Challenge 3 uitjes voor 25 euro: de goedkope uitjes in de winter van Marije

0
218
goedkope uitjes in de winter

Drie goedkope uitjes in de winter tot 25 euro en dan in het achterhoofd houden dat het niet alleen buiten activiteiten mogen zijn. De Museumkaart die blogger Marije heel vaak gebruikt mag zij helaas niet inzetten en ze moet dus de normale museumprijs berekenen. Een echte uitdaging die ook Marije graag aangaat!

Nieuwsgierig naar onze zelf opgelegde spelregels van deze challenge? Lees dan even hier.

goedkope uitjes in de winter

Goedkope uitjes in de winter: een museum waar echt gespeeld mag worden

Oftewel het Speelgoedmuseum in Deventer. Dit is gelijk ons duurste uitje want we zijn voor 2 volwassenen en 2 kinderen 14 euro kwijt. Een klein knus museum midden in de Deventer binnenstad. Goed te combineren met een dagje shoppen of gezellig lunchen. Dit museum is ons perfecte uitje tijdens een regenachtige dag.

In dit museum mag echt gespeeld worden. Dochter I. (4) weet hier wel raad mee, direct bij de poppen start ze al met spelen en ook bij de poppenhuizen is ze druk in de weer met de kruidenierswinkel van hout. Dochter E. (9) zoekt ondertussen de antwoorden op de vragen van haar speurtocht die ze bij de entree kreeg. Verschillende dingen worden uitgeprobeerd bij het optisch speelgoed en alles wordt aandachtig bekeken.

De speelzolder is een heerlijke plek, hier kan je de tijd nemen om rustig te spelen. Een grote poppenkast staat er klaar om avonturen te laten beleven, de houten treinbaan kan in elkaar gezet worden en ook staat er een poppenhuis. Op de speelzolder een verzameling blikken speelgoed die de moeite van het bekijken echt waard is.

In het museum kunnen diverse gezelschapspellen gespeeld worden. Oudhollands ganzenbord en mens-erger-je-niet  staat tussen vele modernere en ook minder bekende spellen. Wij spelen een potje Triominos en Stef Stuntpiloot. Daarna gaan we verder om de rest van het museum te ontdekken.

Ons museum bezoekje eindigde met een bezoekje aan de tijdelijke expositie Press Start To Play, een ode aan de historie van de game. Pac-man, Atari computers, Super Mario, Tetris en allerei Game Boy’s…  Wij gaan als volwassenen even compleet terug in de tijd.

Ik vind het museum een aanrader. Lekker spelen, ontdekken en een stuk geschiedenis. Dat alles voor een hele vriendelijke prijs. Het is geen museum waar je een hele dag actief bent maar het is een leuke aanvulling op een bezoekje aan Deventer met kinderen.

Wat een mooi poppenhuis.
Wat een mooi poppenhuis.
Ouderwetse computerspelletjes.
Ouderwetse computerspelletjes.

Goedkope uitjes in de winter: Struinen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Wij zijn heel regelmatig in Zandvoort te vinden en wandelen graag in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een dagkaart hiervoor kost 1,50 euro en kinderen tot 8 jaar zijn gratis. Voor 4,50 euro zijn wij klaar. Woon je dichterbij of ben je vaker in Zandvoort en omgeving te vinden? Dan is een jaarkaart ideaal en echt het geld waard.

Op de website van de Waterleidingsduinen zijn verschillende wandeltochten te downloaden. Er worden daarnaast diverse excursies georganiseerd die vaak vrij toegankelijk zijn. Kijk hiervoor eens op de agenda van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Is het slecht weer en wil je in de Waterleidingsduinen toch een leuke middag beleven? Dan is het bezoekerscentrum bij de Oranjekom een aanrader.

Ravotten en struinen in de duinen en lekker van de paden af tijdens de wandelingen. Herten tellen en vossen zoeken. Er is hier voor kinderen zoveel te beleven!

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
Ook in de winter is het hier fijn wandelen met kinderen.
Ook in de winter is het hier fijn wandelen met kinderen.

Goedkope uitjes in de winter: Is er iets leukers dan schat zoeken?

Geochaching. Sinds kort een favoriet uitje met onze meiden… Schat zoeken XXL en het kan overal en nergens. Via de app geocaching kun je op iedere willekeurige plek wel geocaches vinden en opsporen met je mobiele telefoon. Hoe dit precies werkt is in dit blog over geocaching met kinderen goed uitgelegd.

Het doel van geocaching is eigenlijk het avontuur van de zoektocht. Je maakt een wandeling op zoek naar de cache en eenmaal op de juiste plek is het vaak flink zoeken waar die is verstopt. Wandelen is voor ons als gezin zoveel leuker geworden met twee enthousiaste meiden die nu opeens er heel graag op uit willen! Combineer het met een tas vol picknickspullen en dekentjes en plan een gezellige winterse picknick tussendoor.

Geocaching is een van de favoriete goedkope uitjes in de winter van Irza en Elin.
Geocaching is een van de favoriete goedkope uitjes in de winter van onze dochters

Challenge geslaagd?

Ja! We zouden 18,50 euro kwijt geweest zijn als we geen Museumkaarten hadden en geen jaarkaart voor de Amsterdamse Waterleidingsduinen. We zijn prima geslaagd voor de challenge.

Als wij een dagje weg gaan nemen we altijd een lunch mee en wat te drinken. Vaak drinken we daarnaast iets op de plaats van bestemming in een leuke lunchroom of iets dergelijks, dit kon nu niet binnen het budget. Ik ben er wel achter dat ik extra blij ben met onze Museumkaart. Deze uitgave doe ik jaarlijks voor ons gezin als ons vakantiegeld binnen is. De rest van het jaar maken wij hier heel veel gebruik van en merk ik de kosten van al die uitjes niet zo.

Wat vind jij van deze gratis en goedkope uitjes in de winter? Zit er iets bij dat jouw kinderen leuk vinden?

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke gratis of goedkope uitjes in de winter? Kijk dan voor inspiratie eens op:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.