Guesthouse Hotel Kaatsheuvel bij de Efteling: 10 redenen om hier te verblijven

Guesthouse Hotel Kaatsheuvel is een nieuw hotel op steenworp afstand van de Efteling. Blogger Fieke verbleef met haar gezin in dit hotel. In dit blog delen we 10 redenen waarom Guesthouse Hotel Kaatsheuvel een prima uitvalbasis is voor als je naar de Efteling gaat.

#1: Hotel op loopafstand tot de Efteling

Als we Kaatsheuvel binnen rijden zien we meteen de ingang van de Efteling. Onze navigatie meldt dat het nog 1 minuut duurt totdat we bij onze eindbestemming zijn. We slaan rechts af. We slaan links af. “Daar is het hotel al!” roepen de kids in koor. Het hotel ligt dus echt om de hoek bij de Efteling. Één minuutje met de auto en lopend dus ook prima te doen. Ik schat dat het zo’n 500 meter is.

Ligging

#2: Guesthouse Hotel Kaatsheuvel is ruim en sfeervol

Bij binnenkomst valt de ruime opzet van het hotel op. In een grote open hal heb je de keus om naar boven te gaan voor het hotel gedeelte of beneden in het restaurant gedeelte te blijven. De sfeer is lekker stoer, beetje industrieel maar warm en gezellig. Ik hou er van. De schommelbanken bij de ingang worden goedgekeurd door de kids.

Wij lopen naar boven naar het hotelgedeelte. Centraal ligt de hotelbar met de aanliggende binnentuin. Daaromheen een brede gang waaraan de hotelkamers zich in een carré bevinden. Alles is ruim opgezet en makkelijk bereikbaar. In de ruime hotelbar zijn voldoende zitplekken. Met lounge banken, picknicktafels en hoge tafels met barkrukken zijn er verschillende plekjes gecreëerd. Voor ieder wat wils. Het heeft wel iets van een huiskamer. Hier kan je na een dagje Efteling tot rust komen zonder dat je bij elkaar op de lip zit. De sfeer van beneden is hier doorgetrokken, maar met een flinke groene touch. De planten en het uitzicht op de binnentuin maken het plaatje echt compleet.

Guesthouse hotel Kaatsheuvel
Boven is het hotel gedeelte. Beneden is het restaurant te vinden.
Guesthouse hotel kaatsheuvel restaurant
Niet alleen het hotelgedeelte is ruim opgezet. Ook het restaurant biedt verschillende soorten zitplaatsen.
guesthouse hotel kaatsheuvel schommelbank
De zithoek bij binnenkomst valt in de smaak bij onze kinderen. Even lekker schommelen!
guesthouse hotel kaatsheuvel hotelbar zitplekken
In de hotelbar bevinden zich verschillende soorten zitplekken. Bob en Roos strijken neer in een loungehoek. Iets verderop staan de picknicktafels.
guesthouse hotel kaatsheuvel bartafels
In de hotelbar staan ook hoge tafels met barkrukken waaraan je kan zitten. Prima plek als je bijvoorbeeld een spelletje wilt doen.

#3: Familiekamers

Een hotelkamer waar je met drie of vier kinderen kan verblijven is geen vanzelfsprekendheid. Bij Guesthouse Hotel Kaatsheuvel gelukkig wel. Het hotel is gericht op gezinnen en bestaat dus bijna alleen uit familiekamers. Er zijn drie soorten kamers die in stijl en grootte verschillen. Opvallend zijn de stoere en mooie stapelbedden. Je vindt ze in alle kamers terug. Er zijn zelfs kamers met stapelbedden voor zes personen.

Wij slapen in een Greenhouse kamer. Ons twee persoonsbed heeft de vorm van een tuinkas. Daarnaast een stapelbed voor de kinderen. Roos en Jet kiezen een plek in het stapelbed zelf, Teun kiest voor het bed dat onder het stapelbed vandaan komt. De kinderen zijn helemaal enthousiast over alle lampjes en bakjes bij de bedden. De boeken en knuffels krijgen een plekje bij hun bed. Voldoende bergruimte, strak en praktisch sanitair, een bureautje en een klein bankje maken de kamer compleet. En de bedden? Die slapen heerlijk!

In het hotel zijn ook familiekamers beschikbaar die geschikt zijn voor minder valide mensen.

guesthouse hotel kaatsheuvel familiekamer
Ons greenhouse bed met daarnaast het stoere stapelbed van de kinderen en het uitschuifbed.
guesthouse hotel kaatsheuvel stapelbed
Wat doe je als je voor het eerst op de kamer komt? Natuurlijk het stapelbed in klimmen, stelletje apen!
guesthouse hotel kaatsheuvel kamer inrichting
Een bureautje met daarnaast een bankje en een televisie zijn allemaal voorhanden in de familiekamer. Ook is er voldoende ruimte om je kleding en koffers op te bergen.
guesthouse hotel kaatsheuvel informatie
Je thuis laten voelen, iets vertellen over de opzet van het hotel en je informeren over hoe je in contact komt met het personeel wordt duidelijk gecommuniceerd.

#4: Grote binnentuin met terras en speelmogelijkheden

Het eerste dat Teun mij vraagt als hij wakker wordt: “Mama mag ik zo in de tuin gaan spelen voordat we gaan ontbijten?” De binnentuin die op het dak van de winkels ligt, zagen we gisteravond al liggen.

Een grote tuin als hart van het hotel. Een deel van de tuin is bedekt met bloeiende bodemplanten. Maar je vindt er ook een terras, diverse speeltoestellen en een plantenkas waar de kruiden voor het restaurant gekweekt gaan worden. Er is niet alleen aan de kleine kinderen gedacht. Het airhockeyspel en en de tafeltennistafel zijn favoriet onder de oudere kinderen.

Omdat de tuin volledig in het hotel ligt vind ik het geen probleem om Teun hier alleen naar toe te laten gaan. We pikken hem wel op als we allemaal gereed zijn om naar het ontbijt te gaan. Ideaal zo’n plek waar de kinderen even hun energie kwijt kunnen en waar je zelf heerlijk kan zitten.

guesthouse hotel kaatsheuvel binnentuin
De binnentuin van het hotel ligt op het dak van de winkels. Een plek waar je buiten kan zitten en waar de kinderen kunnen spelen.
guesthouse hotel kaatsheuvel airhockey
Onze kinderen houden wel van een potje Airhockey. Fijn dat er ook voor oudere kinderen buiten iets te doen is.
guesthouse hotel kaatsheuvel speelhuisje
Met de blokken in het speelhuisje spelen valt bij Teun ook nog in de smaak. Hij vermaakt zich hier wel.

#5: Guesthouse Hotel Kaatsheuvel strijdt samen met de Albert Heijn tegen voedselverspilling

De bijzondere ligging van het hotel boven winkels heeft geleid tot een bijzondere samenwerking. De groene touch komt hier tot uiting doordat Guesthouse Hotel Kaatsheuvel en de onder liggende Albert Heijn samenwerken om voedselverspilling tegen te gaan. De keuken werkt gedeeltelijk met de producten uit de Albert Heijn die tegen de datum lopen. Zo proberen ze 50% te reduceren van het voedsel dat de Albert Heijn weg moet gooien. Smaak en versheid blijven voorop staan. Er wordt niets gebruikt dat over de THT datum is. Het menu wisselt daarom ook per dag.

Voor de kinderen hebben ze een speciaal keuzemenu, en ook hier ligt weer de nadruk op gezond.

Als we ’s ochtends genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet roept Roos: “Kijk mama, je kunt vanaf hier in de Albert Heijn kijken”. In de grote open keuken is een raam naar de Albert Heijn, waardoor de samenwerking nog zichtbaarder wordt. Het uitgebreide ontbijtbuffet is heerlijk en de kinderen kijken ondertussen nieuwsgierig naar wat er allemaal in de keuken staat.

guesthouse hotel kaatsheuvel samenwerking Albert Heijn
Vanuit de bar bij de open keuken heb je zicht op de Albert Heijn. De samenwerking tussen het hotel en de supermarkt is hier duidelijk zichtbaar.
guesthouse hotel kaatsheuvel ontbijt
Onze kinderen doe je geen groter plezier dan met een ontbijt buffet. Zelf kiezen wat je eet, van een donut tot yoghurt en lekker brood.