Raveleijn show in de Efteling en bourgondisch dineren bij Het Wapen van Raveleijn

Sinds Saskia het Franse themapark Puy du Fou bezocht wil ze de Raveleijn show in de Efteling zien. Raveleijn is gemaakt in samenwerking met Puy du Fou en als het net zo’n spektakel is, dan is de show een absolute ‘must see’.

Lees hier ons blog over Puy du Fou.

Het verhaal van Raveleijn

Het verhaal van Raveleijn is geschreven door Paul van Loon. Op de website van de Efteling staat een korte beschrijving: “Achter de stadspoort wacht een angstig volk op de dag dat de legende waarheid wordt: op een dag zullen vijf ruiters hen bevrijden van jarenlange onderdrukking. Zij zullen komen om Graaf Olaf Grafhart en zijn vijf-koppige monster voorgoed uit de stad te verbannen.”

Voordat wij naar de Raveleijn show in de Efteling gaan hebben we niet meer gelezen dan deze summiere beschrijving. Ik wil ook niet meer lezen, ik wil me laten verrassen. Al heb ik vooraf al hoge verwachtingen van de show, dit komt omdat ik in Frankrijk heb gezien wat de makers van Puy du Fou kunnen.

De Raveleijn show in de Efteling

We zoeken een plekje op de tribune. Zou het uitmaken waar we gaan zitten? We kiezen voor een plek ergens halverwege. Een dag later ga ik nog een keer met C. naar de Raveleijn show in de Efteling, dan zitten we iets meer aan de zijkant vooraan. Precies tegenover de poort. Vanaf beide plekken kunnen we de show goed zien, al is de beleving net anders.

De show begint met een roepende man op de tribune. Het blijkt de vader te zijn van Thomas, Maurits, Lisa, Emma en Joost, de vijf kinderen die de hoofdrollen spelen in de Raveleijn show. Hij zoekt zijn kinderen. Maar die hebben ondertussen een geheime poort ontdekt. Ze lopen door de poort en veranderen daarna in volwassen ruiters. Dat is het begin van een heel spektakel, echt van het niveau zoals we dat bij Puy du Fou ook gezien hebben.

De ruiters zijn terecht gekomen in Raveleijn, waar graaf Olaf Grafhart de baas is. Ze kunnen hem alleen verslaan als ze daarvoor speciale krachten gebruiken met vuur, hout, water, metaal en aarde.

"<yoastmark

De elementen komen op verschillende manieren terug, voor 'Vuur' is indrukwekkend.
De elementen komen op verschillende manieren terug, voor ‘Vuur’ is indrukwekkend.
Als de draak tot leven komt kijken we onze ogen uit, wat een spektakel.
Als de draak tot leven komt kijken we onze ogen uit, wat een spektakel.
Net als we denken dat het niet nog spectaculairder kan worden, gebeurt dat wel.
Net als we denken dat het niet nog spectaculairder kan worden, gebeurt dat wel.
Happy end!
Happy end!

Wij kijken onze ogen uit. Ridders die opeens naar beneden komen, spannende gevechten en een vuurspuwende draak. Vooral zoon C. gaat er helemaal in op en geniet voor meer dan 100% van het spektakel. Ik weet niet of hij de verhaallijn helemaal snapt, ik heb er zelf in ieder geval de eerste keer wat moeite mee. Gelukkig zegt C. na afloop: “Gaan we hier morgen nog een keer naar toe?”. Van dochter M. en hun vader hoeft dat niet zo nodig, maar ik wil best een tweede keer naar de Raveleijn show in de Efteling. De volgende dag genieten we opnieuw van de voorstelling. Vanaf een andere plek ziet het er echt anders uit. Ik kan het verhaal nu ook beter volgen.

Eten bij Het Wapen van Raveleijn

Na de voorstelling eten we bij Het Wapen van Raveleijn. Vooraf heb ik een tafel voor 4 personen gereserveerd. Dat is maar goed ook, want het hele restaurant zit vol. We gaan hier bourgondisch dineren.

Eerst krijgen we een plankje met het voorgerecht: kaas, vlees en brood. De kinderen eten al wat mee. Ze hebben honger na een hele dag rondstruinen in de Efteling. Dan worden alle kinderen opgehaald door een medewerker. Ze mogen mee om hun eigen plankje met eten op te halen. “Kijk eens wat lekker allemaal” glundert C. M. is minder blij met het plankje, maar ze is ook wel een hele kieskeurige eter. Wij krijgen een gebraden kippetje met groenten voor twee personen. Mjammie, wat heerlijk. Helaas is het kindermenu voor onze 8- en 10-jarige aan de kleine kant, ze eten daarom wat met ons mee en we krijgen extra brood.

De bourgondische maaltijd wordt afgesloten met een lekker ijsje voor de kinderen en een taartje voor de volwassenen. Wat is dit een leuke en lekkere afsluiter van een dag in de Efteling!

Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook lekker.
Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook lekker.

DVD en boek van Raveleijn

Wil je na de show extra nagenieten of kies je voor extra voorpret? In beide gevallen is het tof om de dvd en/of het boek van Raveleijn aan te schaffen. Hoewel het verhaal niet exact hetzelfde is als de Raveleijn show in de Efteling is het wel erg leuk om te kijken of te lezen. O.a. bij Bol.com kun je de dvd en het boek kopen:

Praktische informatie

De Raveleijn show in de Efteling is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van het pretpark. Je moet echter wel vooraf een entreekaartje halen voor de voorstelling. Dat doe je bij een kaartjesautomaat op het plein voor het Raveleijntheater. Wij doen dit meteen aan het begin van de dag zodat we zeker weten dat er nog kaartjes zijn voor de laatste voorstelling. Waarom we hiervoor kiezen? Zodat we niet de hele dag de tijd in de gaten moeten houden en we het een mooie afsluiting van de dag vinden.

Aan het begin van de dag halen we onze kaartjes voor Raveleijn.
Aan het begin van de dag halen we onze kaartjes voor Raveleijn.

De adviesleeftijd voor de Raveleijn show is de Efteling is 6 jaar. Wat ons betreft een goede richtlijn. De voorstelling duurt circa 25 minuten.

Voor het diner bij Het Wapen van Raveleijn moet je vooraf reserveren. Dit kan eenvoudig via de website van de Efteling. Voor volwassenen kost het driegangendiner 29,95 euro en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar 16,50 euro (prijspeil 2018). Dit is inclusief drankjes. Lunchen kan al la carte, hiervoor is reserveren niet nodig.

Het is mogelijk om de Raveleijn show in de Efteling te combineren met dineren bij Het Wapen van Raveleijn zónder parkbezoek. Je moet dan verplicht reserveren via de website of de klantenservice van de Efteling.

Meer lezen

Op zoek naar meer info over de Efteling? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de Efteling. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.