7 x waarom jij met kinderen naar Van der Valk Avifauna wil + WIN!

1
244
Wat gaaf! Het hotel staat ín het Vogelpark Avifauna. Struisvogels voor je balkonnetje.
Wat gaaf! Het hotel staat ín het Vogelpark Avifauna. Struisvogels voor je balkonnetje.

Maartje en haar mannen gaan in Alphen aan den Rijn op stap. Zij ontdekken 7 redenen waarom jij met je kinderen naar Van der Valk Avifauna zou willen. Zo verblijven ze in een mooi ruime Van der Valk familiesuite, brengen ze een bezoek aan Vogelpark Avifauna en maken een boottocht door het Groene Hart… MET WINACTIE!

Nieuwsgierig hoe jij kans maakt op ook zo’n toffe overnachting bij Van der Valk Avifauna? Scroll dan zeker door tot onderaan dit blog.

1. Bijzondere ligging: ín Vogelpark Avifauna

Ik zal eerlijk zijn, wij zijn Van der Valk fans. Als wij met z’n tweeën een nachtje weg gaan, eindigen we regelmatig in een Van der Valk hotel. Bij aankomst in Van der Valk Avifauna merken we dat dit geen Van Der Valk hotel is zoals wij het kennen. Dit hotel ligt namelijk niet direct bij een snelweg maar meer richting de binnenstad van Alphen aan de Rijn. Naast de Oude Rijn en de ingang van een dierentuin: Vogelpark Avifauna. Hoe bijzonder is dat!

Wat opvalt is dat er tegenover het hotel ook boten van Van der Valk Avifauna liggen. De jongens willen direct het vogelpark in maar wij laten ons eerst informeren bij de receptie. We worden vriendelijk geholpen.

Daarna gaan we het park in en dan ontdekken we dat het hotel zelfs ín het Vogelpark Avifauna ligt. Het struisvogelverblijf ligt tegen het hotel aan. Dat betekent dat hotelgasten die op de onderste verdieping verblijven, regelmatig een struisvogelkoppie voorbij zien komen. “Dat wil ik ook!”, zegt zoon J. Ja, dat zou gaaf zijn. Het blijft nog even spannend in welke kamer we eindigen, daar gaan we na het parkbezoek pas naartoe.

Aankomst bij Van der Valk Avifauna
Aankomst bij Van der Valk Avifauna in Alphen aan de Rijn. Het hotel ligt naast de ingang van Vogelpark Avifauna.
Wat gaaf! Het hotel staat ín het Vogelpark Avifauna. Struisvogels voor je balkonnetje.
Wat gaaf! Het hotel staat ín het Vogelpark Avifauna. Struisvogels voor je balkonnetje.

2. Avifauna: de vogels en de shows

Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten van een dierentuin met voornamelijk vogels. Is dat wel leuk? Vinden de jongens dat wel spannend genoeg (ze hebben de spanningsboog van een deurknop) of jagen ze in een keer door naar de speeltuin? Bij binnenkomst in het park is het direct goed. “De struisvogels zijn groot! En die andere zijn coole roofvogels! Die uil kan zijn hoofd helemaal omdraaien en die vogel legt groene eieren en ooievaars brengen baby’s en…”. Gelukkig, dat zit dus wel goed.

We lopen het park door en houden in de tussentijd de tijden van de shows in de gaten. Het loopt al redelijk vol op de tribunes dus wij schuiven snel aan. Deze show gaat over de vogels ‘around the world’. Wij verwachten dat de vogels een voor een geshowd worden maar dat is niet waar. De vogels komen om de beurt de show invliegen. Van kleine gele vogels tot grote paradijsvogels. Met de muziek erbij wanen wij, Stephan en ik, ons bijna in een scene van de ‘Leeuwenkoning’.

Na een hapje te hebben gegeten, gaan we naar de Lori Landing. Daar kun je tropische vogels eten geven. Ze komen op je hand, arm of hoofd zitten. Opeens heb ik niet zo heel stoere jongens meer. Ze vinden het maar wat eng. Stephan neemt de voedertaak dan maar op zich.

Na deze stoere ervaring lopen we nog een rondje en bekijken we daarna de andere show. Die vinden de jongens heel erg gaaf want die gaat over roofdieren. En ja, dat is per definitie natuurlijk erg cool. We zien gieren, uilen, een arend en meer. Inmiddels is het al wat later op de dag en besluiten we richting de speeltuin te gaan.

Kijken bij de pinguïns. Er zijn veel vogelsoorten in Avifauna.
Kijken bij de pinguïns. Er zijn veel vogelsoorten in Avifauna.
Genieten van de vogelshows! De jongens vinden de roofvogels het coolst.
Genieten van de vogelshows! De jongens vinden de roofvogels het coolst.
Wow, de gier komt wel heel dichtbij.
Wow, de gier komt wel heel dichtbij.

3. Avifauna: de speeltuin

De speeltuin ligt aan de rand van het vogelpark en wij lopen eerst een rondje om te ontdekken wat er allemaal is. In het midden van de speeltuin staat een grote toren waar verschillende glijbanen op verschillende hoogtes uitkomen. Aan de linkerkant bevindt zich een soort game-hal met spelletjes en een spookhuis, geschikt voor kids uiteraard. Ook zijn er bootjes, graafmachines, een waterspeelplek en raceautos.

De jongens hebben bij aankomst een bandje om hun arm gekregen (een bandje kost 2 euro). Met dit bandje hebben ze toegang tot de ‘elektrische’ onderdelen in de speeltuin, bijvoorbeeld dus de bootjes. Wij gaan op het terras zitten en de jongens gaan hun gang (loslaten, mama). De bootjes en auto’s zijn erg in trek. Wel spreken we met zoon M. af, hij heeft geen zwemdiploma, dat hij alleen in de bootjes mag als wij erbij zijn. Tegen sluitingstijd lopen we weer richting het hotel.

In de speeltuin is genoeg te doen!
In de speeltuin is genoeg te doen!
Voor 2 euro extra mag je in alle 'elektrische' speelonderdelen. de jongens vinden de bootjes top.
Voor 2 euro extra mag je in alle ‘elektrische’ speelonderdelen. de jongens vinden de bootjes top.

4. Riante familiekamer met zelfs een ‘boven’

Als we onze sleutel van de familiekamer van Van der Valk Avifauna ontvangen, pakken we de lift. We komen binnen in een ruime hotelkamer met een tweepersoonsbed en een keukentje. Even twijfel ik of we in de goede kamer zijn beland, ik zie immers maar één bed. Maar de mannen hebben de trap al ontdekt en stuiven naar boven. Ja, deze hotelkamer heeft een boven. Dat heb ik niet eerder gezien.

Boven is een kamer waar drie bedden opgemaakt staan. De jongens zijn de struisvogels al vergeten want deze kamer is “Echt vet! We hebben zelfs een televisie!”. Ook is boven een badkamer met douche, toilet en bad. Wat opvalt is de ruimte in de kamers. Dat hebben we wel eens anders gezien en zeker met twee jongens is een beetje fysieke ruimte best fijn, if you know what I mean. Wij blijven één nachtje, maar hier zouden we zeker langer kunnen blijven.

De kamer kijkt aan de ene kant uit op de speeltuin van Avifauna en aan de andere kant op de ingang en struisvogelverblijf van Avifauna. We eten ’s avonds in het restaurant dat vlak naast de ingang van het vogelpark ligt, het wordt een gezellig latertje…

Na een goede nacht met af en toe wat vogelgeluiden (“Mama, ik werd wakker van een klepperende ooievaar”), maken we ons op voor het ontbijt. Dat wordt geserveerd in hetzelfde restaurant waar we de avond ervoor hebben gegeten. klein stukje lopen dus. Het is heerlijk. En wat vinden kinderen het toch altijd leuk als ze zelf mogen kiezen. Dan maar even niet zo verantwoord.

We melden ons bij de receptie en krijgen de sleutel van de kamer.
We melden ons bij de receptie en krijgen de sleutel van de kamer.
Ook de kamer voor de kinderen is groot. Er passen met gemak drie bedden in.
Ook de kamer voor de kinderen is groot. Er passen met gemak drie bedden in.
Ook de badkamer is ruim en voorzien van bad, toilet en douche.
Ook de badkamer is ruim en voorzien van bad, toilet en douche.
Uitzicht vanuit de 'kinderkamer' op vogelpark Avifauna.
Uitzicht vanuit de ‘kinderkamer’ op Vogelpark Avifauna.
De ouderkamer kijkt uit op de speeltuin met onder andere het springkussen en de raceauto's.
De ouderkamer kijkt uit op de speeltuin met onder andere het springkussen en de raceauto’s.
Lopend naar het restaurant op 50 meter van het hotel.
Lopend naar het restaurant op 50 meter van het hotel.
Ook het ontbijtbuffet, de volgende dag uiteraard, is heerlijk.
Ook het ontbijtbuffet, de volgende dag uiteraard, is heerlijk.
We kunnen heerlijk buiten ontbijten.
We kunnen heerlijk buiten ontbijten.

5. Boottocht met de Van der Valk Avifauna boot

Na ons ontbijt checken we uit en lopen we naar de overkant van de straat, naar de Van der Valk boten die op de Oude Rijn liggen. Vanuit daar start onze rondvaart door het Groene Hart. J. en M. hadden gisteren al staan kijken bij het wegvaren van een boot en konden niet wachten tot ze zelf mee mogen. Vandaag is de dag.

De rondvaart duurt 75 minuten en de schipper vertelt over het gebied en de bezienswaardigheden waar we langsko