5 x waarom wij met DFDS naar Dover in Engeland reizen

0
103
Aan dek is ook genoeg te zien.
Aan dek is ook genoeg te zien.

Heb je vakantieplannen voor Engeland, maar twijfel je nog over de manier van reizen? Wordt het vliegen, varen of treinen? Blogger Jolinda heeft zo haar voorkeur en vertelt je waarom zij het liefste naar met DFDS naar Dover in Engeland reist.

5 reden om met DFDS naar Dover in Engeland te varen

Engeland en dan met name Zuid-West Engeland heeft mijn hart gestolen. De grillige kustlijn, mooie stranden, uitgestrekte groene heuvels, charmante vissenplaatsjes en het platteland; ik ben verliefd op het land van de beleefde Britten. Enige nadeel is dat je zoveel water moet overbruggen om er te komen. Waarom ik dat graag met DFDS Seaways doe, vertel ik je graag. 

De boten van DFDS zijn voor onze kinderen indrukwekkend groot.
De boten van DFDS zijn voor onze kinderen indrukwekkend groot.

#1 Het is voordelig 

Wij zijn niet voor niets Nederlanders, dus proberen we zo goedkoop mogelijk in Engeland te komen. We hebben al eens uitgerekend wat vliegtickets voor 5 personen ons zou kosten, en daar de huur van een grote gezinsauto bij opgeteld. Vliegen lijkt ons een snelle manier van naar Engeland reizen, maar zeker niet de voordeligste. Voor de overtocht van Duinkerken naar Dover betalen wij vele malen minder.

We hebben ontdekt dat de prijzen van de tickets net als bij vliegtickets goedkoper zijn als je vroeg boekt. Als de boot al bijna vol geboekt is, gaan de prijzen omhoog. Andere tips om geld te besparen zijn buiten het hoogseizoen reizen, wat bijvoorbeeld voor de meivakantie geldt. Als je varen in het weekend kunt vermijden, dan kan dat ook nog geld schelen. 

#2 Flexibele tijden

Wij vinden het ideaal om zelf onze vertrektijden te bepalen. Zo kiezen we voor de heenreis voor een vroege vaart om 6 uur. We vertrekken ’s nachts van huis en kunnen lekker doorrijden. Bij Antwerpen wil het verkeer nog wel eens vast staan, daar hebben wij nu geen last van. Wij genieten daardoor ook nog eens van een prachtige zonsopkomst, op zee.

Voor de terugreis kiezen we een tijdstip van 12 uur uit. We overnachten in de buurt van Londen, op 1,5 uur rijden vanaf Dover. Dan hoeven we aan het einde van de vakantie juist niet zo vroeg op te staan om op tijd bij de boot te zijn.

We verlaten Duinkerken bij zonsopkomst.
We verlaten Duinkerken bij zonsopkomst.
Op het dek is het in alle vroegte genieten van het uitzicht.
Op het dek is het in alle vroegte genieten van het uitzicht.
De zon komt mooi op boven zee.
De zon komt mooi op boven zee.

#3 Het is een fijne onderbreking van de reis

De reis naar het zuidwesten van Engeland neemt aardig wat tijd in beslag. Wij doen er ongeveer vier uur over om naar Duinkerken te rijden. Van Dover naar ons vakantiehuis in Bosscastle is het nog eens 5,5 uur. De pauze op de boot van 2 uur is voor ons meer dan welkom. “Mogen we spelen?” We hebben de auto nog niet geparkeerd of de jongste twee staan te popelen om te mogen bewegen. We lopen de trappen op naar de zesde verdieping van de grote boot.

De speelhoek is geschikt voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Mijn zoon van 10 is een vrij rustig exemplaar, hij vermaakt zich ook nog prima zonder de jonge kinderen te storen. De oudste van 12 zit lekker bij ons aan een tafel. De kleine winkel heeft zij al uitgebreid bekeken. Met mensen kijken en een keer naar het dek lopen om de zonsopgang op de heenweg te zien, brengt zij haar tijd goed door.

Er is een winkel aan boord.
Er is een winkel aan boord.
Film kijken is er ook mogelijk.
Film kijken is er ook mogelijk.
Aan dek is ook genoeg te zien.
Aan dek is genoeg te zien.

Je kunt de tijd aan boord natuurlijk ook gebruiken om wat te eten. Op de heenweg eten we onze eigen boterhammen op. Wel halen we nog een lekker kop koffie. De terugreis valt precies rond lunchtijd. We kiezen voor de horizonsnackbar. Een vers broodje voor ons, frietjes voor de kinderen. Ik vind de frietjes niet erg aantrekkelijk, een beetje te slap en zout, maar ons drietal klaagt niet.

#4 Je kunt je eigen auto meenemen

“Gaan jullie naar Engeland? Vlieg je dan op Londen?” Nou nee, wij nemen het liefste onze eigen auto mee. Links rijden is even wennen, de combinatie met een vreemde huurauto, is voor ons niet meteen een ontspannen begin van de vakantie. Die vertrouwde auto, met lekker veel bagageruimte, die moet mee.

Zie je er tegenop om links te rijden? Bedenk dan dat je, als je aankomt in Dover gewoon achter de andere auto’s aan de boot af kunt rijden. De weg door Dover is niet extreem druk, en er is maar één rijstrook. Wij vinden dat prettig, het is altijd even wennen aan welke kant we moeten inhalen (rechts dus).

Achter de andere auto's aan de boot op.
Achter de andere auto’s aan de boot op.
Na een korte check bij de douane kan de overtocht beginnen.
Na een korte check bij de douane kan de overtocht beginnen.

#5 Het is kindvriendelijk: welk kind vindt een boot nou niet leuk?

Wij vinden de overtocht de ideale manier van reizen met kinderen. De lange autorit wordt onderbroken, voor veel kinderen is een boottocht iets bijzonders. Zeker op zo’n grote boot waar ook nog eens heel veel auto’s, vrachtwagens en campers in passen. De eerste keer kijken onze kinderen in ieder geval hun ogen uit. Aan boord is er ook nog genoeg te ontdekken.

Daar zijn de krijtrotsen!
Daar zijn de krijtrotsen!
Dover komt steeds dichterbij.
Dover komt steeds dichterbij.
Het ruime sop.
Het ruime sop.

Wij beginnen onze reis het liefst aan dek, genietend van het uitzicht. Daarna willen de jongste kinderen lekker spelen. Als er na nog geen twee uur varen dan weer land in zicht komt, gaan we natuurlijk weer naar het dek. Daar zijn de beroemde krijtrotsen! Een prachtig gezicht. “Zijn we er nu al?” Dat is duidelijk, niemand heeft zich verveeld tijdens de overtocht!

Hoe reis jij het liefste naar Engeland?

Wat je verder nog moet weten over de ferry naar Dover

Met de ferry van Duinkerken of Calais naar Dover reis je comfortabel naar Engeland. Je mag je eigen auto meenemen aan boord. Er is dagelijks vertrek met keuze uit 54 overtochten.

Het is handig om niet te kort van te voren een overtocht te reserveren, de prijzen variëren net zoals bij vliegtickets. Er is al een overtocht naar Dover vanaf 39 euro, dit is inclusief één personenauto en inzittenden. Kijk op de website van DFDS voor alle tarieven en meer informatie.

Tijdens de reis met DFDS naar Dover in Engeland moet je de auto verlaten en op het parkeerdek achterlaten

Aan boord is een snackbar, een café en een restaurant. Ook is er een winkel, een speelhoek en zijn er verschillende mogelijkheden om te zitten.

Ligging Haven Duinkerken

Meer lezen

Op zoek naar meer informatie over een vakantie in Groot-Brittannië ? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is mede tot stand gekomen in samenwerking met DFDS Seaways. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.