Guesthouse Hotel Kaatsheuvel bij de Efteling: 10 redenen om hier te verblijven

Guesthouse Hotel Kaatsheuvel is een nieuw hotel op steenworp afstand van de Efteling. Blogger Fieke verbleef met haar gezin in dit hotel. In dit blog delen we 10 redenen waarom Guesthouse Hotel Kaatsheuvel een prima uitvalbasis is voor als je naar de Efteling gaat.

#1: Hotel op loopafstand tot de Efteling

Als we Kaatsheuvel binnen rijden zien we meteen de ingang van de Efteling. Onze navigatie meldt dat het nog 1 minuut duurt totdat we bij onze eindbestemming zijn. We slaan rechts af. We slaan links af. “Daar is het hotel al!” roepen de kids in koor. Het hotel ligt dus echt om de hoek bij de Efteling. Één minuutje met de auto en lopend dus ook prima te doen. Ik schat dat het zo’n 500 meter is.

Ligging

#2: Guesthouse Hotel Kaatsheuvel is ruim en sfeervol

Bij binnenkomst valt de ruime opzet van het hotel op. In een grote open hal heb je de keus om naar boven te gaan voor het hotel gedeelte of beneden in het restaurant gedeelte te blijven. De sfeer is lekker stoer, beetje industrieel maar warm en gezellig. Ik hou er van. De schommelbanken bij de ingang worden goedgekeurd door de kids.

Wij lopen naar boven naar het hotelgedeelte. Centraal ligt de hotelbar met de aanliggende binnentuin. Daaromheen een brede gang waaraan de hotelkamers zich in een carré bevinden. Alles is ruim opgezet en makkelijk bereikbaar. In de ruime hotelbar zijn voldoende zitplekken. Met lounge banken, picknicktafels en hoge tafels met barkrukken zijn er verschillende plekjes gecreëerd. Voor ieder wat wils. Het heeft wel iets van een huiskamer. Hier kan je na een dagje Efteling tot rust komen zonder dat je bij elkaar op de lip zit. De sfeer van beneden is hier doorgetrokken, maar met een flinke groene touch. De planten en het uitzicht op de binnentuin maken het plaatje echt compleet.

Guesthouse hotel Kaatsheuvel
Boven is het hotel gedeelte. Beneden is het restaurant te vinden.
Guesthouse hotel kaatsheuvel restaurant
Niet alleen het hotelgedeelte is ruim opgezet. Ook het restaurant biedt verschillende soorten zitplaatsen.
guesthouse hotel kaatsheuvel schommelbank
De zithoek bij binnenkomst valt in de smaak bij onze kinderen. Even lekker schommelen!
guesthouse hotel kaatsheuvel bartafels
In de hotelbar staan ook hoge tafels met barkrukken waaraan je kan zitten. Prima plek als je bijvoorbeeld een spelletje wilt doen.

#3: Familiekamers

Een hotelkamer waar je met drie of vier kinderen kan verblijven is geen vanzelfsprekendheid. Bij Guesthouse Hotel Kaatsheuvel gelukkig wel. Het hotel is gericht op gezinnen en bestaat dus bijna alleen uit familiekamers. Er zijn drie soorten kamers die in stijl en grootte verschillen. Opvallend zijn de stoere en mooie stapelbedden. Je vindt ze in alle kamers terug. Er zijn zelfs kamers met stapelbedden voor zes personen.

Wij slapen in een Greenhouse kamer. Ons twee persoonsbed heeft de vorm van een tuinkas. Daarnaast een stapelbed voor de kinderen. Dochters R. en J. kiezen een plek in het stapelbed zelf, zoon T. kiest voor het bed dat onder het stapelbed vandaan komt. De kinderen zijn helemaal enthousiast over alle lampjes en bakjes bij de bedden. De boeken en knuffels krijgen een plekje bij hun bed. Voldoende bergruimte, strak en praktisch sanitair, een bureautje en een klein bankje maken de kamer compleet. En de bedden? Die slapen heerlijk!

In het hotel zijn ook familiekamers beschikbaar die geschikt zijn voor minder valide mensen.

guesthouse hotel kaatsheuvel familiekamer
Ons greenhouse bed met daarnaast het stoere stapelbed van de kinderen en het uitschuifbed.
guesthouse hotel kaatsheuvel kamer inrichting
Een bureautje met daarnaast een bankje en een televisie zijn allemaal voorhanden in de familiekamer. Ook is er voldoende ruimte om je kleding en koffers op te bergen.
guesthouse hotel kaatsheuvel informatie
Je thuis laten voelen, iets vertellen over de opzet van het hotel en je informeren over hoe je in contact komt met het personeel wordt duidelijk gecommuniceerd.

#4: Grote binnentuin met terras en speelmogelijkheden

Het eerste dat T. mij vraagt als hij wakker wordt: “Mama mag ik zo in de tuin gaan spelen voordat we gaan ontbijten?” De binnentuin die op het dak van de winkels ligt, zagen we gisteravond al liggen.

Een grote tuin als hart van het hotel. Een deel van de tuin is bedekt met bloeiende bodemplanten. Maar je vindt er ook een terras, diverse speeltoestellen en een plantenkas waar de kruiden voor het restaurant gekweekt gaan worden. Er is niet alleen aan de kleine kinderen gedacht. Het airhockeyspel en en de tafeltennistafel zijn favoriet onder de oudere kinderen.

Omdat de tuin volledig in het hotel ligt vind ik het geen probleem om T. hier alleen naar toe te laten gaan. We pikken hem wel op als we allemaal gereed zijn om naar het ontbijt te gaan. Ideaal zo’n plek waar de kinderen even hun energie kwijt kunnen en waar je zelf heerlijk kan zitten.

guesthouse hotel kaatsheuvel binnentuin
De binnentuin van het hotel ligt op het dak van de winkels. Een plek waar je buiten kan zitten en waar de kinderen kunnen spelen.
guesthouse hotel kaatsheuvel speelhuisje
Met de blokken in het speelhuisje spelen valt bij T. ook nog in de smaak. Hij vermaakt zich hier wel.

#5: Guesthouse Hotel Kaatsheuvel strijdt samen met de Albert Heijn tegen voedselverspilling

De bijzondere ligging van het hotel boven winkels heeft geleid tot een bijzondere samenwerking. De groene touch komt hier tot uiting doordat Guesthouse Hotel Kaatsheuvel en de onder liggende Albert Heijn samenwerken om voedselverspilling tegen te gaan. De keuken werkt gedeeltelijk met de producten uit de Albert Heijn die tegen de datum lopen. Zo proberen ze 50% te reduceren van het voedsel dat de Albert Heijn weg moet gooien. Smaak en versheid blijven voorop staan. Er wordt niets gebruikt dat over de THT datum is. Het menu wisselt daarom ook per dag.

Voor de kinderen hebben ze een speciaal keuzemenu, en ook hier ligt weer de nadruk op gezond.

Als we ’s ochtends genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet roept R.: “Kijk mama, je kunt vanaf hier in de Albert Heijn kijken”. In de grote open keuken is een raam naar de Albert Heijn, waardoor de samenwerking nog zichtbaarder wordt. Het uitgebreide ontbijtbuffet is heerlijk en de kinderen kijken ondertussen nieuwsgierig naar wat er allemaal in de keuken staat.

guesthouse hotel kaatsheuvel samenwerking Albert Heijn
Vanuit de bar bij de open keuken heb je zicht op de Albert Heijn. De samenwerking tussen het hotel en de supermarkt is hier duidelijk zichtbaar.

#6: In de hotelbar is ook gedacht aan kinderen

In de hotelbar zijn kinderen meer dan welkom. Er staat een grote kast met allerlei spelletjes. Onze meiden zijn hier wel voor te porren en zo zijn we even later aan het dammen en monopoly aan het spelen. T. heeft geen zin in een spelletje. Gelukkig is er ook een grote speelhoek met kinderkeukentjes en tafeltjes. Maar er kan natuurlijk ook gewoon lekker op de grond gespeeld worden. Er zijn puzzels en blokken. De kids kunnen hier spelen zonder anderen te storen.

guesthouse hotel kaatsheuvel speelhoek
In de hotelbar is een flinke hoek afgezet voor kinderen. Hier kunnen ze naar hartelust spelen, bouwen of puzzels maken.

#7: In de omgeving van het hotel zijn veel leuke uitstapjes te maken

Als je kiest voor een overnachting in Guesthouse Hotel Kaatsheuvel kun je meerdere dagen naar de Efteling gaan. In de omgeving zijn echter ook genoeg andere leuke dingen te doen. Zo kan je een bezoek brengen aan de steden Tilburg, Breda, of Den Bosch. Je kunt naar Safaripark Beekse Bergen. Wil je de rust op zoeken en de natuur in gaan, dan liggen Nationaal Park de Loonse en Drunese Duinen en de Biesbosch in de buurt.

#8: De Albert Heijn zit om de hoek

Als we op het punt staan om naar de Efteling te gaan, bedenk ik mij ineens dat ik eigenlijk helemaal niets te eten, te drinken of te snoepen heb meegenomen. Gelukkig zit de Albert Heijn onder het hotel. Voordat we naar de Efteling gaan duik ik hier dus naar binnen om wat dingen in te slaan. Ook handig voor als je b.v. tandpasta of deo vergeten bent.

#9: Kindvriendelijk tot in de haarvaten en leuk voor de ouders

Dat we dit geschikt vinden voor gezinnen met kinderen blijkt al wel uit de bovengenoemde redenen. Het hotel houdt rekening met kinderen en dat blijkt uit heel veel kleine dingetjes. Er is voldoende ruimte. Er staan kinderstoelen. Er zijn plekken waar gespeeld kan worden. De vloerbedekking in het hotel heeft patronen die kinderen aanspreken. Denk aan een weg met een zebrapad. In de douche hangt shampoo voor volwassenen maar ook kindershampoo, op kinderhoogte. Er staat een krukje bij de wastafel zodat de kinderen er goed bij kunnen. En voor een paar euro huur je een bolderkar voor een dag.

Maar soms slaat kindvriendelijkheid in hotels een beetje door en voel je je als ouder alsof je in een kinderparadijs zit. Dat is hier niet het geval. De inrichting en de ruimte bieden juist ook ons, ouders, rustige plekken. Alle hotelruimtes bevinden zich op dezelfde verdieping. Als Bob en ik ’s avonds nog een drankje drinken in de hotelbar zitten we vlak om de hoek bij onze kamer. We zijn dus in de buurt mocht er wat zijn maar hebben de vrijheid om buiten de kamer in de hotelbar wat voor onszelf te doen.

guesthouse hotel kaatsheuvel bolderkar
Wil je wat extra spullen meenemen naar de Efteling of is je kind nog te klein om de hele dag te lopen? Bij het hotel kan je een bolderkar huren.
guesthouse hotel kaatsheuvel bar
Wij drinken ’s avonds nog een drankje in de hotelbar als de kinderen liggen te slapen. Fijn dat de bar en de kamers op dezelfde verdieping liggen.

#10: Gratis parkeren

Over dit punt kunnen we kort en krachtig zijn. Hoe fijn is het om op enkele meters van het hotel gratis te kunnen parkeren. Guesthouse Hotel Kaatsheuvel ligt boven een aantal winkels, onder andere de Albert Heijn. De ruime parkeervoorziening is ingericht voor het winkelende publiek en hotelgasten. Zonder enige moeite vinden wij een parkeerplaats en staan we met enkele stappen in het hotel.

Vind je het geen prettige gedachte om je auto op een openbare parkeerplaats te laten staan? Geen probleem. Er wordt toezicht gehouden op de parkeerplaats en ’s nachts sluiten ze het parkeerterrein af.

Zou jij een keer in Guesthouse Hotel Kaatsheuvel willen overnachten?

Meer informatie over het hotel is op hun website te vinden, maar je kunt ook boeken via Booking.com als je dat handiger vindt.

Meer lezen

Op zoek naar andere leuke uitjes en activiteiten in Brabant? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Guesthouse Hotel Kaatsheuvel. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.