Pacsafe Travelsafe review, een reiskluis voor in de tent en onderweg

0
274
Dit is de Pacsafe Travelsafe.
Dit is de Pacsafe Travelsafe.

Pacsafe Travelsafe is een reiskluis die ook geschikt is voor gebruik in de tent. Saskia gebruikt de Pacsafe Travelsafe van 12 liter al een paar jaar om haar kostbaarheden veilig op te bergen op de camping. 

Kostbare spullen in de tent veilig opbergen

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar wij hebben toch altijd wel dure spullen mee op vakantie. Fotocamera’s, GoPro, laptop of iPad (tja, mijn werk gaat gewoon door…), e-readers en telefoons. Een deel daarvan sjouwen we mee als we op pad zijn, een ander deel blijft achter op de camping. En dat vind ik in een tent niet prettig. Iedereen kan er zomaar in en deze dure spullen meenemen.

Toen we nog een caravan hadden was dat geen probleem. Daar zat een ingebouwde kluis in en de caravan zelf kon op slot. Dat lukt bij een tent niet. Ook een vouwwagen heeft vaak wel mogelijkheden om kostbaarheden veilig op te bergen.

Kostbare spullen in de auto

Een optie is om de kostbare spullen in de auto te leggen, maar dat vind ik niet fijn. In de zon kan de auto zo warm worden, dat kan nooit goed zijn voor deze apparatuur. Daarnaast vind ik het prettig om de spullen bij de hand te hebben en daarvoor niet elke keer naar een centrale parkeerplaats te hoeven. Let op: als je mobieltjes toch in de auto legt, zet ze dan op vliegtuigstand zodat niet van buitenaf het GPS-signaal op te vangen is.

Check vooraf trouwens of je reisverzekering diefstal vanuit de auto dekt.

Spullen verstoppen in de tent

Er zijn kampeerders die de kostbare spullen in de slaapzak verstoppen. In mijn ogen een hele voor de hand liggende plek. Dieven kijken daar en onder je hoofdkussen als eerste. Dat niet alleen, ik zou veel te bang zijn dat ik per ongeluk bovenop mijn apparatuur ga staan. En nee, daar kan een laptop of fotocamera niet tegen.

Zo begint de zoektocht naar een kluis voor in de tent. Minder apparatuur meenemen is namelijk voor mij geen optie.

Een reiskluis voor in de tent

Bij mijn zoektocht naar een geschikte reiskluis voor in de tent kom ik vooral harde kluizen tegen. Soms wel met een staalkabel, maar meestal met de mogelijkheid om de kluis vast te schroeven. Ehm, dat gaat dus niet in een tent…

Dan vind ik de Pacsafe Travelsafe, een kluis die vaak genoemd wordt als tip voor backpackers. Dit lijkt me wel iets voor in de tent. 

Dit is de Pacsafe Travelsafe.
Dit is de Pacsafe Travelsafe.

Review van de reiskluis Pacsafe Travelsafe

De Pacsafe Travelsafe is er in verschillende maten: 5 liter en 12 liter. Ik kies voor de Pacsafe Travelsafe in van 12 liter. Hier past mijn laptop in en daarnaast kunnen er andere elektrische apparaten bij. De kluis van 5 liter is hiervoor net te klein.

Reiskluis Pacsafe Travelsafe is heel plat, hierdoor neemt deze weinig ruimte in in de bagage. Ook voor het gewicht hoef je de Pacsafe Travelsafe niet thuis te laten, de maat die ik heb weegt slechts 600 gram.

In de reiskluis is staaldraad verwerkt, hierdoor is de Pacsafe Travelsafe beveiligd tegen open snijden. Door het gebruik van staaldraad blijft de reiskluis wel flexibel.

Er is ruimte over voor mijn GoPor, nog een camera, mobieltjes van de kinderen en e-readers.
Er is ruimte over voor mijn GoPro, nog een camera, mobieltjes van de kinderen en e-readers.

Kluis vastmaken aan tent

Maar hoe maak je een kluis vast in een tent? Bij de Pacsafe Travelsafe hoort een staalkabel die om een tentstok of tentbuis kan. Mijn eerste gedachte was: “Huh, maar dat maken ze toch zo los?” Dat kan zeker, maar dan stort de tent ook in. Gegarandeerd dat de dief dan de aandacht heeft die ie niet wil hebben. Zorg er dus voor dat je een tentstok kiest die het instort-effect geeft.

Daarnaast maakt de kluis het voor gelegenheidsdieven niet aantrekkelijk om snel iets mee te pikken. Echte pro’s hebben waarschijnlijk gereedschap mee om een staalkabel door te knippen, maar ik verwacht dat je die niet veel tegenkomt op de gemiddelde camping.

Op de staalkabel zijn twee verdikkingen gemaakt. Deze gebruik je om de Pacsafe Travelsafe aan de bovenkant goed dicht te maken. Daarna wordt alles afgesloten met een cijferhangslot. 

De kluis in de tent.
De kluis in de tent.
Met een staalkabel bevestigd.
Met een staalkabel bevestigd.

Kluis Pacsafe Travelsafe in gebruik: onze ervaring

Wij hebben een oppompbare tent en ik doe de staalkabel om een van de, met lucht gevulde, tentbuizen. Met het bijgeleverde cijferslot kan ik de Pacsafe Travelsafe afsluiten. Het werkt heel makkelijk en er kan zelfs meer in de tentkluis dan ik vooraf had gedacht.

Andere jaren neem ik de kluis mee als we gaan ‘glampen’. Hoe luxueus deze tenten ook zijn, een kluisje en/of slot op de tentdeur ontbreekt vaak. In een safaritent is altijd wel een houten balk of een bed te vinden waar ik de kluis aan vast kan maken.

Een ander groot voordeel vind ik dat deze reiskluis makkelijk mee kan als ik met een koffer reis. De Pacsafe Travelsafe is heel plat en flexibel. Daardoor past deze er altijd nog wel bij.

Ik heb de kluis Pacsafe Travelsafe nu een paar jaar in gebruik en vind het nog steeds een van mijn beste aankopen.

De Pacsafe Travelsafe is makkelijk af te sluiten.
De Pacsafe Travelsafe is makkelijk af te sluiten.
Dit cijferslot zorgt ervoor dat de kluis vast te zetten is en wordt gebruikt om de 'tas' dicht te houden.
Dit cijferslot zorgt ervoor dat de kluis vast te zetten is en wordt gebruikt om de ’tas’ dicht te houden.

Praktische informatie Pacsafe Travelsafe

De Pacsafe Travelsafe 12 liter die ik heb kost 100 euro. Ik heb ‘m bij Bol.com gekocht en daar is deze op het moment van schrijven dit blog nog steeds te koop. De reiskluis van 5 liter kost 78 euro.

Wat mij betreft een aankoop die het 100% waard is!

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer handige producten voor op de camping? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via zo’n linkje een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij een kleine commissie. Hiermee kunnen we de website draaiende houden. Dank daarvoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.