Escaperoom voor families van Centerparcs: Verbreek de vloek van de farao

De vloek van de farao kost vele levens. Verbreek deze vloek en vind het tegengif in de escaperoom voor families van Centerparcs, ‘the strange curse of the pharaoh’. Blogger Iris S. neemt haar gezin mee om dit spannende mysterie op te lossen.

Verbreek de vloek van de farao in de escaperoom voor families van Centerparcs

Onze jongste (9) behandelt op school net het onderwerp het oude Egypte als we op vakantie gaan naar Centerparcs de Vossemeren. Bij het naar binnen rijden zien we een aanplakbiljet van de nieuwste activiteit hier, een escaperoom met het thema Egypte. “Oeh, gaan we daar heen?”, roept hij. Hij wijst naar de foto. “Ik weet al wie dat is, Toetanchamon! Daar hebben we het op school over gehad”. Hij heeft geluk, van te voren heb ik op de app van Centerparcs deze activiteit al gereserveerd.

Escaperoom in een zeecontainer

De escaperoom van Centerparcs voor families bevindt zich in een zeecontainer, net als op de andere parken van Centerparcs. Handig, want zo kunnen de parken onderling de verschillende escaperooms wisselen. Daardoor is de ruimte binnen echter wel beperkt. Bij het eerste kamertje mogen we onze jassen ophangen en een inleidend filmpje bekijken. Dit is wel in het Engels, maar de medewerker vertaalt het na afloop. “Er worden veel mensen ziek door de vloek van de farao. Jullie moeten hier binnen het tegengif vinden”.

In drie kwartier het tegengif vinden

Dat klinkt best eenvoudig… maar de eerste kamer van de escaperoom waar we binnenkomen zit natuurlijk op slot. En hoe krijgen we die kamer nou open? In de kamer zien we een scherm voor hints, drie kistjes met een hangslot er op en een plank met diverse dingen er op. “Jullie hebben 45 minuten om het tegengif te vinden. Als jullie vastlopen, komen er hints in de vorm van woorden of een foto op het scherm en zul je een bel horen”. Wacht even, 45 minuten? We hebben alleen escaperooms gespeeld waar je een uur de tijd hebt. De tijd dringt dus! Onze middelste schiet spontaan lichtelijk in de stress bij de onverwacht kortere tijdsduur.

De escaperooms van Centerparcs zijn gemaakt in zeecontainers
De escaperooms van Centerparcs zijn gemaakt in zeecontainers
De jongens lezen zich alvast goed in
De jongens lezen zich alvast goed in in de escaperoom voor families van Centerparcs

Aan ons de taak om eerst de eerste twee koffers open te maken, krijgen we als hint mee. Er zijn enkele verschillende puzzels die we daar voor moeten oplossen. We storten ons allemaal op een andere deeltje van de puzzels. Onze dochter (13) verdiept zich in een boek met hiëroglyfen, papa is bezig met een rekensom en een wereldbol, ik en de middelste (11) zijn bezig met sleuteltjes en de jongste wil net aan een puzzel met piramidevormige stukjes beginnen, als het belletje gaat. Blijkbaar duurt het iets te lang, want op het scherm staat al de oplossing van de piramidepuzzel.

Puzzelen tussen de papyrus

Al vrij snel krijgen we de deur open naar de volgende kamer. Een klein hokje, met daarin een houten muur met voelgaten en papyrusschilderingen. Voor ons staat een plank met vierkante uitsparingen en links hangt een kastje. Hmm, hadden we niet iets gevonden dat precies in die uitsparingen past? De kinderen rennen naar de vorige kamer om die voorwerpen te pakken. Maar in welke volgorde moeten ze op de plank staan?

We zoeken voorwerpen en moeten ze in de goede volgorde zien te krijgen
We zoeken voorwerpen en moeten ze in de goede volgorde zien te krijgen

Levensgrote sarcofaag in de kamer

Na een beetje puzzelen, een paar fouten verbeteren en flink wat overleg krijgen we de deur naar de volgende kamer open. “Wow, dit is echt vet”, roept de middelste als hij een levensgrote sarcofaag op een houten kist ziet liggen. “Het is net of we echt een beetje in het oude Egypte zijn”, vult zijn broertje aan. Hij loopt inmiddels rond met een Anubis-kap op zijn hoofd. “Want dit hoedje is zo schattig”, zegt hij erbij.

Ook in deze kamer zien we verschillende elementen van puzzels. We verdelen ons als vanzelf in twee groepjes om met verschillende puzzels bezig te zijn. Meerdere keren gaat het belletje om ons verder te helpen, maar helaas halen we de laatste puzzel net niet binnen de tijd. De medewerker van de escaperoom komt binnen en lost met ons het laatste stapje op, zodat we toch het tegengif nog vinden. “Ik zal nog even de andere puzzels met jullie langsgaan”, zegt hij. Hij legt ons uit wat de oplossing van de verschillende stapjes was. “Jullie hebben het goed gedaan, want jullie waren echt heel erg dicht bij de oplossing”.

De tijd dringt! We proberen de puzzel snel op te lossen
De tijd dringt! We proberen de puzzel snel op te lossen

Liever iets meer tijd

De kids zijn hier tevreden mee. Ze vinden het een leuke escaperoom met een spannend thema. Zelf heb ik wel een kleine kanttekening. Het voelde soms wat gehaast, omdat we maar 45 minuten hadden in plaats van de (meestal) standaard 60 minuten. Ook kregen we vrij veel hints, soms als we nog maar net met een puzzel begonnen en nog niet het idee hadden dat we vastliepen of er niet uit zouden komen. We hadden liever iets meer tijd gehad om echt zelf met de oplossing te komen. Dat maakt deze escaperoom echter wel geschikt voor beginnende escapers. Ondanks deze kanttekeningen is het wat ons betreft een leuke activiteit tijdens een verblijf bij Centerparcs.

Praktische informatie

Tijdens het schrijven van dit blog zijn er op diverse parken een escaperoom voor families. Er is een escaperoom voor families van Centerparcs in de volgende Nederlandse parken: De Eemhof, Het Heijderbos, De Huttenheugte en De Kempervennen. In het Heijderbos zijn er zelfs twee. In België is er een escaperoom in Centerparcs De Vossemeren en in Frankrijk bij Les Hauts de Bruyères en  Villages Nature Paris. De escaperoom die wij deden, ‘De vloek van de farao’, oftewel ‘the strange curse of the pharaoh’ is te spelen in Het Heijderbos en De Vossemeren.

Iets tijd tekort, maar het was een leuke ervaring
Iets tijd tekort, maar het was een leuke ervaring

De escaperoom in Centerparcs voor families kost voor 4 personen 90 euro, voor 5 personen 100 euro en voor 6 personen 110 euro. Voor deze escaperoom krijgen wij 45 minuten de tijd in plaats van een uur, wat gebruikelijk is bij de meeste escaperooms. Meer informatie is te vinden op de website van Centerparcs.

Meer lezen

Ook gek op escaperooms? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.