Op vakantie bij Nederlanders in het buitenland is leuk!

In 2015 viel het mij al op en in januari bij de trends voor 2016 nog meer: going local is een van de reistrends. Ik heb hier vraagtekens bij. Ja, bij backpackende twintigers is dit vast een trend. Maar gezinnen? Nee, die kiezen juist voor vakantie bij Nederlanders. Waarom dit zo leuk is? Dat vertel ik je in dit blog.

Ik deel daarnaast een paar handige websites waar je de leukste vakantieadresjes van Nederlanders in het buitenland kan vinden. Tot slot verklappen we onze favoriete Nederlandse campings in het buitenland.

Vakantie bij Nederlanders in het buitenland

Voordat we kinderen hadden gingen we ook buiten Europa op vakantie. Maar sinds we kinderen hebben ontdekten we de vakanties bij Nederlanders in het buitenland. Je kan er veel vooroordelen over hebben, maar zo’n vakantie is leuk. Waarom? Dat verklap ik je vandaag:

  • Nederlanders begrijpen wat Nederlandse gezinnen zoeken. Zeker op de Franse campings merk je dit. Ruime plekken en goede sanitaire voorzieningen. Het is ontzettend relaxed om op deze manier vakantie te vieren. Bij de Nederlandse campings in Frankrijk waar we zijn geweest voelden we ons direct thuis.
  • Het is gezellig! Ja echt. Tijdens de wekelijkse table d’hotes gewoon in het Nederlands kunnen praten. Kinderen die zich direct verstaanbaar kunnen maken bij leeftijdsgenootjes. Het is zoveel meer ontspannen. Voor iedereen. Op een of andere manier verbroedert het om een kleine Nederlandse kolonie te zijn in het buitenland.
  • Het geeft een veilig gevoel. Stel dat er iets gebeurd met een van de kinderen? Ik vind het dan heel fijn om in noodgevallen terug te kunnen vallen op mensen die zowel Nederlands als de taal van het vakantieland spreken. Gelukkig hebben we er nooit gebruik van hoeven te maken. We zijn best zelfredzaam natuurlijk. Zeker toen we met twee hele kleine kinderen op vakantie gingen gaf dat een veilig gevoel.
  • Ik ben fan van “Ik vertrek”. Kamperen bij Nederlanders in het buitenland laat mij wegdromen. Zouden wij zelf een camping willen runnen in het buitenland? Soms rij je dan langs een mooi oud kasteeltje en slaat de fantasie helemaal op hol. Ik vind het altijd erg leuk om te horen hoe onze campingeigenaren in het buitenland terecht zijn gekomen. Hoe ze hun vakantieadresje verder opbouwen en wat hun toekomstdromen zijn. Alsof je live in “Ik vertrek” zit, maar dan zonder alle zorgen die daarbij horen.

Op vakantie bij Nederlanders in het buitenland

Tijdens onze rondreis in Noorwegen stonden we volledig op campings met Noorse eigenaren. We boekten deze reis bij Buro Scanbrit en waren niet de enige. Op elke camping kwamen we Nederlanders tegen die dezelfde rondreis aan het doen waren. Aan het einde van de dag gezellig even kletsen over wat iedereen heeft gedaan. Kinderen die elkaar nog kennen van de vorige camping en verder spelen alsof er niets is veranderd. Alleen dit is voor ons al een goede reden om een rondreis bij een Nederlandse reisorganisatie te boeken.

Het is vast geen geheim meer dat wij geen fan zijn van campings met heel veel animatie. Toch weet ik dat heel veel Nederlandse gezinnen hier wel voor kiezen en dan graag voor een camping met Nederlandse animatie gaan. Gewoon omdat het fijn is als je kinderen begrijpen wat de bedoeling is bij de knutselclub of de sportactiviteiten. Ik geef ze groot gelijk.

Waar vind je vakantieadresjes van Nederlanders in het buitenland?

Natuurlijk kan je Googlen en zo een leuk vakantieadresje vinden. Maar Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als ze geen gebruik maken van hun handelsgeest. Er zijn verschillende websites waarop een verzameling vakantieadresjes te vinden is. Waar Nederlanders in het buitenland hun krachten dus hebben gebundeld.

Rondje Zweden

Op Rondjezweden.se hebben 9 Nederlandse campingeigenaren in Zweden hun krachten gebundeld. De opzet is simpel, maar ‘Rondje Zweden’ is een begrip bij Nederlanders die naar Zweden op vakantie gaan.

Vakantielandgenoten

Het meest uitgebreide aanbod is te vinden op Vakantielandgenoten.com. Je vindt hier campings, appartement, huisjes en B&B’s. Eerst kies je het land of de regio waar je heen wilt, daarna kies je op welke manier je wilt overnachten. Het Nederlandse aanbod wordt je daarna op een presenteerblaadje aangeboden.

Vakantie boeken bij Nederlanders

Wereldwijd zien waar je bij Nederlanders een vakantie kan boeken? Dat kan bij Vakantieboekenbijnederlanders.nl. Je kan via de zoekoptie heel gedetailleerd op zoek gaan naar jouw ideale vakantieplekje.

Vakantie bij Nederlanders

Dit is een verzameling aan websites, maar via Vakantiebijnederlanders.nl kan je makkelijk naar de afzonderlijke landenwebsites surfen. Per land zoek je daarna in een regio of naar een bepaald type accommodatie. Ik vind de website niet heel prettig om naar te kijken, maar ja, soms vind je er wel iets leuks.

Bijzonder plekje – logeren bij Nederlanders in het buitenland

Op Bijzonderplekje.nl is een aparte pagina te vinden met bijzondere plekjes bij Nederlanders in het buitenland. Het zijn er niet heel veel, maar de kwaliteit gaat hier duidelijk boven kwantiteit. Zeker even kijken dus!

Rustiek kamperen

Hou jij van natuurlijke en kleinere campings? Dan moet je ook zeker even kijken op Rustiekkamperen.nl. Op deze website zoek je per gebied. In het overzicht zie je daarna duidelijk op welke campings er Nederlands wordt gesproken. Enne, dit soort campings zijn zeker met kleine kinderen erg fijn.

Ken je nog meer van dit soort websites? Laat het ons weten. We voegen ze graag toe aan ons overzicht.

Onze favoriete campings van Nederlanders in het buitenland

Op KidsErOpUit vind je meerdere campings van Nederlanders in het buitenland. Per land hebben we ze voor je op een rij gezet.

Zweden:

Frankrijk:

Italie:

Denemarken:

Doen jullie met ons mee? Dus tegen de trend in en op vakantie bij Nederlanders in het buitenland! Zo steunen we onze dappere landgenoten die wel zo stoer waren om hun eigen “Ik vertrek”-avontuur aan te gaan en kan jij hier even van meegenieten. Als dat geen win-win-situatie is….

Meer lezen

Op zoek naar meer campings? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelOntdek het Museon in Den Haag met kinderen
Volgend artikelDe 10 leukste uitjes met kinderen in de Auvergne en Allier
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.