Klimmen en airtuben bij De Uithof in Den Haag

0
142

Wat doe je als het in Nederland eindelijk een paar dagen lekker weer is en de stranden en zwembaden overvol zijn? Dan zoek je een momentje van verkoeling op een indoor skipiste. Bij de Uithof in Den Haag gaat blogger Daphne airtuben en klimmen met haar twee oudste dochters.

Klimmen en airtuben bij De Uithof in Den Haag

In de Uithof in Den Haag is van alles te doen. Onder andere skiën, karten, laser gamen, airtuben en dus klimmen. Daarnaast is er vanaf 22 juni 2016 tot en met 28 augustus 2016 het allergrootste speelparadijs voor kinderen. Voor 8 euro per kind mogen ze daar de hele dag spelen en klimmen. Kijk hier voor meer informatie en openingstijden. Wij kiezen ervoor om te klimmen en airtuben.

Airtuben bij de Uithof in de zomer

Buiten is het minimaal 20 graden als ik op de vliering warme kleding zit uit te zoeken. We gaan airtuben en nemen skibroek, jack en handschoenen mee. Met een tas vol warme kleding rijden we richting Den Haag. De Uithof staat goed aangegeven en er is voor de deur voldoende gratis parkeerplek. In de kleedkamer doen de meiden hun skipak aan over hun korte broek en zomerhemdje. De slippers worden omgeruild voor een paar warme sokken en snowboardschoenen. De laatste leen je van de Uithof. Tot slot een helmpje op, handschoenen aan en dan mogen we de kou in. Van 25 graden buiten naar -5 graden binnen, dat is best even wennen.

Airtuben
Airtuben

Met een band mogen de meiden op de liftband die ze naar boven brengt. Dan nog een klein trappetje op. Eenmaal boven besluit de oudste dat ze het toch een beter plan vindt als ze haar zusje even voor laat gaat. Het ziet er van boven best spannend uit. Er is niemand op de baan om de kunst bij af te kijken. Gelukkig zijn er zusjes.

N. gaat in de band zitten en schiet de baan over, tot ze in het luchtkussen achter de baan wordt gelanceerd. Met grote ogen kruipt ze het kussen af. Dit is leuk! Enthousiast rent ze met de band weer naar boven. De bandlift vindt ze wel eng. Waar ik denk de oudste nog een peptalk te moeten geven, klimt zij nu ook de band in en komt even later langs gesuisd. Net zo enthousiast komt ze van het luchtkussen af en rent weer naar boven.

Nadat ze allebei een aantal keer geweest zijn, komt de oudste melden dat ook ouders eraf mogen. Even later zit ik in de band. Als ik beneden aankom, ben ik het geheel met de meiden eens. Dit is echt heel erg leuk om te doen. Gelukkig wil N. na een tijdje niet meer en mag ik in haar band, zij maakt de foto’s. Na 45 minuten zit onze tijd er helaas op en besluiten we met elkaar dit absoluut nog eens te gaan doen.

Dan is het tijd om alle warme kleding weer uit te doen en besluiten we buiten in het zonnetje even op te gaan warmen. Broodje erbij en wat energie opdoen voor het klimmen.

Airtuben kost 7,50 euro voor 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Klaar voor de start.
Klaar voor de start.
Daar gaat ze.
Daar gaat ze.
Het leukste moment.
Het leukste moment.

Instructie bij de klimmuur

Bij binnenkomst hebben we de klimmuur al gezien en een kwartier voordat we onze afspraak hebben stuiteren de meiden de klimhal binnen. Gelukkig is het er niet druk en mogen ze meteen mee komen. We krijgen instructie over hoe het klimmen in zijn werk gaat. Dit gaat vooral over de veiligheid. Over het klimmen hoeft bijna niets verteld te worden, kinderen weten zelf prima hoe dat moet. We krijgen een uitgebreide uitleg over het materiaal, het tuigje waar we in zitten, de touwen en de belangrijke controles die je bij elkaar uitvoert voordat je naar boven mag gaan. De instructeur vertelt het allemaal op een vrolijke en leuke manier, laat de meiden zelf ook nadenken en legt alles rustig uit met voldoende herhaling. Ook leren ze welke klimroutes voor hen geschikt zijn en hoe ze deze vinden. Er staan nummers bij en als je gaat klimmen probeer je zoveel mogelijk één kleur aan te houden. Dat is jouw route.

Goed luisteren naar de uitleg.
Goed luisteren naar de uitleg.

Klimmen met kinderen bij de Uithof

Na de uitleg mag ik, als zekeraar, eerst aan de slag. Met een versje erbij – trekken, beneden, beneden, boven, boven – leer ik hoe ik mijn handen moet houden. Het touw moet op spanning blijven als de meiden naar boven klimmen. Na even oefenen lijkt het erop dat ik dat voldoende goed kan en wordt J. als eerste vast gemaakt.

Na de controles bij elkaar mag ze een stukje omhoog klimmen. Ze gaat als een speer. Alleen het loslaten zodat ik haar naar beneden kan laten zakken, kost even wat overredingskracht. Dat is toch wel heel eng. De tweede keer mag ze klimmen zo hoog als ze wil. Ze klimt iets verder dan de eerste keer en laat zich iets makkelijker naar beneden komen.

Dan is N. aan de beurt. Zonder één keer naar beneden te kijken klimt zij in een razend tempo helemaal naar boven toe. Ze heeft al bij haar zus kunnen afkijken en is vast beraden helemaal tot boven te gaan. Ook haar kost het even moeite om los te laten, maar snel staat ook zij weer met beide benen op de grond.

De meiden zoeken een nieuwe route en al snel hangt J. weer halverwege. Ze klimmen met enorm veel gemak naar boven en het is goed opletten om het touw op spanning te houden. Beide meiden proberen 3 routes en ook J. komt uiteindelijk helemaal tot boven. N. wil graag een moeilijkere route uitproberen, maar haar armen en benen zijn daar nog iets te kort voor. Na een uur klimmen zijn vooral mijn armen er wel een beetje klaar mee, de meiden kunnen er geen genoeg van krijgen.

In een keer naar boven toe.
In een keer naar boven toe.
Naar beneden is best spannend.
Naar beneden is best spannend.
Naar beneden met tips van je zus.
Naar beneden met tips van je zus.
Als zekeraar moet je continu alert zijn.
Als zekeraar moet je continu alert zijn.

De tuigjes gaan uit. De meiden mogen los klimmen op een lagere muur waar een dikke mat onder ligt. Hier proberen ze van alles uit en hangen ze op de meest vreemde manieren aan de muur. Wat heerlijk om zo onbevangen, zonder angst om te vallen, bezig te kunnen zijn. Na een tijdje worden de armen moe en gaan de handen zeer doen. Het is tijd om de klimhal te gaan verlaten. Maar niet zonder de belofte dat we hier nog een keer naar toe gaan. Misschien dat ik het dan zelf eens moet gaan proberen…

Klimmen zonder tuigje op de lage muur.
Klimmen zonder tuigje op de lage muur.

Praktische informatie klimmen bij de Uithof

Wil je zelf bij de Uithof gaan klimmen met kinderen? Iedere eerste woensdagmiddag van de maand kan dit voor 5 euro per kind. Voor het zekeren moet er wel een volwassene bij zijn. Ik had in m’n eentje 2 kinderen bij me, dat is prima te doen. Alleen voel je na afloop je armen wel. Ook op andere tijden kan je terecht voor een introductieles, je betaalt dan voor een ouder-kind instructieles 18 euro (prijspeil 2016). Qua kleding is sportkleding het handigste. Schoentjes kan je daar lenen (vanaf maat 34), maar gymschoenen zijn net zo handig. Voor mogelijkheden, tarieven en openingstijden kijk je hier

Zouden jouw kinderen zo’n actief dagje bij de Uithof ook zo geweldig leuk vinden?

Meer lezen

Op zoek naar meer actieve uitjes? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de Uithof. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.