Heerlijk spelen op Familiepark Nienoord

Speciaal voor KidsErOpUit heeft Yteke een gastblog geschreven over het favoriete uitje bij haar in de buurt. Kinderen kunnen heerlijk spelen op Familiepark Nienoord in het noorden van het land. Wat er allemaal te doen? Dat laat Yteke ons zien.

‘Ons’ Familiepark Nienoord

Al jaren hebben wij een abonnement op ‘ons’ Nienoord, zoals we het hier noemen. Isabel en Silven genieten elke keer van deze enorm ruim opgezette speeltuin midden op Landgoed Nienoord. Waarom kennen anderen ons Nienoord dan niet? Of alleen van de treinen? Het is echt een heerlijke plek voor een vrije dag of alleen een middag. Je ziet je kinderen amper, dus neem voor jezelf een boek of tijdschrift mee.

Welkom bij Familiepark Nienoord.
Welkom bij Familiepark Nienoord.

Wat vind je allemaal op Familiepark Nienoord en wanneer is het leuk?

Zelf zou ik aanraden om het park te bezoeken met kinderen vanaf een jaar of 2. Zelf kunnen lopen is wel een must. Het grootste gedeelte van het park is openlucht, maar er is ook een overdekte Apenkooi met speeltuin.

De overdekte Apenkooi.
De overdekte Apenkooi.
Wisselvallig weer? Dan speel je bij een buitje overdekt.
Wisselvallig weer? Dan speel je bij een buitje overdekt.

Er zijn enkele gemotoriseerde attracties zoals hobbelpaarden en een tractorritje. Nienoord is vooral bekend van de treinen. Er is een indoor treinbaan waar je de treinen ziet rijden. Met het indrukken van knopjes kan je het er onder andere laten onweren of de kermis in werking zetten. Ook buiten is er een prachtige treinbaan. Isabel denkt dan altijd aan Oostenrijk omdat deze trein door de bergen rijdt. Volwassenen en kinderen mogen een ritje maken op de speciale Nienoord-trein.

Maar er is meer. Bezoek de dieren bij de ruim opgezette kinderboerderij en de kinderen kunnen heerlijk spelen bij het speeltuingedeelte. Klimrekken, glijbanen, schommels, zelfs hele kastelen zijn er gebouwd. Genoeg speelplezier dus.

De spoorbaan buiten.
De spoorbaan buiten.
Nienoord-trein.
Nienoord-trein.
De kinderboerderij.
De kinderboerderij.
De speeltuin.
De speeltuin.
Nog meer spelen.
Nog meer spelen.
Springen op de air trampoline.
Springen op de air trampoline.
De waterspeeltuin.
De waterspeeltuin.

Nieuw: Expeditie Nienoord

Sinds 2015 is er een nieuw gedeelte gemaakt om oudere kinderen aan te spreken. Expeditie Nienoord is nu een jaar open en nog steeds groeiende. Tijdens de expeditie volg je een natuurroute over het landgoed. Niet zomaar een route, maar eentje met hindernissen. Via stapstenen de grote waterpoel over, ontdek de tunnels, vind je weg in het doolhof en leer op verschillende manieren een sloot over te steken. Isabel (8 jaar) vindt het super leuk en een geweldige uitdaging.

Voor 1 euro is er een natuur-educatie route verkrijgbaar. Je krijgt een opdrachtenboekje mee en onderweg zijn de antwoorden en oplossingen te vinden.

Expeditie Nienoord.
Expeditie Nienoord.
Isabel met Nino, de mascotte van Nienoord.
Isabel met Nino, de mascotte van Nienoord.

Praktische informatie

Een bezoek aan Familiepark Nienoord kost 8 euro per persoon inclusief het treinritje (vanaf 2 jaar) en toegang tot Expeditie Nienoord (vanaf 6 jaar of met zwemdiploma). Je kan eventueel je bezoek aan het familiepark combineren met een bezoek aan het Zwemkasteel, een suptropisch zwembad met groot buitenbad. Je betaald dan 11 euro per persoon en mag ook meerijden met het treintje. Meer informatie over openingstijden en tarieven is te vinden op de website van Nienoord.

Dank je wel Yteke voor deze goede tip voor een dagje uit!

Ben jij al eens bij Familiepark Nienoord geweest met je kinderen?

Meer lezen

Houden jouw kinderen van buiten spelen? Klik & kijk dan voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.