Vrijdagse vragen: DrawYourMap

Om de week verschijnt de special ‘Vrijdagse vragen’. Oftwel: korte interviews die op vrijdag verschijnen. Er komt een breed scala aan geïnterviewden voorbij, dus hou KidsErOpUit op vrijdag in de gaten.

Vandaag vuren we de vrijdagse vragen af op… Robin van DrawYourMap!

Wat is DrawYourMap?

Het idee voor DrawYourMap komt eigenlijk van mijn lerares Frans die op een dag de klas binnenkwam, een cirkel op het bord tekende met 2 lijnen er doorheen en zei: “Dit is Parijs met de rivier de Seine. Pak allemaal een vel papier en teken mee. Ik neem jullie mee op reis door Parijs!”. En wij tekenden de bijzondere plekken, terwijl zij het verhaal er bij vertelde. Vijf jaar later was ik voor het eerst in Parijs en ik kende gewoon de weg. Die kaart zat nog steeds in mijn hoofd!

Met dat idee zijn we 2 jaar geleden aan de slag gegaan; kinderen die zelf hun kaart van de stad maken, weten wat ze willen zien en familie en vrienden als een echte reisleider op sleeptouw nemen.

DrawYourMap: de reisgids voor kinderen waarbij ze zelf de reisleider kunnen zijn.
DrawYourMap: de reisgids voor kinderen waarbij ze zelf de reisleider kunnen zijn.

Wat kunnen we in de boeken van DrawYourMap vinden?

In elk boek beschrijven we 11 bekende, veel bezochte, locaties in de stad. We wisselen korte, leuke en interessante feiten af met beeld en geven een korte biografie van bijzondere mensen. Op die manier krijgen kinderen (en ouders) al een goed beeld van de stad en weten ze wat ze willen zien.

Midden in het boek vind je natuurlijk de blanco kaart die je zelf gaat invullen en aan het einde beschrijven we ook nog 4 wijken en is er een leuke quiz met vragen over wat je hebt gelezen. En kinderen die dan nog niet genoeg gezien hebben, kunnen ook terecht op onze Pinterest pagina waar nog veel meer attracties staan.

Zelf je kaart tekenen.
Zelf je kaart tekenen.
DrawYourMap is er al van Parijs, Barcelona, Londen en Amsterdam.
DrawYourMap is er al van Parijs, Barcelona, Londen en Amsterdam.
Op de website zijn allerlei extra's te downloaden.
Op de website zijn allerlei extra’s te downloaden.

Wie zijn de mensen achter DrawYouwMap?

Lisa is grafisch ontwerper en illustratrice. Zij doet de hele vormgeving en maakt alle tekeningen waarmee het een leuk en heel prettig leesbaar boek wordt.  Robin maakt de verschillende teksten en onze 3 kids vergezellen ons tijdens de stedentrips en lezen en tekenen inmiddels ook mee. Zo is het hondje, dat op elke bladzijde terugkomt, getekend door onze oudste zoon Tom.

De makers van DrawYourMap.
De makers van DrawYourMap.

Waarom zijn jullie met DrawYourMap begonnen?

We zijn allebei dol op stedentrips en zodra je dan zelf kinderen krijgt, ga je toch op een andere manier op vakantie. En dan kom je er achter dat er vaak ontzettend veel leuke attracties zijn. Soms zichtbaar, maar vaak ook moeilijk te vinden. Lisa was al langer bezig met een kaart van Amsterdam speciaal voor kinderen en toen het idee van DrawYourMap (Teken Je Kaart) in een droom voorbij kwam, waren we alle twee super enthousiast. Stedentrips leuk en interessant maken voor kinderen én ouders was het idee en als je kijkt naar de vele reacties die we krijgen, werkt het echt!

Wat kunnen we komend jaar van DrawYourMap verwachten?

We hebben samen met onze uitgever Van Duuren Media in ieder geval nog 2 reis-doe-boeken op de rol staan: Rotterdam en Rome. En als eerste komt in april de Engelse vertaling op de markt van DrawYourMap Amsterdam!
Wij hopen natuurlijk dat dat een opstap is naar buitenlands succes. En ons concept van kinderen die hun eigen kaart van de stad maken, weten wat ze willen zien en als een reisleider hun familie op sleeptouw nemen, is ook gewoon uniek in de wereld.
Robin, bedankt en veel succes met DrawYourMap!

Nieuwsgierig geworden naar de DrawYourMap boeken? Kijk dan hier of bestel ze gelijk online:

 

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de special “Vrijdagse vragen”? Mail dan naar kidseropuit@gmail.com.

Meer lezen

Nieuwsgierig naar eerdere afleveringen van “Vrijdagse vragen”? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

2 REACTIES

    • Beste Patricia,
      Dan verwijs ik u graag door naar DrawYourMap. Wij hebben er alleen een review over geschreven.
      Groetjes Saskia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.