Le Cheval Rouge: het perfecte plekje in Bretagne

Googelend naar de perfecte vakantiestek vond Saskia in 2011 Le Cheval Rouge in Bretagne. Het is zo’n plekje dat je eigenlijk voor jezelf wil houden. Maar omdat wij niet snel een tweede keer naar dezelfde plek gaan, wil ze jullie best tippen.

Ligging en omgeving Le Cheval Rouge

Le Cheval Rouge ligt aan de noordzijde van Bretagne, bij het kleine dorpje Prat en het stadje Lannion. Dankzij de ligging aan de warme Golfstroom heerst hier een mild zeeklimaat, dat levert prima vakantieweer op met genoeg zon, niet te koud en niet te warm en af en toe een klein buitje. Opvallend vonden wij de grote lokale verschillen in het weer, bij Le Cheval Rouge hadden we soms een bewolkte dag en op een half uurtje rijden was het stralend zomer weer.

Deze streek wordt de Cotes d’Armor genoemd en staat bekend om de roze rotsen (le granit rose). Vanaf Le Cheval Rouge ben je in een half uur aan de kust, zowel in westelijke, noordelijke als oostelijke richting. Genoeg afwisseling qua strandjes dus. Ook de leuke stadjes en dorpjes zijn nooit ver weg, net als de kastelen en andere bezienswaardigheden. Tijdens onze drie weken op Le Cheval Rouge hebben we nooit langer dan driekwartier gereden om iets te bekijken of te bezoeken, zoveel was er te zien.

Nieuwsgierig wat er in de omgeving allemaal te doen is? Houd dan KidsErOpUit in de gaten, er gaat meer over Bretagne volgen.

Accommodatie

Le Cheval Rouge bestaat uit een oude opgeknapte boerderij met 3 gites, ook zijn er 2 chambre d’hotes. In de schuur is een grote ruimte waar kinderen op een minder mooie dag alle ruimte hebben om te spelen. In de boomgaard staan in het hoogseizoen 8 huurtenten voor een echte glamping ervaring. In het voor- en naseizoen kan je met je eigen kampeermiddel hier kamperen, ook dan zijn er maximaal 8 kampeerplekken.

Het mooie van Le Cheval Rouge is de kleinschaligheid die men wil behouden. Dat zorgt voor een heerlijk ontspannen sfeer. Hier hebben niet alleen kinderen een fijne vakantie (herinner je je mijn blog over de Sprookjescamping?), maar ook hun ouders.

Het hoofdgebouw met de gites.
Het hoofdgebouw met de gites.
Zicht op de boomgaard met de camping vanuit een van de gites.
Zicht op de boomgaard met de camping vanuit een van de gites.
Met 8 kampeerplekken blijft er genoeg ruimte over om te spelen.
Met 8 kampeerplekken blijft er genoeg ruimte over om te spelen.

Sanitair en eten

Het sanitair is eenvoudig, maar voldoet prima. Er zijn 2 douches en 2 toiletten. Voor kleine kinderen kan je een badje gebruiken. Verder zijn er wastafels en een afwasplek. Meer heb je toch niet nodig? In de sanitairruimte hangt een grote kaart van de omgeving met tips voor de mooiste plekjes en er is een map in te kijken met toeristische informatie. Op het whiteboard staat praktische informatie over de activiteiten op de camping en een overzicht van wie er in welke accommodatie verblijft.

Helpen bij de afwas.
Helpen bij de afwas.
Het activiteitenbord.
Het activiteitenbord.

Twee à drie keer per week kan je aanschuiven aan de table d’hotes/bbq. Eigenaresse Chantal kookt de meest heerlijke gerechten en houdt hierbij ook goed rekening met de kinderen. Vaak zaten de kinderen bij elkaar aan een tafel; even eten en daarna weer spelen. Ondertussen genoten de ouders van het eten, de gezelligheid en de wijn. Denk er een zonnetje bij en je wil toch direct vertrekken? Als het weer tegen zit, dan verplaatst dit hele tafereel zich naar de schuur. Haardvuurtje erbij en ook daar zit de sfeer er direct in.

Eén keer per week kunnen kinderen mee naar de boerderij van de buurman. Daar worden onder leiding van Le Cheval Rouge-eigenaar Olivier de ingrediënten voor de pannenkoeken verzameld. Ondertussen wordt er een grote tafel buiten gezet, beslag gemaakt, de pannen opgewarmd en alvast begonnen met pannenkoeken bakken. Alle kinderen gaan aan de tafel zitten en al snel zijn de stapels pannenkoeken verdwenen. Daarna is het tijd om zelf te bakken. Alle kinderen mogen helpen en vooral de pannenkoek in de lucht gooien met de grote pan van Olivier is een succes.

Samen aan de kindertafel een ijsje eten.
Samen aan de kindertafel een ijsje eten.
Olivier maakte een hele happening van het uitdelen van de ijsjes.
Olivier maakte een hele happening van het uitdelen van de ijsjes.
Zonnetje, heerlijk eten, wijntje. Dat is vakantie.
Zonnetje, heerlijk eten, wijntje. Dat is vakantie.
Onzeker weer? Dan is de bbq in de schuur. Net zo gezellig.
Onzeker weer? Dan is de bbq in de schuur. Net zo gezellig.
Pannenkoeken eten bij Le Cheval Rouge.
Pannenkoeken eten bij Le Cheval Rouge.
Zelf een grote pannenkoek in de lucht gooien én opvangen.
Zelf een grote pannenkoek in de lucht gooien én opvangen.

Le Cheval Rouge met kinderen

Le Cheval Rouge is een aanrader voor ouders met kinderen in de leeftijd van 1 t/m 12 jaar. In de boomgaard is veel ruimte om te spelen. Er staan ingegraven trampolines, boten die omgebouwd zijn tot de meest geweldige speeltoestellen, dieren en heel veel speelgoed. Jong en oud speelt met elkaar en de meest geweldige fantasieverhalen hoor je voorbij komen.

Op een dag met minder weer trekken alle kinderen naar de schuur. Soms wordt er een film gekeken, maar ook tafeltennissen en sjoelen zijn erg in trek. Camiel was net 2 jaar oud toen we hier waren en vond het geweldig om ballenjongen te zijn als de grotere kinderen aan het tafel tennissen waren of om bij de sjoelbak te assisteren.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd die leuk zijn met kinderen. Natuurlijk het boerderijbezoek, maar ook de oestersafari en het kanoën op zee. Een dagje naar het strand vinden alle kinderen heerlijk en op de heen- of terugweg is een stop bij een kasteel of dorpje dan geen probleem. We zijn een dag naar het Gallische dorp geweest en genoten volop van de activiteiten daar. Ook de boottocht naar Ile de Brehat viel bij de kinderen in de smaak.

Sjoelen. Camiel was er gek op.
Sjoelen. Camiel was er gek op.
Olivier haalde de gestrande boten naar Le Cheval Rouge en bouwde ze om. Gaaf!
Olivier haalde de gestrande boten naar Le Cheval Rouge en bouwde ze om. Gaaf!
Ook op dat ene regenachtige moment bleven de kinderen maar spelen.
Ook op dat ene regenachtige moment bleven de kinderen maar spelen.
De kippen. Als je aan het eten was aten ze alles op wat op de grond viel.
De kippen. Als je aan het eten was aten ze alles op wat op de grond viel.

Prijsniveau

In het hoogseizoen betaal je voor een week glamping in een huurtent 650 euro. Kamperen met eigen kampeermiddel kost circa 35 euro, maar dit verschilt per periode. De 4-persoons gite kost in het hoogseizoen 860 euro per week en de 8 persoons gite 910 euro.  Exacte prijzen zijn te vinden op de website van Le Cheval Rouge.

Le Cheval Rouge op Zoover

En wat zegt Zoover? Dat kan je hier lezen. In november 2014 had Le Cheval Rouge een 9,2.

Meer lezen

Op zoek naar meer informatie over Bretagne en Frankrijk? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Heb je vragen over Le Cheval Rouge en onze ervaringen? Ben je er zelf geweest en wil je je tips delen? Laat gerust hieronder een reactie achter.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelSprookjeswonderland in de winter
Volgend artikelMuggen en Zweden: viel het mee of viel het tegen?
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.