Zo kampeer ik: de Aart Kok Tundra vouwwagen

2
356
Vakantie met kinderen, kids er op uit, kamperen met kinderen, Aart Kok Tundra
Aart Kok Tundra: een echte gezinsvouwwagen.

Ben je ook zo nieuwsgierig naar hoe andere gezinnen kamperen? Jessika, bekend van Kids Travel Service, vertelt over hun Aart Kok Tundra vouwwagen.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Wij zijn Martijn (38), Jessika (34) en Jasmijn (net 2), alle drie opgegroeid met kamperen. Jessika heeft tot haar 17e met haar ouders gekampeerd in een vouwwagen en Martijn bracht als kind de vakanties door in een vouwwagen, caravan of huurtent. Samen kamperen we al zo’n 13 jaar. We zijn o.a. naar Kroatië en Tsjechië geweest met de tent. We hebben de afgelopen 10 jaar samen ook veel verre reizen gemaakt, maar de tent is ook ieder jaar minstens één keer gebruik voor een weekendje weg in Nederland of België. Met Jasmijn zijn we vorig jaar ruim drie weken door Litouwen en Letland getrokken.

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

Vorig jaar hebben we een nieuwe Aart Kok Tundra gekocht, een echte gezinsvouwwagen. Het is een dubbelklapper, dus aan beide kanten van de wagen hebben we een 2-persoonsbed en in het midden bankjes met veel bergruimte. De voortent is met 5×3 meter groot genoeg voor een keuken, campingkast, wasrek, tafel en vier stoelen én speelplek voor onze dochter. De voortent heeft één ronde boogstok en is daardoor snel op te zetten. Dat vonden we belangrijk omdat we ook willen rondtrekken met de vouwwagen.

Aart Kok Tundra: een echte gezinsvouwwagen.
Aart Kok Tundra: een echte gezinsvouwwagen.
De achterkant van de Aart Kok Tundra. Op deze foto zonder de luifel, als Jessika en haar gezin rond trekken zetten ze die niet altijd op.
De achterkant van de Aart Kok Tundra. Op deze foto zonder de luifel, als Jessika en haar gezin rond trekken zetten ze die niet altijd op.

Waarom hebben jullie voor de Aart Kok Tundra gekozen?

Het slapen op luchtbedden en koken met een gasstelletje op tafel vonden we niet meer zo prettig sinds we een dochter hebben. Een caravan is niks voor ons, maar we zochten wel de luxe van goede bedden en een echte keuken. In de Aart Kok Tundra hebben we lattenbodems en een (afneembare) bermkeuken met spoelbak en kraan. De ruime voortent vonden we ook belangrijk. We kamperen ieder jaar in het voorjaar in Nederland, en dan is het meestal nog te koud om ’s avonds buiten te zitten. We wilden dus met vier volwassenen makkelijk binnen kunnen zitten.

Wat kost de Aart Kok Tundra ongeveer?

De aanschafprijs was ongeveer €8.000,-. Daar komen nog de kosten van een stalling bij, maar die moeten we nog regelen.

Waarom zou je de Aart Kok Tundra aan anderen aanraden?

Wij vinden de vouwwagen ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Je kunt veel bagage meenemen, en je hoeft niet op luchtbedden te slapen. Voor kinderen is er alle ruimte om te spelen en je hebt veel meer het buitengevoel dan bij een caravan. Bij mooi weer ritsen we de zijwanden uit de voortent, en dan sta je echt buiten te koken.

Meer lezen

Wil je meer ervaringen lezen met tenten, vouwwagens of caravans? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Vorig artikel5x… Zuidoost Noorwegen
Volgend artikelBij welk land hoort dat kenteken?
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.