Oestersafari in Bretagne

1
296

In Bretagne deed Saskia een oestersafari en dat was een bijzondere ervaring.

Pas op: eb en vloed

Bretagne heeft een gigantische getijdeverschil. Als het eb wordt zie je het water zich terug trekken en bij vloed komt het water ook heel snel weer terug. Als je iets wil gaan ondernemen in het getijdegebied, dan adviseren we dit altijd te doen met een gids of een local. Je zal namelijk niet de eerste toerist zijn die in de problemen komt vanwege het opkomende water.

Oestersafari in Bretagne

Onder leiding van Olivier, de eigenaar van Le Cheval Rouge, deden wij mee aan de oestersafari. Met de auto reden we naar de kust en trokken daar onze waterproof-schoenen aan. C. ging in de rugdrager en M. liep zelf.

Het wandelen over de zeebodem is ontzettend leuk met kinderen. We kwamen krabben tegen, zagen een zeeduivel, liepen over rotsen en zelfs gedeeltelijk door het water. Ondertussen genoten we van de prachtige omgeving en de zee die we in de verte zagen liggen.

Gaaf, eigenlijk lopen we over de zeebodem.
Gaaf, eigenlijk lopen we over de zeebodem.
Bij vloed staat het huis op een eiland, met eb kan je er lopend komen.
Bij vloed staat het huis op een eiland, met eb kan je er lopend komen.
Oudere kinderen vingen een zeeduivel tijdens de oestersafari.
Oudere kinderen vingen een zeeduivel tijdens de oestersafari.
Krabbetje...
Krabbetje…

Olivier wist precies waar hij de oesters kon vinden en had zich goed voorbereid. Terwijl wij oesters verzamelden, stalde hij de inhoud van z’n rugzak uit: oestermessen, kleine glaasjes, een fles Chablis, citroen en iets anders zuurs voor bij de oesters kwamen er uit. Iedereen die zegt oesters niet lekker te vinden, kan ik aanraden de Bretonse oesters toch te proberen. Zo heerlijk! Verser dan zelf van de rotsen plukken krijg je ze op het land natuurlijk nooit. Gecombineerd met de perfecte locatie doet dat de smaak zeker goed. Alleen al vanwege deze ervaring zou ik terug willen naar Bretagne.

Terwijl wij zaten te smullen, hield Olivier de zee in de gaten en opeens kwam het sein: inpakken en terug lopen. Wij zagen geen enkele dreiging, maar Olivier was onverbiddelijk en spoorde iedereen aan om aan de terugreis te beginnen. Al snel was duidelijk dat hij gelijk had, het water begon ons in te halen en lopend over een hoger gelegen stuk bereikten we keurig op tijd de auto.

Voordat we terug reden naar Le Cheval Rouge keken we nog één keer achterom: ons wandelgebied was compleet overgenomen door de zee!

Ben jij al eens in Bretagne geweest? Vond jij het getijdenverschil ook zo fascinerend?

Alles staat klaar voor de verse oesters.
Alles staat klaar voor de verse oesters.
Het opkomende water haalt ons langzaam in....
Het opkomende water haalt ons langzaam in….

Meer lezen

Nieuwsgierig naar meer Bretagne en Frankrijk? Klik & kijk hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.