Gallisch dorp in Bretagne: Le Village Gaulois

1
250

Het is alweer een paar jaar geleden dat we verrast werden door Le Village Gaulois: een Gallisch dorp in Bretagne. Vergelijkbaar met het Archeon, maar dan kleiner. Gewoon lekker simpel vermaak. Ik hou er van.

Le Village Gaulois

Voor een vriendelijk prijsje mag je bij Le Village Gaulois naar binnen. In 2011 betaalden we voor de volwassenen 5 euro per persoon, voor dochter M. 4 euro en zoon C. viel in de leeftijdscategorie t/m 3 jaar en was gratis. Ik zag op de website van Le Village Gaulois dat de prijzen nu met een euro zijn verhoogd. Wij hadden er een heerlijke dag en in 2011 schreef ik er dit over in mijn vakantiedagboekje:

We waren vanochtend mooi op tijd bij het Gallische dorpje en het was nog lekker rustig, toen we om half drie weggingen was het een stuk drukker. Er waren allemaal leuke dingen te doen waarbij je zelf ook actief mee moest doen. Zo was er een draaimolen die we zelf moesten aandraaien en een schommelschip dat we zelf moesten laten schommelen. Er waren allerlei soorten huisjes, veel spelletjes en bootjes om in te varen. Er hoorde ook een Afrikaans dorpje bij, dat is ontstaan omdat het Le Village Gaulois het onderwijs in Afrika steunt. Voor de kinderen maakte het niets uit dat ze zo vanuit de Gallische periode Afrika binnen stapten, ik vond het wel een beetje apart…“.

We aten heerlijke crêpes en picknickten later met ons meegebrachte eten. Maar nu genoeg woorden. De foto’s van ons bezoek aan het Gallisch dorpje vertellen veel meer.

Le Village Gaulois in Bretagne

Hey gaaf, een echte stadsmuur met een poort om binnen te komen bij dit Gallische dorpje. Tja, de boel moet natuurlijk goed verdedigd worden.

Een draaimolen van hout in het Gallische dorp.

Het Gallisch dorp is een openluchtmuseum waar voor kinderen genoeg te doen is.Een van de eerste ‘attracties’ die je tegen komt is de houten zweefmolen. Dat betekent hard werken voor ons, want hij draait niet vanzelf… M. en C. zaten te glunderen in hun houten bakje en wij maar draaien. Gelukkig was het nog niet zo warm!


Gelukkig waren de Galliërs erg sterk, dus tillen ze zo een plateau met Camiel erop. Camiel is er al helemaal klaar voor om vanaf deze hoogte de speer te gaan werpen.


Voor kinderen is er van alles te spelen. Vaak mogen wij helpen, want die lieve Galliërs hadden nog geen machines. Dus geen paardenkracht, maar mama- of papakracht om  de boel in beweging te brengen. Dit treintje met wijnvaten viel erg in de smaak.


Stralende koppies als Gerard met ze rondloopt over het terrein en zij in het karretje mogen staan.


Geen gewone schommel of door machines aangedreven schommelboot (zoals we die van alle pretparken wel kennen), maar een echte houten schommelboot.

Kanoen bij Le Village Gaulois in BretagneDe Galliërs hadden ook houten kano’s. Die wilden we natuurlijk proberen. De Franse regels waren streng, ook de volwassenen moesten een zwemvest aan als ze wilden kanoën. Ik vond het echt onzin (je zag zo’n beetje de bodem), maar mijn Frans is te slecht om de discussie daarover aan te gaan. Nou ja, dan maar aan doen en het goede voorbeeld geven aan de kinderen.

Openluchtmuseum Le Village Gaulois in Bretagne

Le Village Gaulois

Gallisch dorp met kinderen

Gallisch dorp Bretagne

Vakantie met kinderen in Bretagne bezoek het Gallisch dorp

Een impressie van het terrein. Ook bij wisselvallig weer kan je prima naar Le Village Gaulois, want in de verschillende huisjes/hutjes is van alles te doen.

Reataurant Le Village Gaulois Er is een overdekt terras waar je in ieder geval heerlijke crêpes kan kopen. Bij onze kinderen altijd een succesnummer!

 

De Galliërs hadden verschillende soorten woonverblijven. De donkere grot viel bij M. en C. niet zo in de smaak, maar er samen met papa op klimmen was wel leuk.

Openluchtmuseum Le village Gaulois

Rennend over een kronkelpaadje (gemaakt van boomstammetjes) op weg naar het volgende huisje.


De Galliërs hadden een ingenieuze manier om water omhoog te takelen. Dat wilden wij natuurlijk ook uitproberen. Inmiddels scheen de zon volop, dus een beetje nat worden was helemaal niet erg.

 

Gallisch dorp met kinderenVoor deze spelletjes moest je best behendig zijn… Wij waren onder de indruk van wat ze allemaal van hout hadden gemaakt en wat er allemaal te doen was.

 

Altijd leuk: een puzzel waar je iets van kan leren. Het viel nog niet mee om ‘m goed in elkaar te zetten omdat de puzzel verticaal staat. Gelukkig kon Gerard helpen en af en toe wat vasthouden.

Le Village Gaulois met kinderen

Afrikaans schooltje in Gallisch dorpjeEen beetje een raar plekje in het Gallisch dorp: een Afrikaans dorpje met een schooltje… Vanuit Le Village Gaulois wordt er steun gegeven aan Afrika en op deze manier worden de bezoekers erover geïnformeerd.

Ga jij op vakantie naar Bretagne met de kinderen? Dan is Le Village Gaulois zeker leuk om heen te gaan.

Meer lezen

Bretagne is prachtig. Meer over dit bijzondere stukje van Frankrijk kan je hier lezen:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.