee kinderen. Zoonlief is nog te jong.

Heeft jouw bibliotheek ook zo’n leuk programma voor kinderen?

Goedkoop uitje in de winter in de bibliotheek
Decorstukken van theater Gnaffel

Goedkope uitjes in de winter: spelen en wandelen in het speelbos bij de Sallandse Heuvelrug.

Vanaf bezoekerscentrum de Sallandse heuvelrug kun je verschillende familievriendelijke routes wandelen. Wij lopen via ‘het eekhoornpad’ door het speelbos. Bij dit pad is een boekje te koop in het bezoekerscentrum met opdrachtjes, maar zonder boekje is net zo leuk. Houten eekhoorns wijzen ons de weg. Onderweg komen we allerlei, van natuurlijke materialen gemaakte speelplekken tegen. Hoe simpel kan het zijn: een verzameling doorgezaagde boomstammen vormt een klimtoestel. Een grote plank en een dik stuk touw maken een grote zwierschommel in de boom. Waarschuwing: in het weekend ben je niet de enige die op deze plek wandelt!

Kosten: geen.

Bekijk hier een sfeerimpressie van het speelbos:

Goedkope uitjes in de winter: Fooddock Deventer

De 17,50 euro die we nog mogen spenderen, worden gebruikt voor een bezoek aan Fooddock. Eerder schreef Saskia al een blog over deze te gekke foodhal in Deventer. In het Havenkwartier van Deventer, een broedplaats voor creatieve ondernemers, vind je in een oude silo tal van foodstands waar je uit allerlei landen kunt eten en drinken. Aan lange tafels en banken kan je het streetfood opeten. Ik vind het een ideale plek: er is altijd iets te vinden dat je kinderen lekker vinden, de sfeer is heel informeel en er is genoeg ruimte voor kinderen om rond te lopen.

Wij drinken thee en delen een huisgemaakt taartje.  Onze dochters eten ‘frozen yoghurt’. Ja, ook in de winter!

Kosten: 15 euro

Een blik op Fooddock Deventer
Een blik op Fooddock Deventer

Challenge geslaagd?

Drie goedkope uitjes in de winter in de omgeving van Deventer gevonden, challenge geslaagd! We betaalden 7,50 euro voor de theatervoorstelling in de bibliotheek, betaalden 15 euro bij Fooddock en wandelen is gratis. We hebben zelfs nog 2,50 euro over.

Vind jij deze goedkope uitjes in de winter ook leuk? Enne, woon je niet in Deventer, dan zijn er vast vergelijkbare alternatieven bij jou in de buurt te vinden.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke gratis of goedkope uitjes in de winter? Kijk dan voor inspiratie eens op:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.