Overnachten bij Puy du Fou: tips voor hotel, glamping en camping

Weten jullie nog Saskia zo enthousiast over themapark Puy du Fou schreef? Het is zo’n bijzonder park dat niet voor niets elk jaar hoog scoort in lijstjes met ‘beste pretparken’. Een dag Puy du Fou is eigenlijk te kort, dus een goede reden om te gaan overnachten bij Puy du Fou. Of je nu kiest voor een hotel, glamping of camping. We hebben een heleboel tips voor je.

Overnachten bij Puy du Fou

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten bij Puy du Fou zelf. Van themahotels tot glamping. Alle accommodaties zijn volledig in de stijl en sfeer van Puy du Fou. Ga jij bij Puy du Fou naar de riddershow? Dan is het natuurlijk super stoer om daarna in een echt kasteel te overnachten. Ben je gek op alles wat met het oude Rome te maken heeft? Dan kies je voor het Romeinse hotel.

Als je een accommodatie van Puy du Fou zelf boekt, dan is dat inclusief entree voor het park. Dat geldt ook bij het boeken van een accommodatie in de buurt van Puy du Fou via hun reserveringssysteem. Alle genoemde prijzen zijn uit 2017.

Puy du Fou ligt op ongeveer 900 km van Nederland. Hierdoor is het, zeker bij de terugreis, ook een mooie tussenstop als je naar het Zuidwesten van Frankrijk gaat. Laat al je kampeerspullen in de auto en sluit de vakantie spetterend af met een nacht (of twee) bij Puy du Fou.

Maar nu eerst de prachtige gethematiseerde accommodaties waaruit je kan kiezen als je gaat overnachten bij Puy du Fou. Wil je er direct een boeken? Dan kan dat via de website van Puy du Fou gewoon in het Nederlands.

Themahotels van Puy du Fou

Puy du Fou heeft drie themahotels:

  • Le Logis de Lescure, vanaf 83 euro p.p.
  • La Citadelle, vanaf 61 euro p.p.
  • La Villa Gallo Romaine, vanaf 54 euro p.p.

La Citadelle is het ridderkasteel dat in 2017 is geopend. Wij sliepen bij de Romeinen in La Villa Gallo Romaine. De familiekamer daar heeft een fijn twee persoonsbed en een stapelbed voor de kinderen. De kamer is niet heel erg ruim, maar wel buitengewoon efficient en doordacht ingericht. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Erg handig is het gordijn tussen het stapelbed en het bed voor de ouders, zo hebben de kinderen geen last van het licht als ze moeten slapen.

Het ontbijt is elke ochtend erg compleet met genoeg keuze uit allerlei broodjes. Voor onze kinderen blijft zo’n ontbijtbuffet een feestje.

Overnachten bij Puy du Fou deden wij bij La Villa Gallo Romaine.
Overnachten bij Puy du Fou deden wij bij La Villa Gallo Romaine.
Alsof je in Italie bent!
Alsof je in Italie bent!
Ons twee-persoonsbed.
Ons twee-persoonsbed.
Het slaapgedeelte van de kinderen is af te sluiten met een gordijn.
Het slaapgedeelte van de kinderen is af te sluiten met een gordijn.
Op weg naar La Citadelle, het hotel in een ridderkasteel.
Op weg naar La Citadelle, het hotel in een ridderkasteel.
Meteen terug in de middeleeuwen.
Meteen terug in de middeleeuwen.

Huisjes en glamping bij Puy du Fou

Op de website van Puy du Fou tref je deze twee accommodaties ook aan onder het kopje ‘hotels’. Dat komt vast omdat de gasten ook gebruik maken van de hotelfaciliteiten, maar qua uitstraling is dit voor mij veel meer glamping of een vakantiehuisje. Je hebt keuze uit:

  • Le Camp du Drap D’or, vanaf 57 euro p.p.
  • Les Iles de Clovis, vanaf 61 euro p.p.

Beide accommodaties zien er erg sfeervol uit en liggen mooi in het groen.

Les Iles de Clovis.
Les Iles de Clovis.
De huisjes op palen in het water zien er erg leuk uit.
De huisjes op palen in het water zien er erg leuk uit.
Wat een fleurig geheel.
Wat een fleurig geheel.

Camping bij Puy du Fou

Puy du Fou heeft zelf geen camping, maar wel een camperplaats. Hiervoor betaal je 7 euro per nacht, dit is natuurlijk exclusief de entree voor Puy du Fou.

Overnachten in de buurt van Puy du Fou

Met kinderen vinden we het altijd fijn om in een huuraccommodatie op een camping te overnachten. Op een paar kilometer van Puy du Fou ligt camping La Bretêche. Hier verhuren ze stacaravans die geschikt zijn tot wel 8 personen en je kan er met je eigen kampeermiddel terecht. Iets verder weg ligt Domaine de la Boulaie, een park met mooie houten huisjes in het bos.

In de directe omgeving maar ook verder weg zijn er heel wat hotels te vinden. Ik benadruk nogmaals: als je direct via Puy du Fou boekt dan is de prijs inclusief entreekaart, boek je via Booking.com een hotel in de omgeving van Puy du Fou dan komt de entreeprijs er dus nog bij. Dat geldt natuurlijk ook voor de campings. Hou hier rekening mee als je prijzen vergelijkt.

Praktische informatie Puy du Fou

Wij hebben twee nachten geslapen bij La Villa Gallo Romaine. Vanuit het hotel liepen we via een achteringang het park in. Ook hier kan ’s ochtends een rij staan, dit komt vooral door de tascontrole die tijd kost. Wil je tussendoor even terug naar je hotel? Haal dan bij deze uitgang een stempel en je kan zo vaak je wilt in en uitlopen. Het parktreintje heeft ook een halte bij de entree voor de hotelgasten.

Alles over de Puy du Fou, de fantastische shows en de antwoorden op jullie meest gestelde vragen kun je lezen in ons blog over Puy du Fou met kinderen.

Ligging Puy du Fou

Ga jij binnenkort naar Puy du Fou en blijf je ook overnachten?

Meer lezen

Op zoek naar meer bijzondere overnachtingsmogelijkheden? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Puy du Fou. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.