Serfaus-Fiss-Ladis: 14x de leukste zomeractiviteiten voor gezinnen

Op zoek naar de leukste zomeractiviteiten voor gezinnen? Ga dan naar regio Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk. Dit is een geweldige zomervakantiebestemming voor actieve gezinnen met kinderen. Voor zowel de allerkleinsten als voor de wat oudere tieners is hier van alles te doen.

Onze blogger Yvonne was in de zomer van 2019 in deze regio en kwam razend enthousiast terug. Lees hier haar 14 tips voor een zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis.

Serfaus-Fiss-Ladis: een kindvriendelijke regio in Tirol 

Serfaus-Fiss-Ladis is een regio hoog gelegen op een plateau boven het Oberinntal in Oostenrijk. De regio bestaat uit drie historische bergdorpjes, Serfaus, Fiss en Ladis. Ze worden omringd door de majestueuze 3000 meter hoge bergen van de Samnaungroep en de Ötztaler Alpen.

Drie historische dorpjes 

De dorpjes kenmerken zich door houten chaletjes, maar ook de aanwezige oude gebouwen. Zo staat in Fiss een voormalige gevangenis uit 1596 waarin nu een apres-skibar is gevestigd.

Serfaus en Fiss liggen het hoogste, op ongeveer 1400 meter. Het dorpje Serfaus is zo goed als autovrij. Met de gratis U-bahn, die onder het dorpje heen rijdt, ben je binnen een paar minuten bij alle liften en het centrum. Bij aankomst en vertrek mag je wel met de auto naar je accommodatie rijden om bagage uit te laden, wel zo handig. Ladis ligt iets lager en is het kleinste dorpje van de drie.

Speelplezier voor jong én oud 

De regio staat bekend als zeer kindvriendelijk, zowel in de zomer als winter. Zo zijn er veel kindvriendelijke accommodaties en worden er tal van gezinsactiviteiten aangeboden, voor zowel jong én oud. Een ander bijkomend voordeel is dat de regio Serfaus-Fiss-Ladis bekend staat om zijn vele zonuren en heeft dan ook niet voor niks de bijnaam ‘Sonnenterasse’ gekregen.

Wil je meteen al een impressie van onze zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis? Kijk dan onderstaand filmpje.

Serfaus-Fiss-Ladis in de zomer: belevenissen voor jong én oud

De regio Serfaus-Fiss-Ladis staat al jarenlang bekend om zijn kindvriendelijkheid als wintersportbestemming. Echter, de laatste jaren is deze regio ook in de zomer een topbestemming voor actieve gezinnen.

Er zijn activiteiten voor het hele gezin. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in de verschillende speeltuinen op de berg en de oudere tieners kunnen hun uitdaging zoeken in het klimpark, het bikepark of de tokkelbaan Serfauser Sauser. Ook zijn er volop wandelmogelijkheden en mountainbike routes. 

Lees hieronder mijn 14 tips voor een zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis! 

Regio Serfaus-Fiss-Ladis biedt volop speelplezier voor actieve gezinnen.

# 1 Beleveniswereld Serfaus

Tijdens onze vakantie in Serfaus-Fiss-Ladis brengen we als eerste een bezoek aan beleveniswereld Serfaus, een speeltuin bovenop de berg. Vanuit het dalstation in Serfaus zien we dat er twee mogelijkheden zijn om beleveniswereld Serfaus te bereiken.

Met de Alpkopf of Komperdell berglift naar beleviniswereld Serfaus

We kunnen de Alpkopf berglift nemen en uitstappen bij het eindstation de Alpkopf op 2023 meter hoogte. Of we kunnen de Komperdell berglift nemen en uitstappen bij het middenstation Komperdell op 1980 meter hoogte. Beide liften zijn op vertoon van onze Super. Sommer. Card. gratis te gebruiken. Vanaf beide bergstations is het dan nog zo’n 5 minuten wandelen. 

Wij kiezen voor de Komperdell berglift en stappen uit bij het het middenstation Komperdell. ”Wauw!”. In de verte zien we het speel- en recreatieparadijs ‘Murmliwasser’ van ruim 15.000 m2 al liggen. Via een goed, dalend wandelpad lopen we naar de entree van Murmliwasser.

Talrijke speel- en belevenisstations op de berg 

Het park bestaat uit talrijke speel- en belevenisstations zoals waterfietsen, watergoten, watertrappen en een hangbruggen. Er is zoveel te doen, dat we bijna niet weten waar we moeten beginnen. We besluiten te starten met een ontdekkingsreis over de  ‘Murmlitrail’. We verkennen de kleurrijke wereld van Murmlis en luisteren naar het verhaal van de fontein en kietelen Bruno de beer uit zijn slaap. Ook wandelen we door de 200 meter lange marmottengrot en leren we alles over deze bijzondere inwoners van de Alpen.

Maar bij beleveniswereld Serfaus zijn nog veel meer toffe activiteiten te doen, een overzicht:

 • Pad van de piraat
 • Belevenispark Murmliwasser
 • Murmlirodeo
 • Berencachingpark
 • Marmottenverblijf
 • Goudwasinstallatie
 • Serfauser Sauser
 • Murmlipad
 • Six Senses
 • Panoramapretpad
 • Almpromenade

Meer lezen over deze bovenstaande activiteiten en onze middag in beleveniswereld Serfaus? Lees meer in een apart blog over beleveniswereld Serfaus.

Murmliwasser is een speeltuin bovenop de berg in Serfaus.
Voor klein en groot zijn er voldoende speelmogelijkheden.
Vlotvaren blijft toch altijd een erg leuke activiteit.

# 2 Zomerfunpark Fiss

De volgende dag staat het zomerfunpark Fiss op het programma. Dit zomerfunpark kenmerkt zich als ‘volop actie en plezier’ zo valt te lezen op de website. Het is geschikt voor kleine kinderen, maar ook erg geschikt voor de wat oudere kinderen.

Rodelbaan Fisser Flitzer

Zo is in zomerfunpark Fiss een ‘Fisser Flitzer’, een rodelbaan van 2,2 kilometer lang waarmee je met 45 km/uur naar beneden raast. Een ‘Fisser Flieger’, waarmee de oudere kinderen goed gezekerd aan een vlieger met 80 km/h over de alpenweide van de Möseralm kunnen vliegen.

Skywing en duikplatform

Ook is er een ‘Skywing’, waarmee je het gevoel van een vrije val kan beleven en er is in zomerfunpark Fiss een ‘Giant duikplatform’. Hier kan je een duik van wel 7 meter maken. Kortom, ook voor tieners dus voldoende activiteiten die zorgen voor de nodige adrenaline. 

Met de Sunliner naar zomerfunpark Fiss 

Om het zomerfunpark Fiss te bereiken nemen we vanuit Serfaus de Sunliner berglift naar het eindstation Sunliner Waldbahn. Vanaf daar lopen we in zo’n 15 minuten naar het zomerfunpark. Het wandelpad is buggyproof en blijft op gelijke hoogte.

Vanuit Fiss kan je ook de Möseralm berglift nemen, deze komt meteen uit bij het zomerfunpark. 

Wederom zijn beide bergliften kosteloos te gebruiken op vertoon van de Super Sommer Card.

Zomersneeuw

Als we aankomen bij het zomerfunpark valt direct de sneeuwweide op. ”Kijk mama, echte sneeuw!” roept onze kleuter enthousiast. Zelfs met temperaturen van rond de 25 graden is er bij het zomerfunpark een echte sneeuwwereld waarbij de kinderen in een tube naar beneden kunnen roetsen. 

Voor deze activiteit moeten we bij de kassa beneden een ticket halen. Vervolgens kunnen we een half uur lang naar beneden glijden. D. kan er geen genoeg van krijgen. Daarna volgt nog een bezoekje aan de grote speeltuin, de klimtoren, de verfrissende Kneippbaden en zelfs de springtoren. 

Ook bij Zomerfunpark Fiss is van alles te doen, van rodelen tot tuben in echte sneeuw!

Vliegen als een vogel 

”Wat is dat?”, vraagt D. terwijl hij in de lucht wijst. Terwijl we staan te wachten bij de springtoren raast er een reusachtige vlieger over ons heen. Eronder bungelen een aantal mensen in een soort van harnas. Dat moet de Fisser Flieger zijn.

Tot grote teleurstelling van D. mag hij er nog niet in, want de minimale lengte is 1.30 meter. Dan maar zwaaien naar mijn vriend Manolito die deze ervaring niet aan zich voorbij laat gaan. Nadat hij goed gezekerd is vliegt hij als een vogel over ons heen, absoluut een unieke ervaring! 

Ben je minimaal 1.20 meter, dan kan je in de Fisser Flieger vliegen als een vogel.

Naast deze activiteiten is er bij Zomerfunpark Fiss nog veel meer te doen, een overzicht:

 • Fisser Flitzer
 • Fisser Flieger
 • Skyswing
 • Zomersneeuwwereld
 • Fisser Gonde
 • Kneippbaden
 • Tubingbaan
 • Speeltuin
 • Klimtoren
 • XXL zandbak
 • Berta’s luchtglijbaan
 • XXL trampoline
 • Springtoren
 • Elektrische auto’s
 • Kinderboerderij
 • Slacklinepark

Meer lezen over deze bovenstaande activiteiten en onze middag in zomerfunpark Fiss?Bekijk de website van Serfaus-Fiss-Ladis of lees binnenkort meer in een apart blog hierover.

# 3 Kinder-bergwerk Fisser Joch 

Vanaf Fiss nemen we de Schönjochbahn naar de Fisser Joch op 2440 meter. Naast een restaurant met prachtig uitzicht is hier ook een hele leuke en gethematiseerde speeltuin, genaamd ‘Kinder-bergwerk’. Het is eigenlijk een mini-mijn, met karretjes op een rails die een heuse ‘mijn’ ingaan. In het zand liggen genoeg schepjes, kruiwagentje en emmertjes om de mijnkarretjes mee te vullen. 

Onze kleuter vliegt er op af en begint meteen driftig het zand in de mijnkarretjes te scheppen. Als het karretje vol is duwt hij samen met de andere kinderen het karretje door de mijn. Dat valt nog niet mee, want soms moet er een wissel worden omgezet, zodat het karretje op het goede spoor blijft. 

Achter de ‘mijnspeeltuin’ zijn nog andere speelhuisjes, een loopbrug, schommels en meer. Voor de ouders zijn er gemakkelijke ligstoelen met uitzicht op de bergen. 

Bij Joch Fiss is een speeltuin in de vorm van een mijn.

Thematische wandeling naar de Crystal Cube 

Bij Fisser Joch begint ook de thematische (kinder)wandeling Goldener-Mann-Weg, die uitkomt bij een uitzichtpunt bij de Crystal Cube. De Crystal Cube is een futuristisch en behoorlijk exclusief restaurant dat alleen op reservering geopend is. Het biedt slechts plaats aan 8 personen, dus mocht je hier willen ontbijten (wel duur!), dan moet je ruim van tevoren reserveren. Naast de Crystal Cube is een mooi uitzichtpunt dat wel voor iedereen toegankelijk is. 

De wandeling naar de Crystal Cube en uitzichtpunt is best wel even een klimmetje, maar onderweg zijn er leuke speeltoestellen voor de kinderen. Het valt ons wederom op hoe nieuw alles is en perfect passend is in het berglandschap van Serfaus-Fiss-Ladis. 

Crystal Cube is een futuristisch, exclusief restaurant op de berg.
Naast de Crystal Cube zit een mooi uitzichtpunt.

# 4 Avonturenpark Hög

Op onze derde dag staat Avonturenpark Hög op ons programma. In dit avonturenpark staat spelen en leren van de natuur centraal, aldus de website. De plaatjes en het overzicht van activiteiten op de website zien er wederom indrukwekkend uit. Ik ben erg benieuwd wat deze dag ons weer zal brengen.

Vanuit Serfaus nemen we de Alpkopfbahn omhoog naar het middenstation Alpkopf. Het blijft iedere keer fijn dat we op vertoon van onze Super. Sommer. Card. gratis mogen doorlopen. Aangekomen bij Avonturenpark Hög zien we een groot meer voor ons liggen, genaamd Högsee. Alle activiteiten zijn om dit meer gesitueerd.

Familie Coaster Schneisenfeger

Wij hebben ons laten vertellen dat de Familie Coaster Schneisenfeger een aanrader is. ”Ja dat wil ik!” roept onze kleuter enthousiast. Met grote ogen kijkt hij naar de karretjes van de rodelbaan. Terwijl ik wacht en toekijk, stapt onze kleuter samen met Manolito in een karretje. Een klein kwartiertje later komen ze weer naar beneden. ”Ik ging wel 300 kilometer per uur, net zo hard als een Ferrari!”, roept D. enthousiast.

Na weer bekomen te zijn van deze adrenaline kick vermaken we ons bij het vlottenparcours en de diverse speeltuinen rondom het meer. Springend van steen tot steen door het water of rennend door het waterlabyrinth. Wat een heerlijke plek is dit! 

Naast deze activiteiten is er bij avonturenpark Hög nog veel meer te doen, een overzicht van activiteiten:

 • Familie Coaster Schneisenfeger
 • Familie lichtkapel
 • Bekwaamheidsparcours “oude stalling”
 • Houthakkersspeeltuin voor kleine kinderen 
 • Bootverhuur (waterfietsen, kano en Stand Up peddelen)
 • Reuzenmelkkan
 • Houtkegelbaan
 • Waterlabyrinth
 • Ondiep waterbereik met vlottenparcours
 • Koeienvlaai-trampoline

Meer lezen over deze bovenstaande activiteiten en onze middag in Avonturenpark Hög?Bekijk de website van Serfaus-Fiss-Ladis of lees binnenkort meer in een apart blog hierover. 

Avonturenpark Hög in Serfaus-Fiss-Ladis biedt urenlang speelplezier!
Bij de Högsee kan je zwemmen en tal van wateractiviteiten doen.

# 5 Thomas Brezina’s Avonturenbergen

In Serfaus-Fiss-Ladis zijn er drie thematische kinderwandelingen;

 • ‘Pad van de piraat’ in Serfaus
 • ‘Heksenpad’ in Fiss
 • ‘Onderzoekspad’ in Ladis

De thematische wandelingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de bekende Oostenrijkse kinderboekenschrijver Thomas Brezina. 

Raadselboek en gratis app 

Bij de VVV kantoren kunnen de kinderen een speciaal raadselboek ophalen en er is ook een speciale app beschikbaar. Onderweg komen de kinderen allerlei verassingen en speeltoestellen tegen en moeten ze uiteraard alle raadsels uit het boek en van de app oplossen. 

De wandeling ‘Pad van de piraat’ is ongeveer 2 uur wandelen en ook geschikt voor buggy’s. Wandelroute ‘Heksenpad’ is ongeveer 3 uur wandelen en niet geschikt voor buggy’s. De wandeling ‘Onderzoekspad’ is ongeveer 1 uur wandelen en ook niet geschikt voor buggy’s. 

Helaas hadden wij geen tijd om zelf deze wandelingen te maken maar op deze website vind je meer informatie zoals de exacte startpunten en ook een leuk fimpje die een goede impressie geeft van deze thematische wandelingen. Bij ons staan ze in ieder geval op de bucketlist voor een volgende keer! 

We liepen alleen een klein gedeelte van het Piratenpad, met allemaal schatten onderweg.
Bij het Piratenpad is steeds wat te ontdekken, soms zelfs boven je hoofd!

# 6 Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis 

Voor de wat oudere kinderen is het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis een aanrader. Het bikepark is met in totaal 9 trails het grootste Bikepark van Tirol en biedt flinke adrenalinekicks voor iedereen. Gevorderde bikers kunnen genoeg uitdaging vinden op de zogenoemde ‘snelle freeride trails’ of op de twee natuurlijke trails met veel ‘North Shores’ en wortel- en steenpaden. Voor beginners zijn er drie aparte trails. 

Kidspark 

Het Bikepark heeft voor de allerkleinste een apart kids-park. Daarnaast is er een training area, een pumptrack, een slopestyle gedeelte en een dirt line. Ook zijn er aparte ‘familie-trails’, zoals de Milky Way, Vuelta of Morning Glory. Dit zijn allemaal blauwe trails en hebben kleine obstakels en kleine sprongetjes. 

De bikes en beschermende uitrusting voor kinderen en volwassenen kunnen in de bikeshop bij het dalstation van de Waldbahn gehuurd worden. Er zijn ook goed opgeleide instructeurs ter plaatse, die je handige tips geven en trucjes leren.

Praktisch 

Hoewel het aanwezige kids-park toegankelijk is voor kinderen vanaf 3 jaar, vinden wij het bikepark vooral geschikt voor de wat oudere kinderen vanaf een jaar of 8. Wij komen dus terug als onze kleuter wat ouder is. 

Meer informatie over het bikepark zoals openingstijden en prijzen vind je op de website van Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis.

Serfaus-Fiss-Ladis heeft een uitdagend bikepark voor de oudere kinderen.

# 7 Indoor Spiel- & Kletterwelt PlayIN Serfaus 

Hoewel regio Serfaus-Fiss-Ladis bekend staat om zijn vele zonuren, kan het zijn dat je een dagje slechter weer hebt. Dan is de Kletterwelt PlayIN Serfaus een aanrader, deze zit bij het dalstation van de Komperdellbahn in Serfaus.  

12 verschillende kletterwanden

Naast ‘gewoon’ indoor spelen kan je bij Kletterwelt PlayIN kletteren op 1 van de 12 verschillende kletterwanden. Uiteraard worden de kinderen eerst veilig gezekerd met een harnas en speciale schoentjes. ”Ik ben Spiderman!” roept onze kleuter enthousiast bij het klimmen in het spinnenweb. Kletterwelt PlayIN is voor onze kleuter een succes, ondanks zijn jonge leeftijd (4 jaar) klimt hij behendig en zonder vrees naar boven. 

Meer informatie over Spiel- & Kletterwelt PlayIN lees je hier op de website van Serfaus- Fiss-Ladis.

Kletterwelt PlayIN Serfaus is een perfect indoor uitje.
Als een echte Spiderman omhoog klimmen.

# 8 Thematische (buggy-vriendelijke) wandelingen

De regio Serfaus-Fiss-Ladis is een prachtig wandelgebied met veel afwisseling en op elk gewenst niveau. Zo is de ‘Sanfte’ een goed bewegwijzerde bos- en almweideroute tussen de 1.200 en 1.400 meter. Vanaf de boomgrens op zo’n 2000 meter zijn de wandelingen meer uitdagend. 

Voor families met kinderen zijn er naast de wandelingen van Thomas Brezina’s Avonturenbergen (zie #5 in dit overzicht) nog een aantal thematische wandelingen. Het fijne is, al deze wandelingen zijn 100% buggy proof:

 • Golden man trail 
 • Murmli trail
 • Six senses – experience trail
 • Family adventure trail

Familiewandelingen zonder buggy 

Zijn je kinderen iets ouder en heb je geen buggy meer nodig, dan zijn de onderstaande wandelingen een aanrader:

 • Fisser Gonde natural trail
 • Fiss Engery

Meer informatie over alle bovengenoemde trails (waaronder de startpunten en duur van de wandelingen) lees je hier op de website van Serfaus-Fiss-Ladis.

Bij de Golden Man trail kom je onderweg allerlei speelattributen tegen.
In Serfaus-Fiss-Ladis zijn volop kindvriendelijke wandelingen.

# 9 Geocoaching in Serfaus-Fiss-Ladis 

Ben je op zoek naar nog meer uitdaging qua wandelen met je gezin, dan biedt regio Serfaus-Fiss-Ladis veel mogelijkheden voor Geocoaching. Met een smartphone, QR-code en allerlei gratis apps ga je met je gezin op zoek naar de schat. Regio Serfaus-Fiss-Ladis heeft drie specifieke én spannende Geocoaching trails voor families:

 • Bear catching park Serfaus
 • Wo-Ba-Lu catching in Fiss 
 • Interactive village tour in Ladis 

Bij alle drie de geocoaching trails kan je van tevoren een app met gratis wifi downloaden. Via de app kan je steeds je actuele locatie vinden en via luchtfoto’s en codes ontvang je steeds een nieuwe locatie waar je naar toe moet. Onderweg krijg je allerlei leuke informatie over de omgeving, de dieren en andere raadsels die je moet oplossen. 

Meer informatie over de Geocoaching trails lees je hier op de website van Serfaus-Fiss-Ladis.

In regio Serfaus-Fiss-Ladis zijn voldoende mogelijkheden voor geocoaching.

# 10 Super. Sommer. Card.

Bij een verblijf in Serfaus-Fiss-Ladis krijg je van de accommodatieaanbieder een Super. Sommer. Card. Met deze kaart kan je gratis gebruikmaken van de kabelbanen en de wandelbus tussen de dorpen Serfaus-Fiss-Ladis. Ook kunnen kinderen vanaf 3 jaar gratis deelnemen aan leuke animatieprogramma’s (hele dag). Dit kan bij de Murmli-Club in Serfaus of bij de Mini & Maxi Club in Fiss-Ladis. Op vertoon van de Super. Sommer. Card. kunnen volwassenen elke week kiezen uit verschillende begeleide wandeltochten.

Hieronder een uitgebreid overzicht waar je gratis gebruik van kan maken op vertoon van je Super. Sommer. Card.:

 • Gebruik van de kabelbanen* in Serfaus-Fiss-Ladis
 • Beleveniswereld Serfaus (Murmliwasser, Murmlipad enz.)
 • Zomerfunpark Fiss** (Berta’s luchtglijbaan, kneippbaden, slacklinepark etc.)
 • Avonturenpark Hög (waterlabyrinth, zwemmogelijkheden met ondiep waterzone, houthakkersspeeltuin etc.)
 • Wandelbus (dagelijks tussen de dorpen Serfaus-Fiss-Ladis)
 • Kinderanimatie (6 dagen per week, van zondag tot vrijdag) in de twee kinderclubs (Murmli-Club Serfaus & Mini&Maxi Club Fiss-Ladis)
 • Thomas Brezina’s Avonturenbergen: ‘Pad van de piraat’ in Serfaus, ‘Heksenpad’ in Fiss en ‘Onderzoekerspad’ in Ladis
 • Begeleide wandelingen in Serfaus-Fiss-Ladis

*Uitgezonderd fietstransport
**Uitgezonderd betaalde attracties

Let op: je krijgt alleen de gratis Super. Sommer. Card. als je verblijft in een accommodatie in het dorpje Serfaus, Fiss of Ladis. Verblijf je daarbuiten, bijvoorbeeld op de camping in Ried, Prutz of Pfunds dan krijg je deze kaart niet. Wel kan je via Tourism Office Tiroler Oberland  tegen betaling een speciale kaart aanschaffen, waarmee je alsnog met de bergbanen naar boven kan. Meer informatie en voorwaarden van deze kaart vind je op de website van Tourism Office Tiroler Oberland. 

Met de Super. Sommer. Card. mag je gratis gebruik maken van alle bergliften.

# 11 Gratis kinderanimatie

Op vertoon van de Super. Summer. Card. kan je 5 dagen per week, van maandag tot vrijdag, gratis gebruik maken van kinderanimatie. In de regio Serfaus-Fiss-Ladis zijn twee kinderclubs: Murmi-Club in Serfaus en de Mini & Maxi Club in Fiss-Ladis. Vanaf het verzamelpunt in Serfaus of in Fiss-Ladis worden de kinderen met een ‘koeienshuttle’ naar de kinderclub gebracht. 

Beide kinderclubs hebben vier verschillende leeftijdsgroepen:

 • Minis 3-4 jaar
 • Kids 5-8 jaar
 • Juniors 9-11 jaar
 • Chillers 12-15 jaar

Per leeftijdsgroep zijn er passende activiteiten, zo brengen de minis een bezoekje aan de lokale brandweer en brengen de oudere kinderen een bezoekje aan een klimpark. Een activiteitenprogramma is van tevoren beschikbaar. Zoals gezegd, is de opvang in de Murmi Club of Mini & Maxi Club gratis op vertoon van de Super. Sommer. Card., wel moet je zelf zorgen dat je kinderen een lunch bij zich hebben. 

Opvang voor kinderen jonger dan 3 jaar 

Voor kinderen jonger dan 3 jaar is er de Murmli crèche in Serfaus, deze is geopend van maandag t/m vrijdag van 9 tot 14 uur. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk 12 euro per uur of 66 euro voor een hele dag inclusief lunch (prijspeil 2019). 

Meer informatie over kinderanimatie en een filmpje vind je hier op de website van Serfaus- Fiss-Ladis.

De kinderanimatie staat in het teken van Mumli, de mascotte van Serfaus-Fiss-Ladis.

# 12 Gratis wandelbus 

Op vertoon van de Super. Sommer. Card. kan je gratis gebruik maken van de wandelbus. Deze bus rijdt dagelijks van ongeveer 9 tot 17 uur tussen de dorpjes Serfaus-Fiss-Ladis. Er is een gele, rode en blauwe lijn. Indien er evenementen zijn, rijdt de bus ook in de avonden.

Op de website van Serfaus-Fiss-Ladis kan je een timetable downloaden. Let op, het is niet toegestaan om fietsen mee te nemen in de bus en honden moeten worden aangelijnd  en voorzien zijn van een muilkorf. 

# 13 Begeleide wandelingen in Serfaus-Fiss-Ladis 

Naast de speciale familie wandelingen, kan je op vertoon van de Super. Sommer. Card. vanaf juni tot oktober ook gratis deelnemen aan begeleide wandelingen. Deze wandelingen worden begeleid door een ervaren en gediplomeerde berggids waarbij je wandelt naar de mooiste en meest bijzondere plekken in de omgeving.

Iedereen mag deelnemen, mits je beschikt over een goede basisconditie. Deze wandelingen zijn met name geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen. De wandeltochten zijn beschreven in het weekprogramma, verkrijgbaar bij de info-bureaus. Aanmelden kan bij de info-bureaus of direct bij de berggids of alpine-school.

Begeleid, of onbegeleid, regio Serfaus-Fiss-Ladis biedt oneindig veel wandelplezier.

# 14 Volop kindvriendelijke accommodaties  

Ten slotte zijn er in de regio Serfaus-Fiss-Ladis tal van kindvriendelijke accommodaties. De accommodaties variëren van luxe speciale baby- en kinderhotels, tot de wat meer basic appartementen. 

In Serfaus-Fiss-Ladis zelf zijn geen campings. De dichtbijzijnste campings liggen in Ried, Prutz en Pfunds. Hoewel deze plaatsen qua kilometers niet heel ver van Serfaus, Fiss en Ladis afliggen (circa 15 kilometer), moet je wel rekening houden met minimaal een half uur extra reistijd om de berg op te rijden (met veel haarspeldbochten). Ook ontvang je geen gratis Super. Sommer. Card., aangezien deze campings niet in Serfaus-Fiss-Ladis liggen.

Als je niet met een eigen kampeermiddel reist, zou ik aanraden om te kiezen voor een accommodatie in Serfaus-Fiss-Ladis zelf. Verblijf je in Serfaus, dan kan je de hele week de auto laten staan en meteen vanuit je accommodatie met de gratis U-bahn naar de bergliften gaan. Wij vonden dat heel prettig.

Het meest volledige overzicht van accommodaties vind je op de eigen website van Serfaus- Fiss-Ladis of anders via Booking.com (hoewel hier niet alle accommodaties op staan). 

Serfaus-Fiss-Ladis: goed om te weten

Voordat je naar Serfaus-Fiss-Ladis gaat is het handig om onderstaande praktische informatie te lezen.

Openingstijden avonturenparken

De avonturenparken zijn doorgaans dagelijks geopend van juni tot oktober, van 8.30 uur tot 17 uur. Op vertoon van de Super. Sommer. Card. zijn Beleveniswereld Serfaus, Zomerfunpark Fiss en Avonturenpark Hög gratis te bezoeken, evenals de kabelbanen die je er naar toe brengen. Wel moet er voor sommige attracties apart worden betaald, zoals voor de rodelbanen en de Fisser Flitzer, Fisser Flieger, de Skywing en tubeglijden in de sneeuw.

Op de website van Serfaus-Fiss-Ladis kan je een digitale (zomer)plattegrond downloaden van het gebied. Hierop staat precies aangegeven welke liften naar welk avonturenpark gaan. Alle parken zijn met elkaar verbonden door liften of door mooie wandelpaden, die ook geschikt zijn voor buggy’s. Echter heb je zo een dag nodig om een avonturenpark te bezoeken; er is ongelooflijk veel te doen! 

Een overzicht van prijzen van de ‘losse activiteiten’ en actuele openingstijden vind je op de website van Serfaus-Fiss-Ladis. We adviseren om de openingstijden en lifttijden altijd van te voren te checken, omdat deze kunnen variëren door de weersomstandigheden. 

Wat meenemen?

Bij alle avonturenparken is een gezellig restaurant waar je wat kunt e