Legoland Duitsland, een bijzonder dagje uit voor het hele gezin

0
135

LEGOLAND heeft niet alleen een pretpark in Denemarken, maar ook in Duitsland. Daphne ging naar LEGOLAND Duitsland in Günzburg en ontdekte dat dit park zowel voor jong als oud genoeg te bieden heeft.

Legoland Duitsland in Günzburg

Nadat we twee jaar geleden een dag in Denemarken in LEGOLAND Billund zijn geweest, zijn we enorm benieuwd naar LEGOLAND Duitsland. Het is vanuit Noord-Holland wel een stuk rijden, dus we maken er maar een minivakantie van met twee overnachtingen in het nabijgelegen hotel Weisses Ross. We hebben er zin in!

Lees hier meer over LEGOLAND Billund

Voor openingstijd al naar binnen

Ruim voor openingstijd zijn we aanwezig en zijn daarin niet de enige. Fijn aan zo vroeg zijn is dat je nog vrij dichtbij kan parkeren. We zijn snel aan de beurt bij de kassa en de poorten gaan voor 10 uur al open. Als het park om 10 uur officieel open gaat, staan we te wachten bij onze eerste attractie. Dat het een beetje regent kan de pret niet drukken!

 

Lengte en leeftijdsaanduidingen in LEGOLAND Duitsland

Bij iedere attractie staat aangegeven hoe groot kinderen moeten zijn voor ze ergens in mogen en wanneer dat alleen mag onder begeleiding van een volwassene. Ook staat er regelmatig een leeftijdsaanduiding aangegeven. Dat kinderen bijvoorbeeld 4 jaar oud moeten zijn en minimaal 1 meter lang. E. blijkt precies 1 meter te zijn, maar is nog net geen 4 jaar. Hier is echter geen 1 keer naar gevraagd. Dat is dus aan de ouders zelf om een goede inschatting te maken of een kind ergens aan toe is of niet. Een enkele keer staat er ook een maximale lengte aangegeven. Al deze informatie staat ook in de folder met plattegrond die we bij de ingang krijgen.

Attracties voor de kleinere kinderen

Al snel blijkt dat LEGOLAND Duitsland er prima in geslaagd is genoeg attracties te maken voor de kleinere kinderen. E. vermaakt zich opperbest. Vliegtuigjes, speeltuinen, de rups, bootjes, paardjes, de trein en ze kijkt haar ogen uit in de tempel. Vanaf 3 jaar mogen ze in leuke LEGO-autootjes rijden. Als ouder mag je niet mee. E. botst tegen het eerste muurtje aan en begint te huilen. Het meisje helpt haar wel even, maar voor haar is de lol er af. Ze is niet de enige die nog wat moeite heeft met sturen. In sommige attracties mag ze samen met een grote zus of alleen met een volwassene. Hoewel ze de kano spannend vindt: “Mama, hij gaat omvallen”, giert ze het uit van het lachen in de achtbaan. Veel attracties zijn vanaf 90 cm en een aantal vanaf een meter. Op de vraag wat ze het leukste vond komt een duidelijk antwoord: “De achtbaan!”.

In de rups
In de rups

Attracties voor waaghalzen in LEGOLAND Duitsland

Natuurlijk zijn er ook voor de waaghalzen genoeg leuke dingen te doen in LEGOLAND Duitsland. Er zijn verschillende achtbanen, waarvan wij er twee hebben geprobeerd. J. wil heel graag in een attractie die heel hoog en hard ronddraait en waar je in een soort kleine vliegtuigjes lijkt te hangen. Het ziet er spannend uit, maar ze weet zeker dat ze het wil proberen. Gelukkig is er een speeltuin naast, waar N. en E. lekker kunnen spelen terwijl J. met haar vader in de rij staat. De attractie ziet er spectaculair uit en J. komt er stralend uit: “Het was helemaal niet eng mama, gewoon net alsof je zweeft”. Ook is er nog een waterbaan waar je in een bootje vanaf kan, hier zijn wij vanwege het weer niet in geweest.

Vliegen maar
Vliegen maar
Vliegen in de lucht
Vliegen in de lucht
De wildwaterbaan
De wildwaterbaan
Daar gaan we dan!
Daar gaan we dan!

Speeltuinen in LEGOLAND Duitsland

Door het hele park heen zijn verschillende speelplekken. Voor de allerkleinste kinderen is er Duplo Village. Ook zijn er naast verschillende spannende attracties speeltuinen. Zo hoeft wachten niet vervelend te zijn.

Overal in het park zijn mooie kunstwerken van LEGO te zien. Samen met de poppetjes van LEGO Friends gaan de meiden op de foto. Op sommige plekken kunnen we binnen spelen met LEGO, heel handig als we even moeten schuilen voor de regen.

Duplo Village
Duplo Village
Spelen in grote Duplo huisjes
Spelen in grote Duplo huisjes
Leuke speeltuinen
Leuke speeltuinen

Kijk- en speelplezier in LEGOLAND Duitsland

Naast alle attracties en speeltuinen zijn er diverse shows, een 4D film, LEGOLAND Atlantis en miniland. Helaas moesten we keuzes maken en hebben we niet alles kunnen zien. Achter in het park is een leuke plek om met water te spelen. Deze hebben wij, gezien het weer, alleen van bovenaf bekeken.

Legoland Atlantis
LEGOLAND Atlantis
Kijken bij de kwallen
Kijken bij de kwallen
Een zeester aanraken
Een zeester aanraken
Miniland
Miniland

LEGOLAND Duitsland, veel attracties dichtbij elkaar

De attracties in LEGOLAND Duitsland liggen vrij dichtbij elkaar. Fijne hieraan is dat je makkelijk kan opsplitsen wanneer niet iedereen ergens in durft of kan. Er zijn zoveel attracties dat het haast niet haalbaar is alles op 1 dag te doen. Wij zijn er geweest van 10 tot 18.30 uur en hebben lang niet alles gedaan.

Wachttijden

Wij waren in LEGOLAND Duitsland op een regenachtige dag in het midden van de zomervakantie. Het park was niet extreem druk toen we er waren. We hebben maximaal 40 minuten ergens voor in de rij gestaan, maar de meeste wachtrijen waren veel korter.

Eten in LEGOLAND Duitsland

In het park zijn veel verschillende eet gelegenheden, de prijzen variëren afhankelijk van waar je wilt eten. Ook is het mogelijk om zelf te eten en drinken mee te nemen, er zijn voldoende plekken te vinden waar je kunt zitten.

Ligging van het park

Praktische informatie: openingstijden en entreeprijzen

Het park is open vanaf 10 uur. De sluitingstijd wisselt per seizoen en het park is soms langer open in het weekend. De attracties sluiten een uur voor het park dicht gaat. Veel mensen gebruiken die tijd om in de winkels rond te kijken of naar Miniland te gaan.

Vooraf online kaarten kopen voor een bepaalde dag geeft korting. Voor een gezin van 5 personen betaal je 177 euro als je vooruit boekt voor een bepaalde dag die dan dus vast ligt. Boek je voor meer dan 4 weken vooruit dan betaal je 155 euro voor 5 personen (prijspeil 2017). Voor 6 euro kan je je auto op het parkeerterrein parkeren. Met de voucher uit de LEGOLAND-brochure hebben kinderen gratis entree, deze brochure kan je ophalen bij speelgoedwinkels in Nederland.

Voor actuele openingstijden en prijzen kijk je op de website van LEGOLAND Duitsland.

Ben jij al eens bij LEGOLAND Duitsland geweest? Hoe vond je dit pretpark?

Meer lezen

Nieuwsgierig welke leuke pretparken er nog meer in Duitsland zijn? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met LEGOLAND Duitsland. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.