Zoek de verdwenen heks in de escaperoom voor kinderen bij Wescape Zoetermeer

Zin in een spannend uitje van een uur met het hele gezin? Speel dan de escaperoom voor kinderen ‘De heks van Zoetermeer’ van Wescape! Vindt jouw gezin binnen een uur de geheime toverspreuk om de ontvoerde heks te redden? Blogger Iris probeert de kamer uit met haar gezin.

Zoek de verdwenen heks in de escaperoom voor kinderen bij Wescape Zoetermeer

‘Zoetermeer heeft een probleem! De heks van Zoetermeer in ontvoerd door een slechte heks. Ontsnappen kan alleen met jullie hulp…’ Dit lezen wij op de website van Wescape in Zoetermeer. Het gaat over de kamer ‘De heks van Zoetermeer”, een escaperoom voor kinderen. “Dat klinkt spannend. Gaan we daar naartoe?”, vraagt onze middelste (11) enthousiast.

Op de website wordt de escaperoom voor kinderen vooral beschreven als leuk voor een groep kinderen onder begeleiding van een volwassene. Met name voor kinderfeestjes dus. Ik stuur voor de zekerheid een bericht via de facebookpagina van Wescape of het voor ons als familie geschikt is en krijg al snel een antwoord terug. Zeker leuk om als gezin te spelen, voor de volwassenen is er genoeg uitdaging in deze kamer. Klinkt goed!

Ik boek een plek voor de zondagmiddag. Van te voren nemen we wat tips door met de kinderen. Ze hebben al eerder een escaperoom voor kinderen gespeeld, dus weten een beetje wat ze moeten verwachten. Een of meerdere kamers met veel puzzels waar je opdrachten tot een goed einde moet brengen om er uit te komen. En dat binnen een uur.

We zijn bij Wescape! Spannend, wat gaan we hier beleven?
We zijn bij Wescape! Spannend, wat gaan we hier beleven?

Hartelijke ontvangt bij Wescape

Onze jongste (net 9) is wel een beetje gespannen als we die zondag richting Wescape rijden. “Het gaat toch niet heel eng zijn?” Aangezien deze escaperoom echt voor kinderen gemaakt is, zal dat vast meevallen. We worden hartelijk ontvangen bij Wescape. We mogen aan de grote tafel gaan zitten, waar al wat spelletjes en puzzels op liggen.

Op de muur hangen twee grote lijsten met daarin allemaal foto’s. De hall of fame en de hall of shame, van de mensen die voor ons een escaperoom hebben gespeeld. De hall of shame is best vol…  hopelijk gaan wij het wel halen.

Achter de tafel is een hoek waar videogames staan. De jongens staan er een beetje aarzelend naar te kijken. “Je mag er op spelen hoor, ga maar zitten! Het is allemaal gratis”, moedigt de medewerkster van Wescape aan. Dat laten ze zich geen tweede zeggen. Ze storten zich op het racespel. Gelukkig zijn de geluiden zacht gezet, waardoor je niet meteen in een lawaaierige ruimte zit.

We drinken wat en krijgen ondertussen vast uitleg over de kamer. We horen dat de escaperoom voor kinderen in dezelfde kamers is als ‘kidnapped’ voor volwassenen, maar dan een beetje omgebouwd en naar leeftijd aangepast. Ook krijgen we wat tips, waarbij de belangrijkste is: goed om je heen kijken en goed samenwerken. We gaan ons best doen!

We bereiden ons voor aan de grote tafel
We bereiden ons voor aan de grote tafel
Hier willen we niet terechtkomen! (Is alleen voor volwassenen)
Hier willen we niet terechtkomen! (Is alleen voor volwassenen)
De jongens racen tegen elkaar bij de videogames
De jongens racen tegen elkaar bij de videogames

Opgesloten in een schuur

Dan mogen we naar binnen. We lopen het begin van de escaperoom voor kinderen in. “Succes”, roept de medewerkster ons toe. De deur gaat achter haar dicht. We kijken om ons heen. We staan in een kleine kamer met allemaal houten wanden. Aan de muren hangt overal gereedschap. “Een schuur! We staan in een schuur”, roept de middelste uit. Daar lijkt het wel op.

Aan een muur hangt een tv-scherm. Daarop zien we hoe een goede heks veranderd wordt in een kikker en opgesloten wordt. Wij kunnen haar helpen, maar dan moeten we de toverspreuk vinden en goed uitspreken.

We gaan aan de slag. Al snel ontdekken we de eerste puzzels en voorwerpen in de kamer. De kids werken opvallend goed samen. De oudste doet vooral visuele puzzels, de middelste richt zich op rekensommen en codes kraken en de jongste is inventief in het vinden van spullen. Ik zal verder niets verraden, maar zonder zijn idee waren we de eerste kamer niet zo snel uitgekomen. Als we uit het schuurtje ontsnappen, komen we in een tweede kamer terecht. Dit is een grote kamer, ingericht als een soort tuin.

Zouden we de heks van Zoetermeer vrij krijgen?
Zouden we de heks van Zoetermeer vrij krijgen?

Uitdagende puzzels

Het ziet er behoorlijk spannend uit, maar dat draagt vooral bij aan de sfeer en wordt nergens echt eng. We zijn best een tijd zoet in deze kamer, de puzzels zijn leuk en behoorlijk uitdagend. “Ik vind dit echt zo’n leuke escaperoom”, glundert onze oudste (13) tijdens het speuren. Als we in een volgende kamer uitkomen, vindt ze het al helemaal geweldig, want hier zijn wat voorwerpen die uit haar favoriete films en boeken komen, Harry Potter.

Als we in deze nieuwe kamer vastlopen, vragen we om een hint. Die krijgen we en daarmee kunnen we weer verder. We vinden het laatste voorwerp dat we nodig hebben voor de toverspreuk, pakken allemaal een toverstaf en spreken de gepuzzelde toverspreuk uit. Daarmee verdienen we een code waar we uiteindelijk de kamer mee uitkomen. Juichend stormen de kinderen de laatste deur uit. Gehaald! Binnen de tijd!

Hoera! Binnen de tijd ontsnapt uit de escaperoom voor kinderen
Hoera! Binnen de tijd ontsnapt uit de escaperoom voor kinderen

Leuk voor alle leeftijden

We drinken ons drankje op aan de grote tafel en bespreken wat we allemaal gezien en gedaan hebben. “Ik vind het leuk dat het echt voor alle leeftijden geschikt is”, evalueert onze oudste. “De volwassenen en ik hadden genoeg waar we echt goed over na moesten denken, maar ook voor mijn jongste broertje was er veel wat hij zelf kon doen.” De jongste vult aan: “Ik vond het leukste dat ik de oplossing had verzonnen om de eerste kamer uit te komen”. We krijgen een aandenken en de kinderen krijgen een zakje snoep mee als we Wescape verlaten. Als er een nieuwe familiekamer komt, gaan we die zeker spelen!

Praktische informatie

Wescape in Zoetermeer heeft momenteel drie escaperooms. ‘Kidnapped’ speelt zich af in dezelfde kamers als de kinderescaperoom en is vanaf een jaar of 12. ‘Payback’ is de nieuwste kamer en geschikt voor 16 jaar en ouder. ‘De heks van Zoetermeer’ is de enige die speciaal voor kinderen is. Het is geschikt vanaf een jaar of 8, leuk voor kinderfeestjes maar zeker om als gezin te spelen.

De kamer is te spelen voor 2 tot 6 kinderen onder begeleiding van minimaal 1 volwassene. Het spelen van de kamer kost 110 euro, ongeacht het aantal personen. Dit is inclusief onbeperkt limonade, een zakje snoep, een aandenken en een foto. Bovendien mag er tijdens het wachten gratis op de videogames gespeeld worden. Reserveren kan via de website van Wescape.

Ligging Wescape:

Meer lezen

Fan van escaperooms? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.