Op zwemles tijdens de vakantie? Ja, óp je vakantiebestemming

Zwemles tijdens de vakantie? Ja, dat kan. En dan bedoelen we niet bij het plaatselijke zwembad maar zwemles op je vakantiebestemming. Saskia zocht het voor jullie uit.

Zwemles tijdens de vakantie

Vier jaar lang ben ik met de kinderen naar zwemles geweest. Nou ja, niet alleen ik. Gerard en ik wisselde elkaar af. Eerst twee jaar voor Maureen en daarna Camiel ook twee jaar. Nu hebben ze wel beide hun A-, B- en C-diploma.

In die tijd heb ik wel eens gekeken naar een intensievere cursus zodat de zwemlessen minder lang zouden duren, maar dat was bij ons in de regio alleen in de vakantie. En tja, dan zijn we dus óp vakantie. Thuisblijven daarvoor was voor ons geen optie, geen snelcursus dus. In de zomervakantie lagen de zwemlessen zelfs 6 weken stil.

Maureen tijdens haar zwemles en het begin van onze 4 jaar kinderen naar zwemles brengen....
Maureen tijdens haar zwemles en het begin van onze 4 jaar kinderen naar zwemles brengen….

Als ik had geweten van de mogelijkheid om je vakantie te combineren met zwemles voor de kinderen, dan had ik toen andere keuzes gemaakt. Klinkt namelijk als een echte win-win situatie. Terwijl je kind ‘s ochtends zwemles heeft, heb je als ouder even tijd voor jezelf. Ook best fijn!

Zwemles op je vakantiebestemming

Zwemles tijdens de vakantie op de vakantiebestemming aanbieden, hoe kom je erop? Ik kwam in gesprek met 123Jump, een zwemschool die zwemlessen tijdens de vakantie aanbiedt.

Zwemcursus in kleine groepjes

Een belangrijk uitgangspunt bij zwemschool 123Jump is dat kinderen plezier moeten hebben tijdens de zwemles. Aan kleine groepjes van 4 à 5 kinderen wordt er elke ochtend zwemles gegeven. Tijdens een zwemles-week is dat in totaal 26 uur, 3,5 uur op de eerste dag en de andere vier dagen allemaal 4,5 uur (incl pauzes). Dat klinkt lang, maar de ervaring leert dat de kinderen aan het einde van de ochtend helemaal het zwembad niet uit willen! Bij de opbouw van de lessen wordt rekening gehouden met de fysieke kracht en de spanningsboog van de kinderen.

123Jump doet niet aan diploma-garantie. Goed leren zwemmen en het zwemplezier staan voorop en daar hoort pushen naar een zwemdiploma aan het einde van de week niet bij. Is een kind wel klaar om af te zwemmen? Dan kan dat natuurlijk. Sommige kinderen hebben thuis al wat zwemlessen achter de rug en maken flinke progressie dankzij de kleine groepjes. Alle kinderen gaan in ieder geval naar huis met óf een zwemdiploma óf een certificaat van 123Jump.

Zwemles in kleine groepjes.
Zwemles in kleine groepjes.
Tussendoor regelmatig pauze.
Tussendoor regelmatig pauze.
Alle kinderen krijgen een zwemdiploma of een certificaat.
Alle kinderen krijgen een zwemdiploma of een certificaat.

Zwemles tijdens de vakantie in Nederland

Als je in Nederland op vakantie wilt dan is de intensieve zwemcursus te volgen in Fletcher Hotel Doorwerth, vlakbij de Veluwe. De zwemles boek je bij 123Jump en het hotel rechtstreeks bij Fletcher of via een boekingssite. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de zwemlessen als je in een andere accommodatie verblijft.

Op deze locatie zijn de zwemlessen tijdens de vakantie mogelijk in de meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie.

Fletcher Hotel Doorwerth heeft familiekamers- en suites. Tijdens de schoolvakanties heeft het hotel een speelkamer voor de kinderen en zijn er bordspelletjes te leen. De zwemlessen zijn in het binnenbad, maar het hotel heeft ook een buitenbad. Ouders kunnen zich vermaken op de tennisbaan, in de sauna of bij de fitness. Natuurlijk is er gratis Wifi.

Zwemles tijdens de vakantie in Frankrijk

In Frankrijk geeft 123Jump zwemles tijdens de vakantie op twee kindvriendelijke campings:

  • ABC-zwemlessen op Domaine de Merlanes in de Tarn et Garonne
  • Peutersurvival-lessen op Moulin des Jarasses in de Creuse

De zwemlessen zijn alleen toegankelijk voor gezinnen die vakantie vieren op deze campings. Dat kan zowel met eigen kampeermiddel als in een huuraccommodatie.

Domaine de Merlanes ziet er trouwens super mooi uit, het is gelegen op een landgoed en de eigenaren zijn Nederlands. Echt een plaatje! De zwemlessen op Domaine de Merlanes zijn mogelijk in augustus.

Moulin des Jarasses in de Creuse is bij jullie bekend van het blog dat Yvonne over deze camping schreef. De peutersurvival-lessen zijn hier in juni te volgen.

Zwemles in Frankrijk.
Zwemles in Frankrijk.
Plezier tijdens de zwemles.
Plezier tijdens de zwemles.

Zwemles tijdens de vakantie in Italië bij het Gardameer

In de meivakantie en van half juli t/m half augustus is het mogelijk om zwemles te volgen bij het Gardameer. De lessen worden gegeven in het wedstrijdbad op sportcomplex ‘sporting center Paradiso’ van Parc Hotel Paradiso & Golf Resort. Hier kun je in een van de hotels of een van de appartementen verblijven. Maar ook als je zelf liever elders in de buurt kampeert kun je deelnemen aan de zwemlessen. Ideaal voor de Nederlanders die graag met eigen tent, vouwwagen of caravan op vakantie willen.