De Krimmler Wasserfälle in Oostenrijk, een bezoekje waard!

2
255
Daar gaan we naar toe!
Daar gaan we naar toe!
Wist je dat de hoogste gefaseerde waterval in de buurt van het plaatsje Krimml in Oostenrijk ligt? In het nationale park Hohe Tauern. Daphne ging met haar dochters de Krimmler Wasserfälle bekijken. Staat een bezoekje aan deze prachtige waterval ook op jouw lijstje als je Oostenrijk gaat bezoeken? Lees dan zeker dit blog.

De Krimmler Wasserfälle

De hoogste gefaseerde waterval van Europa. Die willen we natuurlijk wel zien als we in de buurt zijn. De meiden weten niet zo goed wat ze zich erbij voor moeten stellen, ze hebben nog nooit een grote echte waterval gezien. Na een paar plaatjes op internet hebben ze er zin in. Wat ziet er mooi uit! Vanuit Chalet Sonnentanz waar wij verblijven is het zo’n 50 minuten rijden naar de Krimmler Wasserfälle. Wij rijden per ongeluk iets te ver door, maar krijgen daardoor wel een prachtig uitzicht op de waterval. Even snel een foto en dan naar de goede parkeerplaats.

Daar gaan we naar toe!
Daar gaan we naar toe!

We zijn vroeg en op een doordeweekse dag. De parkeerplaats is bijna leeg als wij aan komen rijden. Door het tunneltje lopen we onder de weg door, naar de ingang. Voor we bij de waterval komen, lopen we langs een speeltuintje. De jongste krijg ik alleen mee met de belofte dat we daar na afloop gaan spelen. Vlakbij het huisje waar je moet betalen ziet N. een leuk ding waar je op kan springen en waar dan water uitkomt. De hoeveelheid water die eruit komt is afhankelijk van op welk seizoen je springt.

springen maar
springen maar
De Krimmler Wasserfälle
De Krimmler Wasserfälle

De Krimmler Wasserfälle vanaf beneden bekijken

Voor we aan onze klim naar boven beginnen, bekijken we de waterval vanaf beneden. Het water spat aan alle kanten en het geluid is flink. Wat indrukwekkend om te zien!

Wat prachtig
Wat prachtig

Naar boven wandelen bij de Krimmler Wasserfälle

Vol goede moed beginnen we aan de tocht naar boven. De paden zijn op sommige plekken best steil. Het is maar goed dat we beneden niet weten hoe ver het naar boven is. Dan had ik de meiden vast niet meegekregen. Iedere keer is er na een stukje een soort platform waar je naar de waterval kunt kijken. Op sommige plekken is er zelfs een regenboog te zien. Het uitzicht is adembenemend mooi. Ook de meiden willen op ieder platform naar de Krimmler Wasserfälle kijken.

Wat is het hier mooi
Wat is het hier mooi
De Krimmler Wasserfälle
De Krimmler Wasserfälle
Prachtig uitzicht
Prachtig uitzicht

Het beloofde ijsje boven

Het is een pittige klim, deels omdat er in mei onderweg ook sneeuw ligt. En hoewel de meiden soms even niet zo’n zin meer hebben, stappen ze de meeste tijd vrolijk door naar boven. Met een liedje hier en daar en een ijsje als belofte als we boven zijn, is het een prachtige wandeltocht. Zelfs de jongste van 3,5 loopt helemaal zelf naar boven toe. Hoewel ik de volgende dag spierpijn heb, hoor ik de meiden nergens over.

Speeltuin bij de Krimmler Wasserfälle

Na het eten van het ijsje beginnen we aan de tocht naar beneden. Dit gaat beduidend makkelijker, behalve op de gladde plekken door de sneeuw. Beneden spelen de meiden in de speeltuin en in het beekje.

De speeltuin
De speeltuin

Wat je verder nog wilt weten over de Krimmler Wasserfälle

Er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van de Krimmler Wasserfälle. De parkeerplaatsen die iets verder weg van de ingang liggen zijn gratis. De dichts bijzijnde parkeerplaats is betaald parkeren. De prijs is afhankelijk van hoe lang je er staat, wij waren voor 4 uur parkeren 6 euro kwijt. Volwassenen betalen als entree 8 euro en voor kinderen vanaf 6 jaar betaal je 4 euro (prijspeil 2022). Ik had niet gezien dat het betalen vanaf 6 jaar was en betaalde ook voor de jongste. Toen ik op de tickets zag dat je vanaf 6 jaar pas hoeft te betalen kreeg ik geen geld terug. Dus zelf even opletten! De watervallen zijn open vanaf half april tot eind oktober. Kijk voor meer informatie en actuele openingstijden op de website van de Krimmler Wasserfälle.

Entree bij de watervallen
Entree bij de watervallen

Ga jij ook naar de Krimmler Wasserfälle met de kinderen?

Meer lezen?

Op zoek naar meer blogs over Oostenrijk en wandelen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

2 REACTIES

  1. Hoi! Hoe lang deden jullie over de wandeling. We zouden willen proberen met een 5 jarige en een 2,5jarige (in de draagzak)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.