Kinderkookworkshop Kenny Koken bij Van der Valk

2
268

Met z’n tweeën uit eten gaan zonder een oppas voor je kinderen te regelen? Dat kan als ze mee doen aan de kinderkookworkshop Kenny Koken bij Van der Valk. Blogger Iris ging met haar gezin naar Van der Valk Nieuwerkerk om dit leuke concept te proberen.

Kinderkookworkshop Kenny Koken bij Van der Valk

Hotel-restaurantketen Van der Valk heeft in een aantal steden een leuk concept: Kenny Koken. Ouders kunnen lekker rustig a la card dineren, terwijl hun kroost haar eigen eten bereidt tijdens de kinderkookworkshop.

De kids beginnen al te juichen als ze het horen: vanavond gaan we naar Kenny Koken! Hotel van der Valk Nieuwerkerk ligt op een gunstige plek in de randstad: direct na afslag Zevenhuizen/Nieuwerkerk aan de A12. Als er genoeg animo is, wordt hier elke vrijdagavond vanaf 17 uur het kinderkoken gegeven.

Hallo Van der Valk!
Hallo Van der Valk!

We worden vriendelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid. De mensen met kinderen die zich voor Kenny Koken hebben opgegeven, worden vlakbij het kookgedeelte geplaatst. Heel handig. Er liggen al potloden klaar en een papieren placemat met spelletjes, puzzels en kleurplaten.

Een aardige dame komt onze kinderen verwelkomen. “Kom, dan gaan we vast wat te drinken inschenken”, stelt ze voor. Braaf volgen ze haar. Ze komen terug met volgeschonken bekertjes. Ondertussen krijgen de volwassenen de kaart. Na een paar slokjes drinken is de dame terug. Ze legt de kinderen uit dat ze een eigen schort om krijgen en een koksmuts met hun naam er op. Daarna mogen ze patatjes komen maken.

Komkommergezichtjes

Ze blijven een tijdje weg, dus ga ik even kijken wat ze aan het maken zijn. Ik vind ze op een rijtje aan het buffet. De jongens staan op een krukje. Met een ernstig gezicht zijn ze met een vrij bot mes aardappels aan het snijden tot patat. “Mama, wil je even helpen? Ik wil de stukjes precies gelijk maken”, vraagt B. (8). Ik zie zijn broertje T. (6) ook wat moeilijk kijken, maar de aardige medewerkster komt te hulp. “Zal ik jou dan even helpen, T.?”. Alle gesneden patatjes gaan in een bakje met hun eigen naam er op, zodat ze zeker hun eigen baksels opeten straks. De kinderen mogen nog een snack kiezen die ze erbij krijgen. Dan gaan de bakjes mee naar de echte keuken. De kinderen mogen tijdens het wachten een salade maken voor bij hun eten. Het worden vrolijke bordjes met komkommergezichtjes voor de jongens.

Zelf patatjes snijden.
Zelf patatjes snijden.

Hamburgers of pannenkoeken

De zelfgemaakte patatjes met snacks worden opgediend als de volwassenen aan hun voorgerecht beginnen. Goede timing, want zo zitten we toch af en toe met zijn allen aan tafel. Ze smaken goed, mama heeft er even een paar getest…

Al vrij snel na de laatste hap worden de kinderen weer opgehaald. “Wat willen jullie nu maken?”. B. kiest voor een hamburger, T. voor een pannenkoek en E. wil even niets. Zij zit nog even lekker aan haar tomatensoepje.

Er kan van alles op de hamburger.
Er kan van alles op de hamburger.
Pannenkoeken doen het ook altijd goed bij kinderen.
Pannenkoeken doen het ook altijd goed bij kinderen.

B. krijgt een plaatsje aan de linkerkant van het middenbuffet toegewezen. Daar staan allerlei bakjes met beleg voor de hamburgers. Hij krijgt een broodje van de kok. Voor zijn neus wordt het vlees klaargemaakt. HIj hoeft niet veel te doen, want hij wil alleen een droog broodje met daarop de hamburger. Vooruit dan maar, er mag een plakje kaas bij. Al snel is hij klaar. Zijn broertje versiert intussen zijn pannenkoek. Aan de begeleidster vertelt hij, dat hij eigenlijk graag koekjes wil bakken. “Dat mag strakjes, eerst mag je nog een cupcake versieren”, zegt zij. Dat vinden onze kids wel interessant! De Cupcakecup is bij ons een populair tv-programma, dus ze vallen direct in de rol van kandidaat en doen hun best voor de mooiste cupcake. Die daarna natuurlijk gelijk opgegeten wordt. Er zit veel kleurstof in de botercrème, dus ze krijgen mooie blauwe en groene monden.

Ondertussen krijgen de volwassenen het hoofdgerecht opgediend. Doordat de kinderen helemaal begeleid worden in het koken, kun je als ouder rustig eten en bijpraten. Ook wel eens fijn.

Net als op tv: zelf een cupcake versieren.
Net als op tv: zelf een cupcake versieren.
Een en al kleurtjes.
Een en al kleurtjes.
Cupcake met kleurstof....
Cupcake met kleurstof….

Koekjes bakken

Na de cupcake mogen de kinderen nog een leuke dierenbeker komen uitzoeken en die volspuiten met softijs. Ze zitten eigenlijk al behoorlijk vol, dus T. doet er maar een klein beetje in. B. vraagt of hij een lege beker mag. Ook dat is geen probleem.

Als ook het ijsje op is, haalt de begeleidster de kinderen weer op. “T., het is eindelijk tijd voor je koekjes!”, zegt zij. T. begint te stralen en loopt enthousiast mee. Ze krijgen alle drie een bal deeg en een deegroller. Daarna mogen ze verschillende vormpjes uitsteken. Alle kinderen krijgen een vel bakpapier met hun naam er op. T. krijgt er geen genoeg van en maakt een hele stapel. Bij het weggaan krijgen ze de koekjes in een doosje mee. Gelukkig maar, want ze zitten goed vol. Ook de koksmuts en het schort mogen ze houden. Die krijgen een mooi plekje in ons speelkeukentje.

Koekjes bakken.
Koekjes bakken.
De kinderen zijn de hele avond bezig met al het koken en bakken.
De kinderen zijn de hele avond bezig met al het koken en bakken.

Praktische informatie

Kinderen kunnen vanaf 12,50 euro meedoen met de kinderkookworkshop Kenny Koken. Vooraf reserveren is wel nodig. Het wordt aangeboden in de Van de Valk hotels in Den-Haag Nootdorp, Houten en Maastricht. En Nieuwerkerk, maar die wordt niet genoemd op de website. Het is ook leuk om met een kinderfeestje naar toe te gaan.

In veel van de andere Van der Valk hotels is er kinderanimatie bij het Live Cooking buffet en de zondagsbrunch. Ook daar kunnen kinderen wat te eten klaarmaken, maar wel een stuk minder uitgebreid dan bij Kenny Koken.

Zouden jouw kinderen het leuk vinden om de kinderkookworkshop Kenny Koken te doen?

Meer lezen

Op zoek naar meer plekken waar je samen met kinderen van eten kan genieten? Klik & kijk voor inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

2 REACTIES

    • Er is geen strakke leeftijdsgrens, maar het is natuurlijk wel handig als ze het niet eng vinden om zonder papa en mama iets te doen en ze enige mate van zelfstandigheid hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.