Jij kan naar Londen! Maar eerst ga ik ;-)

Ben jij al eens in Londen geweest? Ik wel. Lang geleden. Toen ik 16 was (ik vertelde er hier al over), op m’n 17e als dagtripje tijdens Farmcamp (dat lees je hier) en op werkweek in het 3e jaar van mijn HBO-opleiding. Dit jaar ga ik terug naar Londen. Voor het eerst met de trein en voor het eerst alleen met zoon C. op pad.

Extra leuk: jij gaat bepalen wat we gaan doen én maakt kans op twee treintickets naar Londen. Hoe gaaf is dat?

Mijn herinneringen aan Londen

Zou er de afgelopen 17 jaar veel veranderd zijn in Londen? Toen ik er in 2000 was, reisde ik zonder mobiel en was er geen sprake van internetgebruik op reis. Er waren nog rode telefooncellen die echt werden gebruikt. Zouden ze er nog staan? Ik herinner me de metro met de lange roltrappen, de rode dubbeldekkers en de Big Ben. Natuurlijk heb ik de wisseling van de wacht gezien bij Buckingham Palace. Bekeek ik de Tower Bridge en verbaasde me in Harrods over de prijskaartjes. Ik zag er een musical en wilde zelfs als tiener mijn zakgeld uitgeven bij speelgoedwinkel Hamley’s. Of dat Engelse ontbijt met worstjes en witte bonen in tomatensaus. Het zijn de bekende highlights van Londen die je gewoon een keer gezien moet hebben.

Moeder en zoon citytrip naar Londen

Van 10 t/m 13 juli 2016 ga ik samen met C. naar Londen. Ik vind het bijzonder dat ik deze wereldstad nu met kind ga bekijken. Kinderen zien andere dingen, beleven het anders, verwonderen zich nog veel meer. Ook is het fijn om met één kind quality time te hebben. Mijn moeder deed dat vroeger met haar kinderen en ik maak hier graag een traditie van. Maar goed, genoeg gemijmer over het verleden. We gaan nieuwe herinneringen maken!

Zondag 10 juli vertrekken we met de trein naar Londen. Vanuit Nederland treinen we naar Brussel en daar stappen we over op de Eurostar. Via de Kanaaltunnel zijn we daarna zo midden in Londen. Heerlijk relaxed met de trein. We hebben goede ervaringen met de internationale trein naar Berlijn en ik ben nieuwsgierig hoe de treinreis naar Londen is.

Eenmaal in Londen kopen we eerst openbaar vervoer kaarten. Zo kunnen we tijdens onze citytrip makkelijk de hele stad door. Daarna gaan we naar ons hotel. De combinatie van treinreis met NS International en hotel is als pakket te boeken bij GaSamen Stedentrips (onderdeel van De Jong Intra Vakanties).

Wat we tijdens ons verblijf in Londen gaan doen, bepaal jij!

Ben je ooit in Londen geweest, als kind of toen je ouder was? Dan lezen we graag jouw leukste herinnering. Uit alle herinneringen die met ons worden gedeeld, kiezen we er drie. Dit zijn de herinneringen die C. en ik ook gaan maken. Kiezen we jouw herinnering uit, dan maak je kans op twee treintickets naar Londen.

Moeder zoon stedentrip naar Londen

Win treintickets naar Londen

Doe je mee en stuur jij ons op pad? Als je daarbij kans wil maken op de twee treintickets, dan moet je het volgende doen:

  • Deel een herinnering aan Londen met ons. Dit kan op Facebook of Instagram onder onze post over deze leuke actie.
    Let op: reageer je op Facebook? Vermeld dan ook je Instagram-naam erbij, anders kunnen we je later niet taggen op Instagram.

Nog even over die herinneringen. Alle herinneringen zijn welkom. Of je er als kind was of als volwassene. Dat maakt niet uit. Een niet te missen highlight of juist iets heel onbekends. Duur of goedkoop. Bezienswaardigheden, eten, drinken, shoppen, theater of vervoer. Kom maar op. Verras ons.

Volg ons in Londen

Op weg naar Londen vertellen we in een (live) Facebook-filmpje welke drie herinneringen wij gaan maken. We gaan proberen deze live uit te zenden. Er is wifi in de trein, dus het zou moeten lukken.

Via Instagram kan je zien wat we allemaal uitspoken. Je kan dit makkelijk terug vinden met de #gasamennaarLonden of #nsinternational en #treinreizen tijdens de treinreis. Ook de drie geselecteerde herinneringen zijn te vinden op Instagram. Als we deze foto plaatsen, dan taggen we jou op Instagram. Heeft de foto met jouw herinnering binnen een week de meeste likes op Instagram? Dan win jij de twee treintickets naar Londen.

Op woensdag 20 juli 2016 komt er een blog online over onze avonturen in Londen. Dan maken we ook de winnaar bekend.

Wij hebben er zin in en ik ben heel benieuwd wie van jullie met de leukste herinneringen komt. Wie weet kan jij dan ook binnenkort met de trein naar Londen!

Meer lezen

Wil je meer lezen over reizen met de trein en Londen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met De Jong Intra Vakanties (GaSamen Stedentrips) en NS International. Zoals jullie van ons gewend zijn delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

6 REACTIES

  1. Hoe oud is jouw zoontje? Dat heeft ook veel te maken met het programma! Maar wat gaaf dat je het doet! Ik ben vorig jaar met de 2 oudsten (10&8) naar Barcalona geweest en in 2017 gaan we naar Lissabon. Making memories!!!!!

  2. Heb mijn moeder eens mee genomen naar Londen. Voor haar de eerste keer zover weg. Ze was 70 geworden. Ze vond het een overweldigende ervaring. In Soho Chinees gegeten daar waar de meeste Chinezen zitten. Bij het Hilton in het park gezeten en weg dromen samen met haar. Wisseling van de wacht, ze keek haar ogen uit. De kerk met de ronde koepel waar je tegenover elkaar staat en toch naar elkaar kan fluisteren en elkaar verstaat. ..het was ons laatste uitje samen. Ze vond alles doodeng maar ze genoot volop vertrouwend op mij omdat ik de taal sprak. Dierbare herinneringen. ..

  3. Mijn mooiste herinnering begint met een minder mooie herinnering. Na de geboorte van mijn tweeling bleek mijn zoontje Nick hyperinsulinisme te hebben (omgekeerde diabetes). Na 3 maanden ziekenhuis in NL, hebben de artsen besloten hem door te verwijzen naar GOSH, hĆ©t kinderziekenhuis in hartje Londen. Helaas hebben we in die twee maanden weinig van Londen kunnen zien, hebben wel elke dag gewandeld naar het ziekenhuis en terug. De mooiste herinnering die ik hier aan heb is ten eerste dat ze mij zoontje hebben kunnen opereren en dat hij gezond is! Maar daarnaast hebben we zoveel als mogelijk samen met ons oudste zoontje (toen 2 jaar) doorgebracht in het park dat direct naast het ziekenhuis lag, want het gewone leven ging voor hem gewoon door. Wat hebben we daar genoten. Helemaal toen Nick voor de eerste keer in zijn leven naar buiten mocht, hij was toen ruim 6 maanden en we eindelijk als compleet gezin met 2 baby’s in de wagen even konden genieten van het mooie weer en ons spelende zoontje in het water.

  4. Na het halen van mijn eindexamen Havo ben ik samen met mijn vader in Londen geweest. Hij heeft er zelf gestudeerd en kent dus alle mooie plekjes. Ik vond het als 17-jarige een fantastische stad en heb mijn ogen uitgekeken. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en heeft mijn vader beginnend alzheimer. Het zou geweldig zijn om nog eens met hem terug te gaan voor het ‘niet meer kan’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.