LEGO-uitjes in Nederland en Europa: 17 tips

LEGO-uitjes zijn altijd een goed idee. In vrijwel elk gezin is wel een doos te vinden met de kleine gekleurde steentjes en poppetjes. Niet zo gek dat de LEGOLAND-parken en LEGO-evenementen enorme hits zijn onder kinderen. 

LEGO-uitjes in Nederland en Europa

Een rondje door onze eigen blogs en een rondje Google leert ons dat er talloze LEGO-uitjes in Nederland en Europa zijn. Hoog tijd dus om ze op een rijtje te zetten.

LEGO-uitjes in Nederland op willekeurige volgorde:

 1. LEGiOMuseum in Grootegast
 2. LEGOtheek in Eefde
 3. Continium Discovery Center in Heerlen (t/m november 2019)
 4. LEGO Discovery Centre in Scheveningen (vanaf 2020)
 5. LEGO-winkels in Amsterdam en Utrecht
 6. Mini-Billund in Noord-Brabant
 7. LEGO World in Utrecht
 8. LEGO-dagen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen
 9. The Art of the Brick (rondreizende tentoonstelling)
 10. Incidentencity (rondreizende tentoonstelling)

In de rest van Europa zijn ook LEGO-uitjes te vinden. Bekijk deze maar eens:

 1. LEGOLAND Billund in Denemarken
 2. LEGO House in Denemarken
 3. LEGOLAND Duitsland
 4. LEGOLAND Engeland
 5. LEGO Discovery Centre in Oberhausen
 6. LEGO Discovery Centre in Berlijn
 7. LEGOLAND Waterpark in Gardaland, Italië (vanaf 2020)

Lees hieronder meer over deze LEGO-uitjes én onze tips voor bijzonder overnachten in een LEGO accommodatie.

Ninja-turtles van LEGO
Ninja-turtles van LEGO

LEGO-uitjes in Nederland

Van winkels tot een museum en van een Dicovery Centre tot een ware LEGOtheek. Je vindt hier een verzameling LEGO-uitjes in Nederland. 

LEGiOmuseum in Grootegast

Een museum vol met LEGO, dat staat in het noordelijk gelegen Grootegast. De voormalige LEGOfabriek herbergt nu het LEGiOmuseum. Hier kun je leren over de geschiedenis van LEGO, mogen kinderen hele dorpen bouwen en zijn al hele steden van LEGO gebouwd.

Lees hier hoe Iris en haar kinderen het museum vonden

Lego-uitjes in Nederland en Europa
In het LEGiOmuseum staat de Martinitoren

LEGOtheek in Eefde

Kidseropuit is er nog niet geweest, maar nieuwsgierig zijn we zeker. In de LEGOtheek mogen kinderen allerlei grote en kleine LEGO-setjes lenen of er ter plekke mee bouwen. 

Continium Discovery Center Heerlen

In het Limburgse Heerlen vind je het Continium Discovery Center. Tot en met 30 november 2019 is het beste van World of Bricks te zien in dit interactieve wetenschapsmuseum. Kinderen maken de hoogste torens, de snelste auto’s of helpen mee met het maken van een LEGOpuzzel van de Mona Lisa. Annemiek was al eens eerder in het Continium en beleefde met haar kinderen een geweldige avond

Een douanehuisje, compleet van LEGO
Een douanehuisje, compleet van LEGO

LEGO Discovery Centre in Scheveningen

De opening is een beetje vertraagd, maar in 2020 zal het eerste echte LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen openen. In de interactieve ministad is van alles te beleven voor kinderen. En in de 4D-bioscoop krijgt film kijken een heel andere betekenis.

LEGO-winkels in Utrecht en Amsterdam

Net geopend: de eerste officiële LEGO-stores van Nederland. Je vindt ze in Utrecht en Amsterdam. Heerlen heeft trouwens ook een grote LEGO-winkel, maar dat is geen officiële LEGO-store. De winkel in Amsterdam is de enige LEGO flagshipstore.

Mini-Billund in Noord-Brabant

In een oude melkfabriek in het centrum van het Noord-Brabantse Wagenberg is Mini-Billund gevestigd. Een attractie over en met LEGO-producten. In verschillende hallen zijn tentoonstellingen opgebouwd, kunnen kinderen zelf bouwen met LEGO en natuurlijk is er ook een LEGO-winkel. 

LEGO World in de Jaarbeurs

Elk jaar vindt tijdens de herfstvakantie in de Jaarbeurs in Utrecht LEGO World plaats. Twee weken lang staat de jaarbeurs op zijn kop, een superleuk LEGO-uitje in Nederland.

Vanuit het hele land komen kinderen naar LEGO World om een compleet van LEGO gemaakte wereld te aanschouwen. Daarnaast zijn er ook springkussens en kunnen kinderen natuurlijk zelf de mooiste bouwwerken produceren.

Fieke en haar kinderen vermaakten zich enorm tijdens dit populaire uitje. 

LEGO World is te gek en ook behoorlijk druk
LEGO World is te gek en ook behoorlijk druk

LEGO-dagen Museum Buurtspoorweg

In het Haaksbergense Museum Buurtspoorweg kunnen kinderen tijdens ‘Bouwen met LEGO’ drie dagen lang naar hartelust spelen met lego, workshops volgen of een ritje maken met de stoomtrein. Houd de website in de gaten voor de exacte data van dit LEGO-uitje in de eerste weken van augustus.

The Art of the Brick

The Art of the Brick is iets heel bijzonders. De tentoonstelling trok wereldwijd al miljoenen bezoekers, onder meer in New York, Los Angeles, Melbourne, Shanghai en Singapore. In 2014 was de tentoonstelling in Amsterdam te zien en wie weet komt hij binnenkort weer naar Nederland. Zeventig kunstwerken van LEGO-bouwsteentjes zijn te zien. Op de site van The Art of the Bricks kun je de tour van de tentoonstelling volgen. 

Incidentencity

Incidentencity is niet om zelf met LEGO te spelen. Het is een rondreizende tentoonstelling van 23 m2 waarop allerlei hulpverleningssituaties zijn nagebouwd. Hier kijk je echt je ogen uit. Incidentencity is regelmatig te bewonderen bij open dagen van hulpdiensten, die zijn sowieso leuk om met kinderen te bezoeken. Bekijk de agenda van Incidentencity hier.

LEGOLAND-parken in Europa

Natuurlijk hoort een bezoek aan LEGOLAND ook in de lijst van LEGO-uitjes in Nederland en Europa. LEGOLAND Denemarken is hét LEGO-attractiepark van Europa, maar er zijn nog meer parken. We zetten ze op een rijtje. 

Handig om te weten: LEGOLAND is een pretpark, LEGOLAND Discovery Centre is eerder te vergelijken met een goede binnenspeeltuin/indoor entertainmentcentrum. Dit zijn dus twee heel verschillende LEGO-uitjes.

LEGOLAND Billund Denemarken

In LEGOLAND Billund kan je je makkelijk twee dagen vermaken. Dompel je onder in een wereld van waterschepen, achtbanen, vliegtuigjes en speeltuinen van LEGO. Een toppark voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. En vergeet niet om je kind zijn/ haar rijbewijs te laten halen in het verkeerspark!

Lees hier alles wat je moet weten over een bezoek aan LEGOLAND Billund. 

In een schip varen en met waterpistolen schieten, hoe cool is dat?
In een schip varen en met waterpistolen schieten, hoe cool is dat?

LEGO House in Denemarken

Een hele bijzondere ervaring heb je bij LEGO House in Denemarken. Het is geen pretpark en geen museum, maar eer is wel volop entertainment. Bouw de mooiste LEGO bouwwerken, digitaliseer je LEGO-vis en ontdek nog veel meer leuke LEGO activiteiten.

Lees hier het blog over LEGO House.

LEGOLAND Duitsland

Vlakbij München ligt LEGOLAND Duitsland. Een park met heel veel attracties die zeker geschikt zijn voor kleinere kinderen. Daphne en haar kinderen hebben hier een hele dag vol plezier rondgelopen. Het fijne van dit park is dat de attracties allemaal dichtbij elkaar liggen. Handig met kleine kinderen. 

Met een treintje kun je LEGOLAND Duitsland van bovenaf bekijken
Met een treintje kun je LEGOLAND Duitsland van bovenaf bekijken

LEGOLAND Engeland

In Engeland is het grootste LEGOLAND park te vinden. Wij zijn er nog nooit geweest, maar horen van anderen hele enthousiaste verhalen. Dit LEGO pretpark hoort in ieder geval op de bucketlist van LEGO-uitjes in Nederland en Europa. 

LEGO Discovery Centre Oberhausen

LEGO-fanaten gaan los in LEGO Discovery Centre Oberhausen. In dit centrum leren kinderen over het productieproces van LEGO-steentjes, mogen ze met een lasergun schieten op vleermuizen, skeletten en andere enge dingen. Er is een miniland, legospeeltuin en nog veel meer., zo ontdekte Suzanne met haar jongens. 

Harry Potter figuren in het LEGO Discovery Center in Oberhausen
Harry Potter figuren in het LEGO Discovery Center in Oberhausen

LEGO Discovery Centre Berlijn

Ook in Berlijn is een Discovery Centre te vinden. Voor groot-LEGO-bezitters die een bezoek brengen aan Berlijn, is er geen ontkomen aan. Vlakbij de Potsdamer Platz bevindt zich het LEGO Discovery Centre Berlijn. Het recept van het centrum is hetzelfde als die in Oberhausen. Met onder meer een Miniland, themapleinen met bijvoorbeeld Ninja Turtles en een heuse LEGO fabriek. 

Een kijkje in de keuken van de LEGO-fabriek in Discovery Centre Berlijn
Een kijkje in de keuken van de LEGO-fabriek in Discovery Centre Berlijn

LEGOLAND Water Park in Gardaland, Italië

In 2020 opent pretpark Gardaland in Italië het eerste LEGOLAND Water Park. Er is nog weinig bekend over wat er te doen zal zijn. Maar hé, een combinatie van LEGO en zwemmen, dat klinkt als een heel tof LEGO-uitje!

Overnachten in een LEGO accommodatie

Om een LEGO-uitje in het buitenland helemaal af te maken kun je ook in een LEGO accommodatie overnachten. Onze blogger Lineke sliep al eens in een Ninjago hut bij LEGOLAND Billund in Denemarken. Ook tof is het LEGOLAND Castle Hotel en de LEGO Friends room in het LEGOLAND Hotel.

Filmpje van de Ninjago hut in Denemarken:

Weet jij nog meer toffe LEGO-uitjes in Nederland en Europa? Laat een reactie achter onder dit bericht!

Meer lezen

Nieuwsgierig naar meer leuke speelgoeduitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.