Schloss Tratzberg, een romantisch en sprookjesachtig kasteel in Tirol

Op zoek naar een leuke activiteit in Tirol in Oostenrijk? Daphne brengt met haar dochters een bezoekje aan Schloss Tratzberg en beleeft er een geheimzinnige middag.

Schloss Tratzberg combineren met de Wolfsklamm

Tijdens onze vakantie in Wildschönau plannen we een dagje Tirol. We willen een wandeling maken door de Wolfsklamm en een bezoekje brengen aan Schloss Tratzberg. Deze twee bezienswaardigheden liggen op een paar minuten rijden van elkaar en kunnen we dus prima combineren.

Fieke schreef al eerder een blog over de prachtige Wolfsklamm. Wij lopen niet de gehele wandeling. In plaats van naar het klooster te lopen, lopen we alleen door de kloof. Wij doen er er zo ongeveer 3 uur over waardoor de combinatie met Schloss Tratzberg mogelijk is.

We zien Schloss Tratzberg tijdens onze wandeling al in de verte
We zien Schloss Tratzberg tijdens onze wandeling al in de verte

Tratzberg-Express

Er zijn drie parkeerterreinen vlakbij de ingang van het slot. Het eerste half uur parkeren is gratis, daarna betalen we 0,50 euro per half uur. Vanaf de parkeerplaatsen lopen we in een paar minuten naar de speeltuin.

Naast de speeltuin staat een rood en vooral praktisch treintje waarmee bezoekers naar het slot kunnen. Het treintje doet er 8 minuten over, lopend ben je er in 20 minuten. Een retour met de Tratzberg-Express kost 3 euro. Na onze wandeling door de Wolfsklamm is de keuze snel gemaakt: wij gaan heen en weer naar Schoss Tratzberg met de trein.

Wij gaan naar boven met het treintje
Wij gaan naar boven met het treintje

De audio-tour in Schloss Tratzberg

Het kasteel is alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids. Er is een audiotour beschikbaar in veel talen, waaronder het Nederlands. Daarnaast is er voor kinderen een aparte audiotour. We worden door de gids door verschillende ruimtes geleid en via de audiotour horen we van alles over de geschiedenis van het kasteel. Alle drie de meiden vinden de audiotour leuk. Zelfs de jongste van 4 jaar oud luistert alle verhaaltjes helemaal af.

Geheime deuren naar de kelder, bewegende panelen en een geheime zolder die we tijdens de tour tegenkomen, maken de verhalen interessant en de kinderen nieuwsgierig naar wat er nog meer is. De gids vertelt in het Duits en Engels soms aanvullende informatie. Zo komen we er bijvoorbeeld achter dat de mensen vroeger dachten dat het aanraken van een salamander geluk bracht. Op iedere deur zit daarom een salamander die je kan aanraken als je de deur opendoet.

De binnentuin
De binnentuin van het slot
Hier is het best even spannend, niet schrikken van het geluid!
Hier is het best even spannend, niet schrikken van het geluid!

Praktische informatie

Tijdens de rondleiding komen we in tien ruimtes van het kasteel, de rondleiding duurt ongeveer een uur. Op de dag dat wij er zijn is het rustig, hierdoor kunnen we alles goed zien. We moesten even wachten tot de rondleiding begon, die tijd hebben de meiden gebruikt om in het winkeltje iets te kopen van hun zakgeld.

Naast de speeltuin bij de parkeerplaats is een restaurant te vinden. Het kasteel is open van eind maart tot begin november, de openingstijden variëren per periode.

De entree bedraagt 8 euro voor kinderen vanaf 4 jaar. 9,50 euro voor kinderen tussen 13 en 17 jaar en 13,50 euro voor volwassenen (prijspeil 2018). Gezinnen met de Wildschönaucard krijgen 10% korting.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Schloss Tratzberg.

De speeltuin
Er is een leuke speeltuin bij het Slot

Ligging van Schloss Tratzberg

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over Oostenrijk? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Wildschönau Tourismus. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.