De 11 leukste escaperooms met kinderen

Een escaperoom met kinderen spelen, of met het hele gezin. Het wordt steeds populairder. Maar wat zijn nou de leukste escaperooms om met het gezin te spelen? En hoe speel je ze het beste? Voor welke leeftijd is het geschikt? In dit blog van Iris S. vind je een overzicht van de aanraders, compleet met tips en uitleg.  

Een escaperoom met kinderen spelen, onze aanraders!

De laatste jaren lijken de escaperooms uit de grond te schieten. Maar wat is het nou eigenlijk precies? De allereerste escaperoom ontstond in Japan. Het idee kwam vanuit een genre computerspellen, waarbij een groep mensen puzzels op moeten lossen om ergens weg te komen. Vanaf 2010 startten de eerste escaperooms in Europa. Inmiddels zijn er honderden in Nederland, vooral rondom de grotere steden.

Wat is een escaperoom?

Een escaperoom is een spel, waarbij een groep mensen puzzels en uitdagingen binnen een bepaalde tijd moeten oplossen. Meestal binnen een uur. De puzzels hebben een verhaal of thema, bijvoorbeeld een verloren schat opsporen, of een misdaad oplossen.

In sommige gevallen moet de groep ontsnappen uit een kamer binnen een bepaalde tijd, maar dat is lang niet altijd zo, in tegenstelling tot wat de naam ‘escaperoom’ doet denken. Voor de mensen met claustrofobie: de deur gaat nooit echt op slot, er is altijd een noodknop om een kamer uit te komen.

De oudere escaperooms waren alleen voor volwassenen en hadden vooral volwassen thema’s, zoals horror en misdaad. De laatste vijf jaar zijn er steeds meer kamers bij gekomen die familievriendelijk zijn, of in sommige gevallen speciaal gemaakt voor kinderen.

Veel kamers zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 of 12 jaar, maar er zijn er ook voor jonger, meestal vanaf een jaar of 8. Kinderen die jonger zijn dan dat, kunnen soms wel mee, maar de puzzels of verhaallijn kunnen te moeilijk zijn. Maar het is alsnog een leuke activiteit om escaperooms met kinderen te spelen, de kleintjes kunnen bijvoorbeeld sleutels zoeken. 

De eerste escaperooms bestonden vooral uit veel verschillende slotjes. Met puzzels moeten die slotjes opgemaakt worden. Veel van deze oudere kamers zijn nog te spelen. De kamers zijn vaak lineair, wat betekent dat je steeds een puzzel moet oplossen om door te gaan met het volgende onderdeel. Nadeel hiervan kan zijn, dat een deel van de groep niets te doen heeft, terwijl het andere deel bezig is met die ene puzzel.

De meeste nieuwere escaperooms zijn meer gericht op techniek en minder op slotjes. Deuren gaan bijvoorbeeld open door voorwerpen met magneten, of computergestuurd nadat een actie uitgevoerd is. De kamers worden minder lineair, er zijn meerdere puzzels die tegelijk opgelost kunnen worden en de volgorde is minder belangrijk. Ook wordt de verhaallijn steeds belangrijker. In veel van de nieuwere kamers gaat het vooral om het avontuur beleven. De kamers worden steeds vaker escape game of escape experience genoemd.

Escaperooms spelen kost meestal tussen de 100 en 140 euro per groep, afhankelijk van de duur en vaak ook van de groepsgrootte.

De bloggers van Kidseropuit testten verschillende escaperooms met kinderen uit. Scroll verder voor onze aanraders.  

Escaperooms voor kinderen, onze aanraders (op willekeurige volgorde)

Dit zijn de escaperooms voor kinderen die wij hebben bezocht en kunnen aanraden. Alle genoemde prijzen zijn uit 2019/2020. Check voordat je naar de escaperoom gaat de actuele prijzen op de website van de betreffende escaperoom.

#1 ‘De heks van Zoetermeer’ van Wescape in Zoetermeer

De goede heks van Zoetermeer is verdwenen! Ze is ontvoerd door slechte heksen en veranderd in een kikker. Zoek haar en tover haar weer terug.

Een magisch verhaal, speciaal gemaakt voor kinderen vanaf een jaar of 8. Leuk als kinderfeestje, onder begeleiding van minstens 1 volwassene. Maar ook zeker leuk om als gezin te spelen. Er zitten best uitdagende puzzels tussen, maar ook puzzels die door jongere kinderen kunnen oplossen. De kamers zijn sfeervol ingericht, helemaal passend bij het thema. De puzzels zijn niet lineair, zodat iedereen genoeg te doen heeft. De kamer kost 110 euro, inclusief onbeperkt limonade, een zakje snoep, een aandenken en een foto.

Lees hier onze ervaringen in deze kamer.

We hebben net op tijd de heks van Zoetermeer gered!
We hebben net op tijd de heks van Zoetermeer gered!

#2 Willy’s Chocolate Factory van Escaperoom Berkel 

De chocoladefabriek van Willy heeft een nieuwe eigenaar nodig. Maar je word niet zomaar eigenaar van een echte chocoladefabriek. Bewijs eerst maar eens dat je de lift kunt besturen en de perfecte chocoladereep kunt maken.

Een leuke, originele kamer, echt anders dan anders. Met puzzels die we nog niet ergens anders tegenkwamen. De bewegende lift is een leuke toevoeging. Voor kleine kinderen kan deze lift een beetje spannend zijn, maar de totale ervaring is niet duister en de puzzels zijn niet te moeilijk. De kamers zijn vrolijk en kleurrijk.

De adviesleeftijd is 12 jaar, maar ook jongere kinderen mogen onder begeleiding mee. De kamer kost 100 euro voor vier personen, er zijn ook speciale arrangementen voor kinderfeestjes. De locatie heeft nog een kamer die geschikt is voor kinderen, de Camping (zie verderop). De escaperoom bevindt zich op een industrieterrein bij Berkel en Rodenrijs. 

Lees hier onze ervaringen in deze kamer.

De zoete snoepjeskamer van de Chocolate Factory
De chocoladefabriek van Willy is een leuke escaperoom met kinderen

#3 ‘Wake Up!’ van Questomatica in Amsterdam

Het meisje Matilda is in slaap gevallen. Maar ze belandt in een verwarrende droom en kan niet zelf wakker worden. Je hebt zestig minuten om het meisje wakker te krijgen.

Het klinkt als een eng verhaal. Dat is het ook wel een beetje, voor kleine kinderen misschien iets te spannend. De jongste zoon van onze blogger (net 10) vond de kamer iets eng, terwijl zijn oudere broer en zus het een van de leukste escaperooms vonden. De kamers zijn sfeervol aangekleed, met veel ouderwets speelgoed. De puzzels zijn uitdagend en vergen wat denkwerk, maar zijn als familie goed op te lossen wanneer kinderen en ouders samenwerken.

De prijs is voor vier personen tussen de 27,50 en 35 euro per persoon, afhankelijk van de datum. 1 kind onder de 12 is gratis. Questomatica heeft nog een andere kamer die geschikt is voor kinderen, Arcade Invasion, zie verderop in dit blog.

Lees hier onze ervaringen in deze kamer.

Op de website ziet de escaperoom van Questomatica er al spannend uit
Op de website ziet de escaperoom van Questomatica er al spannend uit

#4 ‘The mansion’ van Operation Exit in Den Haag

Baron Van Hagesteijn kreeg een juweel van onschatbare waarde van de laatste Tsarina van Rusland. Ligt deze schat misschien verborgen in het landhuis van de Baron in Den Haag? Dring zijn Mansion binnen en ga op zoek naar de schat.

Een spannende (maar niet enge), geheimzinnige kamer met veel leuke en originele puzzels. De zoons van onze testblogger vonden dit een erg leuke kamer. De kamer is geschikt voor alle leeftijden, maar ten minste 1 deelnemer moet 18 jaar of ouder zijn. De puzzels zijn wel vrij moeilijk voor kinderen en zeker een leuke uitdaging voor volwassenen.

We raden deze escaperoom daarom vooral aan voor gezinnen met oudere kinderen of een groep tieners met een volwassene. De aangeraden groepsgrootte is 2 tot 8 spelers. De kamer kost 116 euro bij een groepsgrootte van 4 personen.

Kijk op de website van Operation Exit voor meer informatie.

#5 ‘Escape Experience’ bij Plofhuis 3 in Weesp

In een echt plofhuis uit de Tweede Wereldoorlog staat nog een kanon. De opdracht voor bezoekers is: probeer het kanon binnen zestig minuten schietklaar te maken en vuur een schot af. De onderdelen liggen verspreid, zoek en puzzel ze bij elkaar en schiet!

De Escape Experience is te boeken als onderdeel van kinderfeestjes of een familiedag, want bij Fort Uitermeer zijn nog meer activiteiten te doen. Een erg leuke activiteit, waarbij een medewerker van het plofhuis mee de kamer in gaat in de rol van majoor. De kamer heeft veel slotjes, maar is niet lineair, waardoor je tegelijk met verschillende onderdelen bezig kunt zijn. Sommige puzzels zijn vrij moeilijk, met meer dan voldoende uitdaging voor volwassenen. Kinderen krijgen extra hulp van de medewerker.

De kamer is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, jonger is mogelijk in overleg. Er zijn geen enge onderdelen. De kamer kost 12,50 per persoon, inclusief drinken en een koekje of chipszakje.

Lees hier onze ervaringen in deze kamer.

Een echt kanon! "Dit is vet!"
Een echt kanon! “Dit is vet!”

#6 ‘Geheim agent X’ van Escaperoom Harderwijk

Help speciaal agent X om bewijsmateriaal te vinden in het onderzoek naar een crimineel. Los in het kantoor van de crimineel allerlei opdrachten en puzzels op.

Deze kamer is al wat ouder, ons team van kinderen speelden het in 2016. In 2019 is de kamer echter helemaal vernieuwd en aangepast aan de nieuwere generatie escaperooms.

De leeftijd voor alleen kinderen is 8 tot 12 jaar. Als je de escaperoom met het gezin speelt, mogen kinderen onder de 8 ook mee. De kamer is niet eng, maar kan wel spannend zijn. Ook erg geschikt als kinderfeestje. De kamer is geschikt voor maximaal 8 personen, inclusief een volwassen begeleider en kost 110 euro.

Lees hier onze ervaringen in deze kamer.

Escapreroom voor kinderen in Harderwijk.
Escaperoom voor kinderen in Harderwijk.

#7 Arcade Invasion van Questomatica in Amsterdam

In deze escaperoom stap je middenin een ouderwets arcade computerspel. Help de broers Mario en Luigi in hun bar, waar het niet helemaal goed gaat. Plotseling beland je in een echte gamewereld… kun je hier weer uitkomen?

Leuke kamer voor gamers en computerfanaten. Met hele originele puzzels en een leuke aankleding, helemaal in thema. Wij vonden de puzzels vrij pittig. De kamer is niet speciaal gemaakt voor kinderen, maar te spelen vanaf acht jaar onder begeleiding van volwassenen. De prijs is voor vier personen tussen de 27,50 en 35 euro per persoon, afhankelijk van de datum. 1 kind onder de 12 is gratis.

Lees hier onze ervaringen in deze kamer.

de website van de escaperoom 'Space Invasion'
de website van de escaperoom ‘Arcade Invasion’

#8 ‘De camping’ van Escaperoom Berkel

Je hebt een luxe caravan geboekt op een mooie camping. Het blijkt echter een oude zooi te zijn waar je zo snel mogelijk weer weg wil. De campingbaas wil je klachten niet horen, en komt over een uurtje terug met zijn pitbulls om te checken of jullie al weg zijn. Lukt dit binnen een uurtje?

De sfeer van deze kamer is best spannend. Af en toe zijn er vrij harde geluiden en schrikeffecten, maar er gebeuren niet echt enge dingen. De kamer is origineel en voelt als een echt avontuur. Het is niet speciaal gemaakt voor kinderen en sommige puzzels zijn best moeilijk, maar kinderen zijn onder begeleiding welkom.

De adviesleeftijd is 12 jaar. Onze jongste bezoeker was 9 en vond de kamer niet te eng. Wel schrok hij een paar keer en durfde hij de caravan niet zo goed in. De kamer kost 100 euro voor vier personen.

Kijk op de website van Escaperoom Berkel voor meer informatie.

#9 ‘Wanted’ van Escaperoom Mol (België)

Net over de grens maar toch het vermelden waard: de avonturen van Kika. In dit complex van zes verschillende escaperooms is het levensverhaal van Kika van Hooft te volgen. Wij speelden de kamer ‘wanted’, waar Kika op zoek gaat naar haar vermiste vader in Amerika.

‘Wanted’ is een leuk aangeklede kamer, geheel in westernstijl met een levensechte saloon. De kamer bestaat uit veel leuke, uitdagende en orginele puzzels die niet lineair verlopen. Er is zat te doen voor iedereen.

Het complex is niet speciaal gemaakt voor kinderen, maar kinderen zijn wel welkom vanaf een jaar of 8. De kamers zijn spannend, maar niet eng. De escaperooms kosten voor een uur spelen 100 euro per kamer voor vier personen.

Lees hier onze ervaringen in deze kamer.

Een echte saloon bij escaperoom Mol!
Een echte saloon bij escaperoom Mol!

#10 Escaperooms van Centerparcs

Op verschillende parken van Centerparcs zijn ook escaperooms te spelen. Het zijn niet perse topkamers, maar het is wel een leuke activiteit om met het gezin samen te spelen als je op het park verblijft.

Wij speelden de theater-escaperoom in Centerparcs de Kempervennen en vonden het een leuke ervaring. Lees hier ons verslag. Ook speelden we de vloek van de farao in Centerparcs de Vossemeren. Een mooi aangeklede en gethematiseerde kamer, maar het spel viel ons een beetje tegen. Lees hier onze ervaring. Onze aanrader bij een verblijf bij de Vossemeren is om een klein stukje naar Mol te rijden en daar een van de escaperooms te doen, zie hierboven.

De escaperoom in Centerparcs voor families kost voor 4 personen 90 euro voor 45 minuten.

Kijk op de website van Centerparcs voor meer informatie over de escaperooms daar.

Snel puzzels oplossen bij de escaperooms van Centerparcs
Snel puzzels oplossen bij de escaperooms van Centerparcs

#11 ‘Prison Island’ in Utrecht, Zoetermeer, Assen, Echt, Middelburg en Winterswijk

Een beetje een buitenbeentje in dit rijtje, want het is geen echte escaperoom. Meer een groot complex van kleine kamers, cellen, met in elke cel een spel, puzzel, of uitdaging. Maar wel een leuke ervaring voor alle leeftijden! Vorm een team met je gezin en probeer alle uitdagingen zo snel mogelijk op te lossen.

Prison Island is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6. Een bezoek van een uur kost in Utrecht 17,50 per persoon. Er zijn speciale tickets voor kinderfeestjes voor 24 euro.

Lees hier onze ervaringen bij Prison Island in Utrecht.

Een heleboel cellen met uitdagingen
Een heleboel cellen met uitdagingen

Nog niet door ons gespeeld, maar veelbelovend en met veel goede recensies

Er zijn nog meer escaperooms voor kinderen. Voor de volledigheid noemen we ze in dit blog ook.

The Great Escape in Zwolle

The Lost Package en The Prison cell zijn beiden escaperooms voor volwassenen, maar de kamers kunnen aangepast worden voor kinderfeestjes of voor gezinnen. De kamers hebben een acteur die de kids helpt. Als ze het eng vinden, gaat de acteur mee naar binnen om ze te begeleiden. In The Lost Package helpen de kinderen een oude postbode om verloren pakketjes te vinden. In The Prison Cell zijn de kinderen onschuldig opgesloten in een gevangenis en moeten ze zien te ontsnappen.

De kamers zijn vanaf 8 jaar te spelen en kosten 125 euro, inclusief onbeperkt ranja, een zakje chips, een certificaat en presentje voor de kinderen en een kopje koffie of thee voor de begeleider.

Kijk voor meer informatie op de website van The Great Escape.

Escape rooms van Laserloods Amersfoort

In de Laserloods in Amersfoort zijn er twee escaperooms die speciaal aangepast worden voor kinderen: Het mysterie van de boshut en De geheimen van professor Schnitzel. Het verhaal van de eerste: in de jaren ’50 woonden er honderd mensen in boshutjes rond Amersfoort. Een grote brand vernietigde alle hutjes, maar eentje bleef ongedeerd. Waarom bleef net dit hutje staan, wat is het geheim? In de andere escaperoom is de fabriek gesloten, maar wordt er een rare kamer in ontdekt waarin vreemde dingen gebeuren, de kamer van professor Schnitzel.

Beide kamers worden door bezoekers omschreven als ‘spannend, maar niet te eng’ en vol leuke puzzels. De geheimen van professor Schnitzel is geschikt vanaf 7 tot en met 14 jaar. Het mysterie van de boshut is iets spannender en wordt aangeraden vanaf 8 jaar. Als de kamers met volwassenen erbij worden gespeeld, mogen kinderen vanaf 6 jaar naar binnen. Beide kamers kosten 95 euro.

Kijk voor meer informatie op de website van Laserloods Amersfoort.

Escaperooms van Backspace Escaperooms in Amsterdam

De kamers van Backspace Escape zijn populair, vooral voor kinderfeestjes. Er zijn hier drie escaperooms die kinderen kunnen spelen: De Tijdmachine, Mindcrime of Oriënt Express. In de Tijdsmachine zit professor Klokmans vast in het verleden in zijn eigen tijdsmachine. Kunnen de bezoekers hem helpen de machine weer aan te zetten en hem te bevrijden?

De Tijdmachine is speciaal gemaakt voor kinderen en geschikt vanaf 9 jaar. De andere twee kamers zijn eigenlijk voor volwassenen gemaakt, maar ze worden aangepast met speciale hints voor kinderen en moet er een begeleider mee voor kinderen onder de 13 jaar.

De kosten zijn 17,50 per kind voor de Tijdmachine en 19,50 per kind voor de andere kamers. Er zijn ook speciale arrangementen te boeken voor kinderfeestjes.

Kijk voor meer informatie op de website van Backspace Escaperoom.

Bekijk hier de andere opties voor een Escapreroom in Amsterdam

Escape room The Wizard School van Escape Room Alkmaar

Gek op Harry Potter? Deze escaperoom voor families en kinderen is gebaseerd op de beroemde boeken en films. Waan je op Zweinstein en ga op zoek naar de vermiste foto’s uit het schooljaarboek.

Deze kamer is geschikt voor verschillende leeftijden, omdat de kamer van te voren wordt aangepast op het gezelschap. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom onder begeleiding van minstens een volwassene. Kinderen tussen de  12 en 16 jaar kunnen de kamer zonder begeleiding spelen. De kamer kost 24 euro per persoon doordeweeks en 26 euro per persoon van vrijdag tot zondag.

Kijk voor meer informatie op de website van Escape Room Alkmaar.

Rainbow Room van Escaperoom Uden (voorheen: DaVinci Code)

De Rainbow Room escaperoom is niet gemaakt voor kinderen, maar het thema en verhaal is geschikt voor alle leeftijden en de kamer kan makkelijk aangepast worden voor gezinnen. Alles draait hier om de kleuren van de regenboog. Het is een actieve kamer, met veel doe-opdrachten. Kinderen onder de 14 jaar moeten met minimaal 1 volwassen begeleider bij zich hebben.

Andere geschikte kamers voor kinderen bij Escaperoom Uden zijn Candy Store, The Farm en De Bank. De kamer kost 88 euro voor 4 personen.

Kijk voor meer informatie op de website van Escaperoom Uden.

The gold of Lutine van Escape Room Egmond

Het Britse schip de Lutine zonk in 1799 op onverklaarbare wijze tussen Vlieland en Terschelling. Aan boord lag een grote lading goud. Dat goud ligt nu op de bodem van de zee. Duikers uit Egmond hebben geprobeerd het goud op te duiken. Dit lukte niet, en het ligt nog ergens verstopt in het gezonken schik. In hun dagboek staan aanwijzingen. Ga op zoek naar het goud van de Lutine, maar pas op dat je niet besmet wordt met goudkoorts!

De kamer ziet er sfeervol uit en is volgens veel recensies een avontuur om te spelen. Hij is wel vrij pittig, slechts 42 procent van de bezoekers ontsnapt.

De kamer is geschikt voor 2 tot 6 personen en kost voor een gezin van 4 personen 24 euro per persoon. Er zijn diverse arrangementen mogelijk.

Kijk voor meer informatie op de website van Escape Room Egmond.

Red het koninkrijk van Delftescape

Fan van Lord of the Rings en the Hobbit? Deze nieuwe kamer in het hartje van Delft is helemaal in de sfeer van Tolkien. Ga op reis door verschillende werelden en vindt het Delfenstein. De heilige Delvenstein werd ooit gestolen en sindsdien hebben de volkeren ruzie met elkaar. Lukt het jullie om de vrede te herstellen?

Ons fanatieke blog-escapeteam speelde in de kerstvakantie de leuke tijdelijke pop-up kerstescaperoom van Delftescape en zag alvast een voorproefje van deze kamer. De reacties en de sfeer zijn veelbelovend, wij gaan deze kamer zeker nog spelen. De kamer is niet speciaal voor kinderen gemaakt, maar geschikt vanaf 12 jaar. Jongere kinderen zijn onder begeleiding ook welkom. De puzzels zijn niet simpel, het ontsnappingspercentage ligt op 53 procent.

De kamer is geschikt voor een groep van 3 tot 6 personen. Lange mensen moeten wel oppassen: regelmatig is bukken nodig. De kamer kost van maandag tot en met donderdag 129 euro en vrijdag tot zondag 139 euro.

Kijk voor meer informatie op de website van Delftescape.

Een escaperoom spelen met kinderen is leuk!
Een escaperoom spelen met kinderen is leuk!

Escape Tours: 

Een unieke manier om een stad te verkennen is met een Escape Tour: aan de hand van een app dwaal je door een stad om diverse vragen te beantwoorden en leuke opdrachten uit te voeren. Doe je het goed? Dan krijg je nieuwe aanwijzingen die je leiden naar de geheime uitgang van de stad. Elke stad heeft zijn eigen verhaal en bijbehorende opdrachten. Een Escape Tour is een leuke activiteit voor elk soort gezelschap en is gemakkelijk te organiseren. Ze zijn onder meer te boeken in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Brussel en Antwerpen.

Bekijk alle Escape Tours hier. 

Een escaperoom met kinderen spelen: tips en trucs

Van plan om een escaperoom uit te proberen met het gezin, of willen de kinderen zelf graag alleen spelen? Met onze tips ben je vast goed voorbereid en los je de kamer sneller op!

  • De belangrijkste tip: een escaperoom is een spel dat gaat om samenwerking. Om de kamer op te lossen, zul je echt als een team moeten spelen. Luister goed naar elkaar, spreek af wie wat doet en gebruik de sterkste kanten van de teamleden. En communiceer, vertel elkaar steeds wat je aan het doen bent en wat je gevonden hebt.
  • Check van te voren voor hoeveel personen de kamer geschikt is. In de meeste gevallen is een groepsgrootte van 3-6 spelers ideaal. Met minder kom je handen tekort, met meer loop je elkaar snel in de weg in een kleinere kamer.
  • Check of de kamer lineair is of niet. Met een grotere groep met verschillende leeftijden is een niet-lineaire kamer vaak leuker, anders heeft een gedeelte van de groep steeds niets te doen terwijl de rest aan een puzzel werkt.
  • Kijk eerst goed om je heen. Neem de hele ruimte in je op. Zie je een lijn in de puzzels? Zie je waar je naar toe moet opbouwen? Wat valt op? Ga daarna pas goed op zoek naar spullen en hints.
  • Maak een algemene plek voor alle gevonden spulletjes, waar iedereen alles neerlegt. Zo voorkom je tijdsverlies door onnodig naar dingen te zoeken.
  • De meeste kamers hebben een hintsysteem. Loopt het team vast op een puzzel of onderdeel, blijf daar dan niet te lang bij hangen en vraag om een hint.
  • Zie je de oplossing van een onderdeel niet? Wissel dan met elkaar en ga wat anders doen. Iemand met een frisse blik heeft misschien een oplossing waar jij niet aan gedacht had.
  • Luister goed naar de spelleider/gamehost. Vaak zitten er in het introductiepraatje verborgen hints die je later in het spel goed kunt gebruiken.
  • Laat ook de jongste kinderen meedenken en meezoeken. Soms komen ze met verrassende oplossingen, waar de volwassenen niet aan denken.
  • Laat sleutels die gebruikt zijn in de sloten zitten die ermee openden. Bijna altijd gebruik je ze maar een keer. Zo hou je het overzicht. Heb je een la geopend? Laat deze dan op een kier openstaan. Zo weten alle spelers dat dit onderdeel al onderzocht is.

Heb jij weleens een escaperoom gespeeld met het gezin? Wij zijn erg benieuwd naar ervaringen en aanraders!

Meer lezen

Ook een escaperoom met kinderen spelen? Deze escaperooms speelden wij de laatste tijd:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter