Skywalk Allgäu, mooiste boomkroonpad van Beieren

Boomkroonpad, baumwipfelpfad, skywalk. Tegenwoordig vind je veel van dit soort wandelingen hoog in de lucht, tussen de boomtoppen. Het boomkroonpad in Drenthe (Borger) is een bekend boomkroonpad in Nederland. Ook in het buitenland zijn diverse boomtopwandelingen te maken. Tijdens haar vakantie in Zuid-Duitsland aan de Bodensee vond blogger Suzanne een mooi boomkroonpad in Allgäu (Beieren), het gebied van de Allgäuer en Duitse Alpen. Skywalk Allgäu, een boomkroonpad tegen de berghellingen op.

Naturerlebnispark Skywalk Allgäu

“Mama daar willen we heen!” roepen mijn kinderen enthousiast als ze een folder van Skywalk Allgäu zien. Foto’s van klimtorens, loopbruggen door de lucht, een hele hoge kurkentrekkerglijbaan en een enorme speeltuin lachen hen toe. Dat ziet er geweldig uit. En de route ernaartoe vanaf onze camping bij de Bodensee loopt over een deel van de Deutsche Alpenstrasse. Een mooie route met haarspeldbochten door de Duitse Alpen. Dan zien we meteen wat van de omgeving. Allgäu is onderdeel van de Duitse Alpen en de Skywalk ligt op een bergtop met uitzicht over de Bodensee en de Alpen. Op een dag dat het mooi weer is vertrekken we naar Skywalk Allgäu in Scheidegg.

Het terrein van Naturerlebnispark Skywalk Allgäu
Het terrein van Naturerlebnispark Skywalk Allgäu.

Natuurbeleving voor het hele gezin

Het Naturerlebnispark Skywalk Allgäu is pas sinds vijf jaar open. Het is relatief nieuw en dat kun je zien. Het terrein ziet er netjes uit. Het terras en het restaurant zijn modern. De lange tuibruggen, de uitkijktoren en klimtoren met glijbaan lonken al van ver. De kinderen kunnen bijna niet wachten tot we binnen zijn. We zullen eerst de klim naar boven moeten maken voordat we bij de ingang zijn. Eenmaal binnen drinken we even wat en we bekijken op de plattegrond wat er allemaal te doen is. Want Skywalk Allgau is veel meer dan alleen een wandeling door de lucht. Behalve het 40 meter hoge boomkroonpad is er een avonturenbrug met glijbaan, een natuurbelevenispad, een hindernispad, een uitdagende speeltuin en een blotevoetenpad. We besluiten als eerste het blotevoetenpad uit te proberen. Een pad dat bestaat uit diverse ondergronden waar veel kinderen enthousiast een rondje uitproberen. En tot de conclusie komen dat het allemaal niet even lekker loopt.

Het speelterrein met horecagebouw en speeltuin.
Het speelterrein met horecagebouw en speeltuin.
Overzicht van het recreatieterrein met blotevoetenpad.
Overzicht van het recreatieterrein met blotevoetenpad.

Boomkroonpad/skywalk Allgäu

Het boomkroonpad ziet er indrukwekkend uit. Trappen en hoge tuibruggen leiden ons over een route van 540 meter lengte, op 40 meter hoogte, bovenop een berg. Door de tuien beweegt het pad als je erover heen loopt. Dat geeft een leuke extra dimensie aan de wandeling. En nodigt onze kinderen uit om te rennen over de bruggen. De wandeling hoog in de bomen wordt beloond met mooie uitzichten op de Bodensee met de zeppelins. Aan het eind van het pad bereiken we een splitsing. Eén pad leidt naar de nog veel hogere uitkijktoren en een ander pad gaat naar de avonturenbrug met hindernissen. We gaan eerst naar de uitkijktoren.

De klim naar boven gaat beginnen.
De klim naar boven gaat beginnen.
Het boomkroonpad met de tuien.
Het boomkroonpad met de tuien.
Prachtig uitzicht vanaf het boomkroonpad op de Bodensee en de bergen.
Prachtig uitzicht vanaf het boomkroonpad op de Bodensee en de bergen.

Uitkijktoren

In de uitkijktoren is een lift aanwezig, waardoor het boomkroonpad ook toegankelijk is voor wandelwagens en rolstoelen. Vele traptreden en verdiepingen leiden ons naar het hoogste punt. Het is helaas een beetje heiig, dus helemaal helder is het uitzicht niet, maar we zijn onder de indruk hoever je kan kijken. In de verte onderscheiden we de Alpen met besneeuwde bergtoppen in Zwitserland en Oostenrijk. We genieten van het uitzicht. Al snel willen de jongens dolgraag in de glazen lift naar beneden, naar de verdieping waar de avonturenbrug naar de hoge kurkentrekkerglijbaan loopt.

Via het boomkroonpad naar de uitzichttoren.
Via het boomkroonpad naar de uitzichttoren.
Genieten van het geweldige uitzicht vanaf de toren.
Genieten van het geweldige uitzicht vanaf de toren.
Het boomkroonpad op de berg, tussen de bomen.
Het boomkroonpad op de berg, tussen de bomen.

Avonturenbrug

De avonturenbrug nodigt uit tot behendigheid. Vooraf staat ook duidelijk aangegeven dat de route niet geschikt is voor kinderen jonger dan 6 jaar. We zien wel jonge kinderen in die leeftijd naar binnen gaan. Die hebben flinke hulp van ouders nodig. Het eerste stuk bestaat uit een behendigheidsparcours op grote hoogte, maar als je die niet wilt doen, kun je erlangs lopen over houten planken heen. Na de eerste twee parcoursonderdelen bereiken we een hoge touwbrug. Hier is maar één route mogelijk. Na de brug zijn weer diverse behandigheidsonderdelen. Ook hier is een alternatieve langsroute aanwezig. Je moet dan wel over touwnetten lopen. Stevig schoeisel is dus vereist. Mijn kinderen (7 en 9 jaar oud) leggen het parcours zonder problemen af en bereiken al snel de toren met enorme glijbaan. Terwijl zij gillend naar beneden glijden, kiezen wij voor de trap.

De glijbaan met avonturenbrug midden in het bos.
De glijbaan met avonturenbrug midden in het bos.
De avonturenbrug met hindernissen.
De avonturenbrug met hindernissen.

Speeltuin bij Skywalk Allgäu

Beneden wacht de speeltuin. Maar voordat we daar aan toekomen willen de kinderen eerst nog een keer van de glijbaan. En nog een keer. En nog een keer. Ze zijn niet meer te houden. De speeltuin is al even avontuurlijk ingericht als de rest. Er is een klimschuur, een touwenparcours, meerdere klimtoestellen. En voor de ouders staan overal bankjes met zicht op de speeltuin. We krijgen de kinderen met moeite uit de speeltuin om even wat te eten. Op het gras in de schaduw eten en drinken we onze eigen meegenomen lunch. Wil je dat niet, dan is er een restaurant aanwezig waar je van alles kunt kopen.

Skywalk Allgäu heeft een supergave buisglijbaan.
De speeltuin van Skywalk Allgäu heeft een supergave buisglijbaan.
Skywalk Allgäu heeft een mooie avontuurlijke speeltuin
Skywalk Allgäu heeft een mooie avontuurlijke speeltuin.

Hindernispad en belevenispad

Voor de allerkleinsten is er het natuurpad. Leuke uit hout gesneden bordjes wijzen de weg. De route begint met een doolhof door het hoge gras. Grappig gedaan, maar het stelt niet veel voor. Het natuurpad is een korte wandelroute door het bos onder het boomkroonpad, waar allerlei uit hout gesneden dieren staan. Duidelijk gericht op de allerkleinsten. Onze jongens zijn er snel uitgekeken. Met oudere kinderen is het hindernispad veel leuker. Deze route begint bij de uitgang van de glijbaan, is langer en biedt uitdagendere hindernissen. Van verspringen tot balanceren over boomstammen, van dennenappels schieten met een katapult tot balanceerwip. Van smalle bruggetjes tot touwparcoursen. Onze kinderen beleven hier genoeg plezier aan.

Aansprekende borden met houten figuren geven uitleg.
Aansprekende borden met houten figuren geven uitleg.
Spannende paadjes in het Natuurbelevingspad.
Spannende paadjes in het Natuurbelevingspad.

Allerleukste uitje

“Dit was echt het allerleukste uitje tot nu toe” roepen mijn kinderen enthousiast als we het terrein verlaten. Dat is ook wel duidelijk. We hebben uiteindelijk twee keer het boomkroonpad met avonturenbrug gelopen en de speeltuin met glijbaan zijn zeer uitgebreid getest. Kortom, een lange middag dikke lol voor een acceptabele entreeprijs.

Lees ook bij collega-blogger over Spielberg Aventura, elders in Duitsland maar net zoveel avontuur.

Wat je verder moet weten over Skywalk Allgäu

De entreeprijzen bedragen in 2016 9,20 euro per volwassene en 7,20 euro voor kinderen tot 17 jaar. Kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen. Een familiekaart voor twee ouders met (minimaal twee) kinderen bedraagt 32 euro. Eenoudergezinnen betalen 22,50 euro. Je hebt gratis entree als je in het bezit bent van een Bodenseepas. Met deze pas kun je bij meer dan 160 attracties rondom de Bodensee gratis naar binnen. Meer informatie over de Bodenseepad vind je hier.

Parkeren kost 2,50 euro. Vanaf het parkeerterrein is het nog een stukje (bergopwaarts) lopen naar de ingang.

Het boomkroonpad en de uitzichttoren zijn toegankelijk voor rolstoelen, wandelwagens en buggy’s (door middel van een lift in de uitzichtoren).

Naturerlebnispark Skywalk Allgäu is in de zomermaanden dagelijks geopend en van eind juli tot begin september op vrijdagavond tot 21.30 uur. Je kunt dan genieten van een spectaculaire zonsondergang vanaf het Baumwipfelpfad.

Zie voor meer informatie de website van Skywalk Allgäu.

Entreeprijzen en openingstijden 2016.
Entreeprijzen en openingstijden 2016.

Ben jij al eens bij het boomkroonpad Skywalk Allgäu in Scheidegg geweest?

Meer lezen

Op zoek naar meer vakantiebestemmingen in Duitsland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is gedeeltelijk tot stand gekomen in samenwerking met Naturerlebnispark Skywalk Allgäu. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.