Ontsnappen uit de familie escaperoom van Centerparcs de Kempervennen

1
247

Een familie escaperoom, had jij daar al van gehoord? Escaperooms zijn populair, maar de meesten zijn of geschikt voor volwassenen of echt alleen op kinderen gericht. Bij Centerparcs de Kempervennen is er eentje speciaal voor het hele gezin. Blogger Iris S. probeerde met haar gezin te ontsnappen uit de kamers van de Familie Escaperoom in Centerparcs de Kempervennen.

Bekijk hier direct de prijzen van de Center Parcs de Kempervennen  

Ontsnappen uit de Familie Escaperoom van Centerparcs de Kempervennen

Wij bezochten al vaker een escaperoom met vrienden. Heel leuk om met volwassenen te doen. Onze dochter (12) probeerde een tijdje geleden nog te ontsnappen uit een escaperoom speciaal voor kinderen. Dat vond ze “best leuk, maar niet zo spannend”. Toen we op de website van Centerparcs zagen dat er nu een escaperoom bij Centerparcs de Kempervennen is, die zich speciaal op het hele gezin richt, werden we nieuwsgierig. Zou dit inderdaad leuk zijn voor ons allemaal?

Escaperoom in zeecontainer

Op een koude winterochtend lopen we richting het sportcentrum, waar de familie escaperoom is. We worden al opgewacht door een medewerker van Centerparcs. “Is het eng daarbinnen? Zit je echt opgesloten?”, vraagt onze middelste (10) een beetje gespannen. “Nee hoor, we doen de deur niet echt op slot, dus als er iets is, kun je er altijd uit”, stelt de medewerker van Centerparcs hem gerust.

We lopen achter hem aan een grote mobiele zeecontainer in. “De escaperooms worden expres in zeecontainers geplaatst”, legt de CP-medewerker uit. “Er worden steeds meer escaperooms neergezet bij verschillende Centerparcs parken. Als ze er dan een tijdje staan, kunnen we ze onderling wisselen. Zo heeft elk park gemakkelijk weer een nieuwe escaperoom. Ze zijn namelijk bij elk park weer anders.” Handig inderdaad.

Geheime missie in Sint Petersburg

In het gangetje van de zeecontainer staat een klein bureau met daarboven een tv-scherm. “Jullie gaan eerst het filmpje kijken, daarna mogen jullie naar binnen. Jullie gaan op een geheime missie in Sint Petersburg!” Het filmpje laat een oud Russisch theater zien, waar de maffia geheime documenten steelt. Aan ons de taak om deze op te sporen en in veiligheid te brengen. Spannend!

Het filmpje is geheel in het Engels. Onze kinderen zitten op een tweetalige basisschool en kunnen het goed volgen, maar voor veel kinderen zal een vertaling handig zijn. De escaperoom is het leukst als je de achtergrond en sfeer begrijpt.

Overal aanwijzingen zoeken

Dan gaat de deur open. De spanning is van de gezichten van de kids af te lezen. Wat zullen ze daarbinnen aantreffen? We stappen een kamertje binnen dat er uitziet als een kleedkamer van een oud theater. De medewerker legt ons nog even wat regels uit.

Het rooster en de camera mogen we niet aanraken, en bepaalde dingen zitten vast. Voor de rest mogen we alles aanraken, bewegen en weghalen. Boven naast de deur hangt een tv-scherm. Hierop zullen af en toe aanwijzingen verschijnen als we echt vastlopen.

Codes ontcijferen

De deur gaat achter ons dicht. Er is nog een deur, maar die zit nog op slot. Wat nu? We blijven een moment met z’n vijfjes om ons heen kijken. Dan wijst onze oudste naar de fotootjes aan een muur. “Volgens mij moeten we die in de goede volgorde zetten, dan komt er een vrouwenfiguur tevoorschijn”, zegt ze nadenkend.

Ondertussen is haar broertje (8) druk bezig met zoeken. Hij voelt onder de kastjes, doet lades open en tilt voorwerpen op. Zijn grote broer heeft inmiddels onder de pruiken een code gevonden. “Dit ga ik proberen te ontcijferen”, zegt hij ernstig met een denkrimpel in zijn hoofd. Wij volwassenen kijken elkaar aan. Onze kids zijn opeens speurneuzen geworden!

De rolverdeling gaat bij ons eigenlijk vanzelf. De jongste is vooral bezig met het zoeken naar voorwerpen. Heel trots komt hij al snel met een sleutel aan, waarmee we de volgende deur kunnen openen. De ouders houden zich vooral bezig met de technische uitvoering. Onze puberdochter blijkt goed te zijn in het zoeken naar aanwijzingen en de middelste houdt zich bezig met cijfertjes, codes en geheimtaal. Leuk om te zien dat iedereen goed kan samenwerken.

Bekijk hier direct de prijzen van de Center Parcs de Kempervennen  

Onze kinderen zijn echte speurneuzen geworden!
Onze kinderen zijn echte speurneuzen geworden

Familie escaperoom is ook leuk voor tieners

Ik zal verder niet verklappen wat we allemaal oplossen, maar met wat extra aanwijzingen op het scherm en een klein beetje extra tijd (twee minuten), vinden we de documenten. Blij staan de kids met de geheime map te zwaaien als we uit de escaperoom worden gelaten. Met toch wel een euforisch gevoel, verlaten we de familie escaperoom.

De kinderen zijn door het dollen. “We hebben het gehaald! Wat waren we goed!” juicht de jongste. “Ik vond dit echt veel leuker dan een escaperoom speciaal voor kinderen”, voegt zijn zus toe. “Dit was tenminste echt met een thema en spannend gemaakt. En ook niet zo makkelijk!”. De middelste voegt er nog aan toe: “Ik vond het echt superleuk! Ik wil alle andere escaperooms van Centerparcs ook proberen. En later wil ik spion worden. Of detective…”

Een andere insteek

“We hebben hier bij de familie escaperoom een beetje een andere insteek dan bij de meeste escaperooms”, vertelt één van de medewerkers van Centerparcs als we weer in het gangetje van de zeecontainer staan. “Normaal wordt er streng op de tijd gelet en krijg je hooguit een paar aanwijzingen. Omdat wij willen dat de hele familie een leuke, positieve ervaring heeft, willen we dat iedereen het mysterie in de escaperoom kan oplossen.”

“Daarom geven we aanwijzingen tot het ook echt lukt om de oplossing te vinden. En als het nodig is, nog wat extra tijd”. Hebben wij het slecht gedaan met zijn vijfjes? “Nee hoor”, lacht hij. “Ik heb niet zo veel aanwijzingen gegeven en ook maar een klein beetje extra tijd gegeven, maar dat was alleen omdat één van de magneetjes het niet deed en jullie daar tijd mee verloren. Anders hadden jullie het binnen de tijd gehaald!”

Ligging

Nog meer familie escaperooms van Centerparcs

In Centerparcs de Eemhof is er ook een escaperoom, en in het Heijerbos zelfs twee. Enkele van de andere Centerparcs parken hebben nog de voorganger van een escaperoom: de mystery mission.

Deze huizen worden langzaam vervangen door de nieuwe en meer moderne escaperooms. Mocht je nog de kans hebben om mee te doen aan de mystery mission: zeker doen, wij probeerden het in de Huttenhuegte en vonden het een aanrader!

De familie escaperooms zijn voor het hele gezin leuk, maar de aangeraden leeftijd is 7 jaar. De missies duren ongeveer een uur. De openingstijden van de escaperooms staan op de website na boeking van een verblijf bij Centerparcs of in de speciale Centerparcs app.

Meedoen kost 80 euro voor gebruik met drie personen, 10 euro per extra persoon tot maximaal 6 personen. Dit kan per park verschillen (prijsniveau 2018). Kijk voor meer informatie op de website van Centerparcs.

Bekijk hier direct de prijzen van de Center Parcs de Kempervennen  

Meer lezen

Fan van Centerparcs? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

1 REACTIE

  1. Bedankt voor de leuke review, we hebben nog nooit een escape-room gedaan, maar onze kids van 8, 8 en 10 houden van speur- en detectivespelletjes. Denk dat we op onze volgende Kempervennen-vakantie de Escaperoom gaan proberen na het lezen van je beoordeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.